Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänliga helväggselement till skola

https://www.klimatsmart.se/images/news/traullitgreboskola250x222.jpg

Barn ska trivas och må bra. Den självklara tanken var central när Åtvidabergs kommun skulle bygga ny förskola i samhället Grebo. Miljötänkande och omsorg om de små fick gå hand i hand när skolan uppfördes och därför var det ganska självklart att valet föll på Träullit Helväggselement. Grebo förskola är Träullits hittills största byggprojekt och alla inblandade parter är nöjda med slutresultatet. I månadsskiftet februari-mars i år kunde den nya skolan tas i bruk. Tidigare hade verksamheten bedrivits i paviljonger, som hyrts för ansenliga summor. Nu har barn och personal äntligen en skola som motsvarar alla krav avseende kvalitet och miljöhänsyn. – Det kan nog inte bli bättre! konstaterar skolans rektor Ulla Sundén. Med Träullit Helväggselement som putsbärare fick den 73 meter långa byggnaden en attraktiv fasad. Profileringar ger liv åt ytan. Till andra fördelar hör helväggselementens värmeisoleringsförmåga som är avsevärt bättre än hos andra homogena konstruktioner. Med facit i hand kan Ulla konstatera att kommunens fastighetskontor, och alla andra som medverkade vid planeringen och under uppförandefasen, valde rätt. – Ja, vår projektledare har konstaterat att vi har fått mycket för pengarna, och det håller jag med om. Allt känns så gediget. Ljudnivåerna inomhus är behagliga, vi har golvvärme och bra isolering. Dessutom klarade vi av att hålla alla tidplaner och bara det är ju imponerande. Vi har redan haft en del studiebesök och fler är inplanerade. Många är intresserade av vår fina förskola och det känns ju som en bekräftelse på att vi lyckats. Vi har fått en jättefin förskola och är väldigt nöjda!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänliga helväggselement till skola

2009-05-07
Grebo förskola
Barn ska trivas och må bra. Den självklara tanken var central när Åtvidabergs kommun skulle bygga ny förskola i samhället Grebo. Miljötänkande och omsorg om de små fick gå hand i hand när skolan uppfördes och därför var det ganska självklart att valet föll
på Träullit Helväggselement.

Grebo förskola är Träullits hittills största byggprojekt och alla inblandade parter är nöjda med slutresultatet. I månadsskiftet februari-mars i år kunde den nya skolan tas i bruk. Tidigare hade verksamheten bedrivits i paviljonger, som hyrts för ansenliga summor. Nu har barn och personal äntligen en skola som motsvarar alla krav avseende kvalitet och miljöhänsyn.

– Det kan nog inte bli bättre! konstaterar skolans rektor Ulla Sundén.

Med Träullit Helväggselement som putsbärare fick den 73 meter långa byggnaden en attraktiv fasad. Profileringar ger liv åt ytan. Till andra fördelar hör helväggselementens värmeisoleringsförmåga som är avsevärt bättre än hos andra homogena konstruktioner.

Med facit i hand kan Ulla konstatera att kommunens fastighetskontor, och alla andra som medverkade vid planeringen och under uppförandefasen, valde rätt.

– Ja, vår projektledare har konstaterat att vi har fått mycket för pengarna, och det håller jag med om. Allt känns så gediget. Ljudnivåerna inomhus är behagliga, vi har golvvärme och bra isolering. Dessutom klarade vi av att hålla alla tidplaner och bara det är ju imponerande.

Vi har redan haft en del studiebesök och fler är inplanerade. Många är intresserade av vår fina förskola och det känns ju som en bekräftelse på att vi lyckats. Vi har fått en jättefin förskola och är väldigt nöjda!
Källa: Träullit

Senaste nyheter