Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänlig omega 3 från bläckfisk

https://www.klimatsmart.se/images/news/omega159x227.jpg

Omega 3 är bra för bland annat hjärna, hud och hjärta, men under senare tid har det visat sig att vissa kosttillskott är producerade på ett sätt som belastar miljön. Lyckligtvis finns det miljövänliga omega 3-produkter på marknaden. Oljan i VitoMaris kommer från calamaris, en bläckfisk som är fiskad i Asien. Detta är en helt ny och unik källa till omega 3, som produceras genom trygga och hållbara fiskemetoder. Produkten är certifierad av Friend of the Sea. Certifieringen innebär att: - råvarorna är spårbara och är restprodukter från livsmedelsproduktion - råvarorna är endast producerade genom godkända fiskemetoder - leverantören tar ansvar för miljön - produkten innehåller inget genmodifierat material Bureau Veritas har verifierat att VitoPharmas leverantör Pharma Marine levererar råvaror och utnyttjar system som är i linje med kriterierna för certifiering. Calamaris är inte utrotningshotad som en del andra omega 3-källor. På grund av frekvent reproduktion finns calamaris i stora mängder. Dessutom kommer oljan i VitoMaris från hållbara fiskemetoder som varken skadar det marina ekosystemet eller bryter ned fiskbestånden. Fiskemetoden är också skonsam för havsbotten och korallrev. Ca 2 miljoner ton calamaris fångas under ett år för livsmedelsproduktion. Från denna produktion kommer nästan 200 000 ton vara oanvända. Dessa rester kommer antingen att kastas eller bli djurfoder. Oljan som VitoMaris innehåller är en miljövänlig restprodukt från calamaris-industrin, och därmed förhindrar vi onödigt slöseri. Alla produkter från VitoPharma är producerade av naturliga råvaror och företaget säkrar en trygg produktion. Produkterna testas kontinuerligt för att undgå härskning. Vi är stolta över att kunna leverera kosttillskott som inte bara innehåller naturliga och spårbara råvaror, men som också är miljövänliga och producerade med tanke på en hållbar utveckling, säger Kommunikationsdirektör Frode Nakkim. – Alla produkter är producerade i linje med Good Manufacturing Practice, som har en mycket sträng praxis beträffande kvalitet och testning. För mer information, kontakta: Ulrika Tivert Sølvberg, marknadschef, +47 924 20 639, ulrikats@vitopharma.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänlig omega 3 från bläckfisk

2012-01-24
VitoMaris, en miljövänlig
omega 3 källa.
Omega 3 är bra för bland annat hjärna, hud och hjärta, men under senare tid har det visat sig att vissa kosttillskott är producerade på ett sätt som belastar miljön. Lyckligtvis finns det miljövänliga omega 3-produkter på marknaden.

Oljan i VitoMaris kommer från calamaris, en bläckfisk som är fiskad i Asien. Detta är en helt ny och unik källa till omega 3, som produceras genom trygga och hållbara fiskemetoder. Produkten är certifierad av Friend of the Sea.

Certifieringen innebär att:
- råvarorna är spårbara och är restprodukter från livsmedelsproduktion
- råvarorna är endast producerade genom godkända fiskemetoder
- leverantören tar ansvar för miljön
- produkten innehåller inget genmodifierat material

Bureau Veritas har verifierat att VitoPharmas leverantör Pharma Marine levererar råvaror och utnyttjar system som är i linje med kriterierna för certifiering. Calamaris är inte utrotningshotad som en del andra omega 3-källor. På grund av frekvent reproduktion finns calamaris i stora mängder. Dessutom kommer oljan i VitoMaris från hållbara fiskemetoder som varken skadar det marina ekosystemet eller bryter ned fiskbestånden. Fiskemetoden är också skonsam för havsbotten och korallrev.

Ca 2 miljoner ton calamaris fångas under ett år för livsmedelsproduktion. Från denna produktion kommer nästan 200 000 ton vara oanvända. Dessa rester kommer antingen att kastas eller bli djurfoder. Oljan som VitoMaris innehåller är en miljövänlig restprodukt från calamaris-industrin, och därmed förhindrar vi onödigt slöseri.

Alla produkter från VitoPharma är producerade av naturliga råvaror och företaget säkrar en trygg produktion. Produkterna testas kontinuerligt för att undgå härskning. Vi är stolta över att kunna leverera kosttillskott som inte bara innehåller naturliga och spårbara råvaror, men som också är miljövänliga och producerade med tanke på en hållbar utveckling, säger Kommunikationsdirektör Frode Nakkim. – Alla produkter är producerade i linje med Good Manufacturing Practice, som har en mycket sträng praxis beträffande kvalitet och testning.

För mer information, kontakta:
Ulrika Tivert Sølvberg, marknadschef, +47 924 20 639, ulrikats@vitopharma.se.
Källa: VitoPharma

Senaste nyheter