Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänlig och energieffektiv poolvärme

https://www.klimatsmart.se/images/news/pool.jpg

Många drömmer om att kunna dyka ner i en härligt varm pool, under sommaren. Att få bada i varmt och skönt vatten. Med miljövänlig poolvärme, kan du njuta av värmen i poolen med gott samvete. Vi förklarar varför poolvärmepump borde vara det självklara valet för svenskar. Poolvärmepumpen är idag det vanligaste sättet att värma en pool. Runt 90 % av all poolvärme i Sverige kommer från olika sorters poolvärmepumpar. De ger pålitlig värme, men är samtidigt bra för miljön, eftersom elförbrukningen är låg. KMP Evolution är en svensk uppfinning, som är utvecklad för att ge god effektivitet under svenska somrar. KMP Evolution har ett COP-värde på 4,71 vid 15°C i luften, vilket är ungefärlig medeltemperatur för svensk sommar. Ett COP-värde på 4,71 innebär att poolvärmepumpen ger 4,71 gånger så mycket energi/värme, som den energi som poolvärmepumpen förbrukar. Energin hämtar poolvärmepumpen från värmen i luften - en förnyelsebar energikälla. Värmen i luften komprimeras och överförs av poolvärmepumpen till din pool. Elvärmare med direktverkande är idag relativt ovanliga. Driften är både dyr och dålig för miljön. Ibland ingår elvärmare när du köper ett poolpaket, men vanligen lönar det sig inte bara miljömässigt utan också ekonomiskt att istället installera en poolvärmepump. Det finns ytterligare två sätt att värma pooler, som förekommer i viss utsträckning. En pool kan värmas med hjälp av solfångare. Dessa hämtar värme direkt från solens strålning och är mycket energisnåla. Nackdelen är att värmen inte är pålitlig. Temperaturen i poolen kan variera mycket med vädret. Poolen kan till och med bli för varm under varma och soliga dagar, när poolvärme behövs som minst. Man kan också använda en luft-vattenvärmepump eller bergvärmepump till poolvärme under sommaren. Till detta krävs tillbehör, men det utgör ett smart sätt att utnyttja sin värmepumps kapacitet bättre under sommaren, då den annars bara producerar tappvarmvatten. Samtidigt kostar detta ungefär lika mycket som att installera en separat poolvärmepump, som är utvecklad med pooluppvärmning i fokus. Poolvärmepumpen ger pålitlig, ekonomisk och miljövänlig värme till poolen. Njut med gott samvete! för mer information och beställning, gå in på www.polarpumpen.se/poolvarmepump eller ring 0770-777 600.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänlig och energieffektiv poolvärme

2014-03-31
Miljövänlig värme i poolen.
Många drömmer om att kunna dyka ner i en härligt varm pool, under sommaren. Att få bada i varmt och skönt vatten. Med miljövänlig poolvärme, kan du njuta av värmen i poolen med gott samvete. Vi förklarar varför poolvärmepump borde vara det självklara valet för svenskar.

Poolvärmepumpen är idag det vanligaste sättet att värma en pool. Runt 90 % av all poolvärme i Sverige kommer från olika sorters poolvärmepumpar. De ger pålitlig värme, men är samtidigt bra för miljön, eftersom elförbrukningen är låg.

KMP Evolution är en svensk uppfinning, som är utvecklad för att ge god effektivitet under svenska somrar. KMP Evolution har ett COP-värde på 4,71 vid 15°C i luften, vilket är ungefärlig medeltemperatur för svensk sommar.

Ett COP-värde på 4,71 innebär att poolvärmepumpen ger 4,71 gånger så mycket energi/värme, som den energi som poolvärmepumpen förbrukar. Energin hämtar poolvärmepumpen från värmen i luften - en förnyelsebar energikälla. Värmen i luften komprimeras och överförs av poolvärmepumpen till din pool.

Elvärmare med direktverkande är idag relativt ovanliga. Driften är både dyr och dålig för miljön. Ibland ingår elvärmare när du köper ett poolpaket, men vanligen lönar det sig inte bara miljömässigt utan också ekonomiskt att istället installera en poolvärmepump.

Det finns ytterligare två sätt att värma pooler, som förekommer i viss utsträckning. En pool kan värmas med hjälp av solfångare. Dessa hämtar värme direkt från solens strålning och är mycket energisnåla. Nackdelen är att värmen inte är pålitlig. Temperaturen i poolen kan variera mycket med vädret. Poolen kan till och med bli för varm under varma och soliga dagar, när poolvärme behövs som minst.

Man kan också använda en luft-vattenvärmepump eller bergvärmepump till poolvärme under sommaren. Till detta krävs tillbehör, men det utgör ett smart sätt att utnyttja sin värmepumps kapacitet bättre under sommaren, då den annars bara producerar tappvarmvatten. Samtidigt kostar detta ungefär lika mycket som att installera en separat poolvärmepump, som är utvecklad med pooluppvärmning i fokus.

Poolvärmepumpen ger pålitlig, ekonomisk och miljövänlig värme till poolen. Njut med gott samvete!

för mer information och beställning, gå in på www.polarpumpen.se/poolvarmepump eller ring 0770-777 600.
Källa: Polarpumpen

Senaste nyheter