Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sundsvallsforskare får Sparbank Norrlands hållbarhetspris

https://www.klimatsmart.se/images/news/sparbanknorrland-bg-jonsson250x293.jpg

Forskaren Bengt-Gunnar Jonsson får Swedbanks och Sparbanksstiftelsen Norrlands pris på 50.000 kronor för hållbart naturresursnyttjande. Priset delades ut vid Mittuniversitetets årshögtid och uppmärksammades vid Bünsow Business Growth Forum. Professor Bengt-Gunnar Jonsson får stipendiet för sin starka forskning inom naturvårdsbiologi. Motiveringen lyder: Bengt-Gunnars forskning är erkänd med stark vetenskaplig publicering i internationella tidskrifter med peer-review-förfarande. Jonsson har i konkurrens erhållit ett flertal forskningsprojekt med extern finansiering, många med ett tydligt fokus på skogens ekologiska värden. Inom regionen är professor Jonsson en resurs med en dokumenterad erfarenhet av att samverka med myndigheter och det omgivande samhället. Bengt Gunnar Jonssons forskning om naturvårdsbiologi är till stor nytta för regionens arbete med utveckling för hållbart naturresursnyttjande. Professor Jonsson har stor betydelse för den forskning som bedrivs vid Mittuniversitetet. – Bengt-Gunnar Jonsson är en värdig vinnare av vårt pris för hållbart naturresursnyttjande, vilket synliggör viktig forskning vid Mittuniversitetet, säger Sparbanksstiftelsen Norrlands vd Frida Anundsson. – Jag är naturligtvis mycket glad för och stolt över priset. Forskning är dock inte något man gör själv, utan priset är också ett erkännande till alla de duktiga kollegor som jag samarbetet med genom åren, Bengt-Gunnar Jonsson. 2019 instiftade Sparbanksstiftelsen Norrland priset ”Swedbanks och Sparbanksstiftelsen Norrlands pris till forskare för hållbart naturresursnyttjande”. Priset ges till forskare som bidragit med ny kunskap, som har eller kommer att ha stor betydelse för ett hållbart naturresursutnyttjande. Speciellt prioriterad är kunskap som på ett direkt sätt kan tänkas vara relevant för hållbart naturresursutnyttjande. Priset delades ut första gången 2021 och gick då till forskaren Gunilla Pettersson vid Mittuniversitetet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sundsvallsforskare får Sparbank Norrlands hållbarhetspris

2022-10-24
Frida Anundsson och Bengt-Gunnar Jonsson
Forskaren Bengt-Gunnar Jonsson får Swedbanks och Sparbanksstiftelsen Norrlands pris på 50.000 kronor för hållbart naturresursnyttjande. Priset delades ut vid Mittuniversitetets årshögtid och uppmärksammades vid Bünsow Business Growth Forum.

Professor Bengt-Gunnar Jonsson får stipendiet för sin starka forskning inom naturvårdsbiologi.

Motiveringen lyder: Bengt-Gunnars forskning är erkänd med stark vetenskaplig publicering i internationella tidskrifter med peer-review-förfarande. Jonsson har i konkurrens erhållit ett flertal forskningsprojekt med extern finansiering, många med ett tydligt fokus på skogens ekologiska värden. Inom regionen är professor Jonsson en resurs med en dokumenterad erfarenhet av att samverka med myndigheter och det omgivande samhället. Bengt Gunnar Jonssons forskning om naturvårdsbiologi är till stor nytta för regionens arbete med utveckling för hållbart naturresursnyttjande.

Professor Jonsson har stor betydelse för den forskning som bedrivs vid Mittuniversitetet.

– Bengt-Gunnar Jonsson är en värdig vinnare av vårt pris för hållbart naturresursnyttjande, vilket synliggör viktig forskning vid Mittuniversitetet, säger Sparbanksstiftelsen Norrlands vd Frida Anundsson.

– Jag är naturligtvis mycket glad för och stolt över priset. Forskning är dock inte något man gör själv, utan priset är också ett erkännande till alla de duktiga kollegor som jag samarbetet med genom åren, Bengt-Gunnar Jonsson.

2019 instiftade Sparbanksstiftelsen Norrland priset ”Swedbanks och Sparbanksstiftelsen Norrlands pris till forskare för hållbart naturresursnyttjande”. Priset ges till forskare som bidragit med ny kunskap, som har eller kommer att ha stor betydelse för ett hållbart naturresursutnyttjande. Speciellt prioriterad är kunskap som på ett direkt sätt kan tänkas vara relevant för hållbart naturresursutnyttjande.

Priset delades ut första gången 2021 och gick då till forskaren Gunilla Pettersson vid Mittuniversitetet.

Senaste nyheter