Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljörådgivning ökar gårdens lönsamhet

https://www.klimatsmart.se/images/news/jordbruksverket103x98.jpg

Miljörådgivning inom ramen för projektet Greppa Näringen stärker gårdens ekonomi samtidigt som den bidrar till en bättre miljö. Det visar en nyligen sammanställd undersökning. De lantbrukare som har varit med i projektet längst är mest nöjda. Greppa Näringen är ett informations- och rådgivningsprojekt som stöttar lantbrukare med kunskap och verktyg så att gårdens miljöpåverkan minskar. Greppa Näringen startade år 2001 och har 7 500 medlemmar i 12 län i södra och mellersta Sverige. Under mässan Borgeby Fältdagar i juni genomfördes en undersökning där 179 lantbrukare svarade på frågor om hur de uppfattar Greppa Näringen. Över lag var lantbrukarnas uppfattning om Greppa Näringen mycket positiv. Mest positiva till Greppa Näringen var de som har haft mer än 6 stycken rådgivningsbesök. 89% av de medlemmar som har haft fler än 6 besök instämmer i påståendet att "Greppa Näringen bidrar till att sänka mina kostnader och öka lönsamheten". - Nu i finanskristider så är det många som tror att de inte har råd att tänka på miljön, men med Greppa Näringen kan man slå två flugor i en smäll och stärka ekonomin samtidigt som man skapar miljönytta, säger Josefin Kihlberg, informationsansvarig för Greppa Näringen. En överväldigande majoritet av lantbrukarna som svarade på undersökningen anser att arbetssättet i Greppa Näringen är positivt och att projektet förstår lantbrukets speciella förutsättningar. Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverket, Lantbrukarnas Riksförbund, Länsstyrelserna och en stor mängd företag inom lantbruksbranschen.Över 200 rådgivare arbetar inom projektet. Kontaktperson Josefin Kihlberg, informationsansvarig, 070-260 04 74, josefin.kihlberg@lrf.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljörådgivning ökar gårdens lönsamhet

2010-01-20
Miljörådgivning inom ramen för projektet Greppa Näringen stärker gårdens ekonomi samtidigt som den bidrar till en bättre miljö. Det visar en nyligen sammanställd undersökning. De lantbrukare som har varit med i projektet längst är mest nöjda. Greppa Näringen är ett informations- och rådgivningsprojekt som stöttar lantbrukare med kunskap och verktyg så att gårdens miljöpåverkan minskar. Greppa Näringen startade år 2001 och har 7 500 medlemmar i 12 län i södra och mellersta Sverige.

Under mässan Borgeby Fältdagar i juni genomfördes en undersökning där 179 lantbrukare svarade på frågor om hur de uppfattar Greppa Näringen. Över lag var lantbrukarnas uppfattning om Greppa Näringen mycket positiv. Mest positiva till Greppa Näringen var de som har haft mer än 6 stycken rådgivningsbesök. 89% av de medlemmar som har haft fler än 6 besök instämmer i påståendet att "Greppa Näringen bidrar till att sänka mina kostnader och öka lönsamheten".

- Nu i finanskristider så är det många som tror att de inte har råd att tänka på miljön, men med Greppa Näringen kan man slå två flugor i en smäll och stärka ekonomin samtidigt som man skapar miljönytta, säger Josefin Kihlberg, informationsansvarig för Greppa Näringen.

En överväldigande majoritet av lantbrukarna som svarade på undersökningen anser att arbetssättet i Greppa Näringen är positivt och att projektet förstår lantbrukets speciella förutsättningar.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverket, Lantbrukarnas Riksförbund, Länsstyrelserna och en stor mängd företag inom lantbruksbranschen.Över 200 rådgivare arbetar inom projektet.

Kontaktperson
Josefin Kihlberg, informationsansvarig, 070-260 04 74, josefin.kihlberg@lrf.se

Senaste nyheter