Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljön den stora vinnaren i STCC

https://www.klimatsmart.se/images/news/stcc173x52.jpg

Inför fullsatta läktare, 13.418 personer, kördes i helgen STCC City Race mitt i Göteborg och det blev tuffa uppgörelser ute på banan på Frihamnspiren. Förutom att Robert Dahlgren och Richard Göransson segrade i de två heat som kördes var miljön en stor vinnare i Göteborg. STCC City Race var mer än bara en biltävling, det var också ett miljöevent som varade hela veckan fram till finalen den 5 juni. Detta som en del i den strategi som cityracet utvecklat för att hålla sig på topp i miljöfrågor. – Vi har gjort allt vi kan för att miljöanpassa arrangemanget, säger Ebrahim Bojang från Sport & Evenemang. Vi har under veckan upplåtit banan åt flera olika unika miljöarrangemang och det här är något vi kommer att fortsätta utveckla inför framtiden. Under tisdagen förfogade Gröna Bilister över banan för att utse Miljöbästa bil 2010. Fyra jurygrupper fick då testa 37 i förväg utvalda bilar på banan. Under onsdagen fick Biogas Väst på Buiness Region Göteborg låna banan för att genomföra provkörningar med gasbilar för företag från regionen. Under torsdagen utsågs miljöbästa bil. Volkswagen Passat TSI Ecofuel utsågs för andra året i rad till vinnare och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hulthén, kunde dela ut diplomet till Volkswagens informationschef Marcus Thomasfolk. Fredagen var bokad för seminarier med miljötema och medåkning för sponsorer. – Underbart att se vad som sker inför och omkring STCC City Race, säger Bob Huzell, vd för STCC. Vår målsättning är att driva miljöutvecklingen framför oss, och vi ser hur miljöfrågan genom detta fokus blir allt viktigare för våra sponsorer. Som för att understryka miljöfrågornas betydelse inom motorsporten avgick Biogas.se med segern i helgens deltävling i teammästerskapet genom Fredrik Ekbloms och Patrik Olssons pallplaceringar. – Den racerintresserade publiken ser att det går att vinna även med andra drivmedel än vanlig bensin, säger Huzell. Genom vårt arbete med att möjliggöra för nya, miljövänligare drivmedel, når vi ut till de målgrupper som mest behöver övertygas om miljöargumenten. Vi når också en enorm utväxling i och med att de också i hög grad är både beslutsfattande och opinionsbildande. STCC City Race är miljödiplomerat. Arrangerande klubb klarar silvernivå i svenska bilsportsförbundets rankning. Både biogas och etanol finns med i toppstriden, övriga bilar kör på alkylatbensin, en renare bensin än den vanliga. Under racet på banan gjordes också en ordentlig cykelsatsning, med uppvisning av elcyklar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljön den stora vinnaren i STCC

2010-06-08
Inför fullsatta läktare, 13.418 personer, kördes i helgen STCC City Race mitt i Göteborg och det blev tuffa uppgörelser ute på banan på Frihamnspiren. Förutom att Robert Dahlgren och Richard Göransson segrade i de två heat som kördes var miljön en stor vinnare i Göteborg.

STCC City Race var mer än bara en biltävling, det var också ett miljöevent som varade hela veckan fram till finalen den 5 juni. Detta som en del i den strategi som cityracet utvecklat för att hålla sig på topp i miljöfrågor.

– Vi har gjort allt vi kan för att miljöanpassa arrangemanget, säger Ebrahim Bojang från Sport & Evenemang. Vi har under veckan upplåtit banan åt flera olika unika miljöarrangemang och det här är något vi kommer att fortsätta utveckla inför framtiden.

Under tisdagen förfogade Gröna Bilister över banan för att utse Miljöbästa bil 2010. Fyra jurygrupper fick då testa 37 i förväg utvalda bilar på banan.

Under onsdagen fick Biogas Väst på Buiness Region Göteborg låna banan för att genomföra provkörningar med gasbilar för företag från regionen.

Under torsdagen utsågs miljöbästa bil. Volkswagen Passat TSI Ecofuel utsågs för andra året i rad till vinnare och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hulthén, kunde dela ut diplomet till Volkswagens informationschef Marcus Thomasfolk.

Fredagen var bokad för seminarier med miljötema och medåkning för sponsorer.

– Underbart att se vad som sker inför och omkring STCC City Race, säger Bob Huzell, vd för STCC. Vår målsättning är att driva miljöutvecklingen framför oss, och vi ser hur miljöfrågan genom detta fokus blir allt viktigare för våra sponsorer.

Som för att understryka miljöfrågornas betydelse inom motorsporten avgick Biogas.se med segern i helgens deltävling i teammästerskapet genom Fredrik Ekbloms och Patrik Olssons pallplaceringar.

– Den racerintresserade publiken ser att det går att vinna även med andra drivmedel än vanlig bensin, säger Huzell. Genom vårt arbete med att möjliggöra för nya, miljövänligare drivmedel, når vi ut till de målgrupper som mest behöver övertygas om miljöargumenten. Vi når också en enorm utväxling i och med att de också i hög grad är både beslutsfattande och opinionsbildande.

STCC City Race är miljödiplomerat. Arrangerande klubb klarar silvernivå i svenska bilsportsförbundets rankning. Både biogas och etanol finns med i toppstriden, övriga bilar kör på alkylatbensin, en renare bensin än den vanliga. Under racet på banan gjordes också en ordentlig cykelsatsning, med uppvisning av elcyklar.
Källa: STCC

Senaste nyheter