Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljötänk på Jul & Hantverk 3-6/12

https://www.klimatsmart.se/images/news/julohantverk250x120.png

Kistamässan har sedan förra året återupptagit en favorit från Sollentunamässan med en uppdaterad, breddad och kvalitetshöjd Jul & Hantverksmässa den 3-6 december. På Jul & Hantverk får man den rätta julkänslan, inspiration och idéer för julbordet samt finner de personliga och unika klapparna till nära och kära. Förutom julens favoriter blandas här det traditionella med ung kreativitet i formgivning, miljömedvetenhet och nytänkande. Advent är högsäsongen för julmarknader. De drygt 150 utställarna bjuder på en mångfald av hantverk, smakupplevelser, design, böcker och inspirerande och annorlunda julklappar av alla de slag och former. Upplevelser är ett genomgående tema på mässan med ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Man kan bl a prova på att blåsa och gravera glas hos Riksglasskolan i Orrefors som har med sig både ugn och verktyg, eller handstöpa ljus på traditionellt vis hos Falu Ljusstöperi. Svarvning med förädlat virke demonstreras av Håj's Trähantverk och Stickning på längden och tvären visas i Stickcaféet som ordnas av Hemslöjdens förlag. Presentinslagning - en konst i sig - kan man lära mer om i en särskild workshop på mässan och Krympburkstillverkning är en annan spännande teknik som demonstreras på mässan. Besökarna får också vara med och kora vinnaren till Årets pralin på mässans delikatessavdelning samt i ekologisk anda utse Återbruksklappen - den bästa presenten som bygger på återvinning eller återanvändning. Återanvändning är också temat för den nya kollektionen Re-make som Stadsmissionen presenterar på mässan tillsammans med designstudenter från Steneby. Formgivarna har använt sig av återvunna kläder och möbler för att skapa en ny unik design som också är ett miljövänligt alternativ. - Vi gör en storsatsning på en mångfald av aktiviteter för hela familjen för att visa att detta är någonting mer än en traditionell julmarknad. Vi lyfter också fram nytänkande i formgivning och design av personliga julklappar som får komplettera det mer traditionella hantverket, säger Pernilla Åbrink, projektledare för Jul & Hantverk. Vid frågor vänligen kontakta; Pernilla Åbrink - Projektledare Jul & Hantverk, 08-506 650 51, pernilla.abrink@kistamassan.com. För mer information besök gärna www.julhantverk.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljötänk på Jul & Hantverk 3-6/12

2009-12-02
Kistamässan har sedan förra året återupptagit en favorit från Sollentunamässan med en uppdaterad, breddad och kvalitetshöjd Jul & Hantverksmässa den 3-6 december. På Jul & Hantverk får man den rätta julkänslan, inspiration och idéer för julbordet samt finner de personliga och unika klapparna till nära och kära. Förutom julens favoriter blandas här det traditionella med ung kreativitet i formgivning, miljömedvetenhet och nytänkande.

Advent är högsäsongen för julmarknader. De drygt 150 utställarna bjuder på en mångfald av hantverk, smakupplevelser, design, böcker och inspirerande och annorlunda julklappar av alla de slag och former.

Upplevelser är ett genomgående tema på mässan med ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Man kan bl a prova på att blåsa och gravera glas hos Riksglasskolan i Orrefors som har med sig både ugn och verktyg, eller handstöpa ljus på traditionellt vis hos Falu Ljusstöperi. Svarvning med förädlat virke demonstreras av Håj's Trähantverk och Stickning på längden och tvären visas i Stickcaféet som ordnas av Hemslöjdens förlag. Presentinslagning - en konst i sig - kan man lära mer om i en särskild workshop på mässan och Krympburkstillverkning är en annan spännande teknik som demonstreras på mässan.

Besökarna får också vara med och kora vinnaren till Årets pralin på mässans delikatessavdelning samt i ekologisk anda utse Återbruksklappen - den bästa presenten som bygger på återvinning eller återanvändning.

Återanvändning är också temat för den nya kollektionen Re-make som Stadsmissionen presenterar på mässan tillsammans med designstudenter från Steneby. Formgivarna har använt sig av återvunna kläder och möbler för att skapa en ny unik design som också är ett miljövänligt alternativ.

- Vi gör en storsatsning på en mångfald av aktiviteter för hela familjen för att visa att detta är någonting mer än en traditionell julmarknad. Vi lyfter också fram nytänkande i formgivning och design av personliga julklappar som får komplettera det mer traditionella hantverket, säger Pernilla Åbrink, projektledare för Jul & Hantverk.

Vid frågor vänligen kontakta;
Pernilla Åbrink - Projektledare Jul & Hantverk, 08-506 650 51, pernilla.abrink@kistamassan.com.

För mer information besök gärna www.julhantverk.se

Senaste nyheter