Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänliga tvättmaskiner från Cylinda

https://www.klimatsmart.se/images/news/cylinda_logo.jpg

När Cylinda introducerar en ny generation svensktillverkade tvättmaskiner och torktumlare ligger fokus på miljö och design. Genom att använda fler sköljningar och en mer effektiv centrifugering får man både renare tvätt och är skonsammare mot miljön. – Det finns en stor efterfrågan från privatpersoner att kunna tvätta mer miljövänligt. De här maskinerna är mer energieffektiva och tillverkas i Sverige vilket gör dem mindre skadliga för miljön, säger Bengt Thaysen, produktchef för tvättmaskiner på Cylinda. Den nya tvättmaskinen FT 46i från Cylinda uppfyller de hårt ställda kraven för att få miljömärkningen Svanen. För att uppfylla kraven krävs bland annat högsta betyg, AAA, i energianvändning, tvätt- samt centrifugeringseffektivitet. – Den här tvättmaskinen centrifugerar på 1600 varv vilket gör att man får ut torrare tvätt än man får med en tvättmaskin som centrifuerar på lägre varvtal. Med torrare tvätt blir torktiden kortare, vilket ju drar mindre energi, säger Bengt Thaysen. Om man också vill torka mer miljövänligt är Cylindas nya torktumlare TK 400 ett bra alternativ. Även den är svensktillverkad och är B-klassad i energiförbrukning. En annan viktig del i miljömärkningen av Cylindas nya tvättmaskin är att de Svanenmärkta tvättprogrammen använder sig av fler sköljningar än normalt, vilket ger lite längre tvättid men även renare kläder. – Det blir renare tvätt eftersom de extra sköljningarna gör att mer smuts sköljs ur kläderna och mindre tvättmedelsrester centrifugeras in i kläderna, säger Bengt Thaysen. Den nya generationens tvättmaskiner och torktumlare från Cylinda har dessutom fått en uppdaterad design. Hur våra vitvaror ser ut har fått allt högre betydelse, även för maskinerna i tvättstugan. – Vi har jobbat medvetet med designen av maskinerna för att de ska kännas moderna och tilltalande och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Bengt Thaysen. Kontakt: Bengt Thaysen, Produktchef, 08-92 37 13, bengt.thaysen@cylinda.se. K-G Holmgren, Produktområdeschef, 08-92 37 16, k-g.holmgren@cylinda.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänliga tvättmaskiner från Cylinda

2010-02-23
När Cylinda introducerar en ny generation svensktillverkade tvättmaskiner och torktumlare ligger fokus på miljö och design. Genom att använda fler sköljningar och en mer effektiv centrifugering får man både renare tvätt och är skonsammare mot miljön.

– Det finns en stor efterfrågan från privatpersoner att kunna tvätta mer miljövänligt. De här maskinerna är mer energieffektiva och tillverkas i Sverige vilket gör dem mindre skadliga för miljön, säger Bengt Thaysen, produktchef för tvättmaskiner på Cylinda.

Den nya tvättmaskinen FT 46i från Cylinda uppfyller de hårt ställda kraven för att få miljömärkningen Svanen. För att uppfylla kraven krävs bland annat högsta betyg, AAA, i energianvändning, tvätt- samt centrifugeringseffektivitet.

– Den här tvättmaskinen centrifugerar på 1600 varv vilket gör att man får ut torrare tvätt än man får med en tvättmaskin som centrifuerar på lägre varvtal. Med torrare tvätt blir torktiden kortare, vilket ju drar mindre energi, säger Bengt Thaysen.

Om man också vill torka mer miljövänligt är Cylindas nya torktumlare TK 400 ett bra alternativ. Även den är svensktillverkad och är B-klassad i energiförbrukning.

En annan viktig del i miljömärkningen av Cylindas nya tvättmaskin är att de Svanenmärkta tvättprogrammen använder sig av fler sköljningar än normalt, vilket ger lite längre tvättid men även renare kläder.

– Det blir renare tvätt eftersom de extra sköljningarna gör att mer smuts sköljs ur kläderna och mindre tvättmedelsrester centrifugeras in i kläderna, säger Bengt Thaysen.

Den nya generationens tvättmaskiner och torktumlare från Cylinda har dessutom fått en uppdaterad design. Hur våra vitvaror ser ut har fått allt högre betydelse, även för maskinerna i tvättstugan.

– Vi har jobbat medvetet med designen av maskinerna för att de ska kännas moderna och tilltalande och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Bengt Thaysen.

Kontakt:
Bengt Thaysen, Produktchef, 08-92 37 13, bengt.thaysen@cylinda.se.
K-G Holmgren, Produktområdeschef, 08-92 37 16, k-g.holmgren@cylinda.se.
Källa: Cylinda

Senaste nyheter