Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAVs nya ursprungsmärkning i butik

https://www.klimatsmart.se/images/news/kravorustgront.jpg

Örtagården Orust Grönt är först att ursprungsmärka sina KRAV-certifierade produkter. Nu finns deras örter, tydligt paketerade i påsar märkta med KRAV och Orust, i butiker i Uddevalla och Göteborg. För att det ska bli lättare att välja lokalt producerad KRAV-certifierad mat i butiken kan KRAV-anslutna företag välja att komplettera med en ursprungsmärkning. Orust-Grönt är en av de första att göra just det. – KRAV-märkningen visar våra kunder hur örterna odlas och med den kompletterande ursprungsmärkningen får de också reda på var örterna odlas, säger Lisbeth Dahlin, Orust Grönt. Orust Grönt ligger på Orust, en mil väster om Uddevalla och har varit KRAV-certifierad sedan 2001. Här odlas bland annat kryddor som Grekisk basilika, Citronbasilika, Mexikansk dragon och Fransk dragon. Syftet med KRAVs ursprungsmärkning är att ge möjlighet för de KRAV-anslutna företagen att tydligt synliggöra var produkterna kommer i från. – Ursprungsmärkningen är ett perfekt komplement till KRAV-märkningen och möjlig tack vare KRAV-certifieringens krav på full spårbarhet, säger Staffan Carlberg, chef för kundvård och försäljning, KRAV. Precis som alla andra KRAV-certifierade växthusodlare har Orust Grönt ställt om enligt KRAVs nya regler för att ytterligare minska klimatpåverkan. Bland annat genom att minska användandet av fossila bränslen, minst 80 procent av uppvärmningen sker med hjälp av förnyelsebar energi. För mer information, kontakta: Lisbeth Dahlin, Orust Grönt, 0733-621594 Staffan Carlberg, chef försäljning och kundvård KRAV, 018-17 45 11 Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAVs nya ursprungsmärkning i butik

2011-08-30
Örtagården Orust Grönt är först att ursprungsmärka sina KRAV-certifierade produkter. Nu finns deras örter, tydligt paketerade i påsar märkta med KRAV och Orust, i butiker i Uddevalla och Göteborg. För att det ska bli lättare att välja lokalt producerad KRAV-certifierad mat i butiken kan KRAV-anslutna företag välja att komplettera med en ursprungsmärkning. Orust-Grönt är en av de första att göra just det.

– KRAV-märkningen visar våra kunder hur örterna odlas och med den kompletterande ursprungsmärkningen får de också reda på var örterna odlas, säger Lisbeth Dahlin, Orust Grönt.

Orust Grönt ligger på Orust, en mil väster om Uddevalla och har varit KRAV-certifierad sedan 2001. Här odlas bland annat kryddor som Grekisk basilika, Citronbasilika, Mexikansk dragon och Fransk dragon. Syftet med KRAVs ursprungsmärkning är att ge möjlighet för de KRAV-anslutna företagen att tydligt synliggöra var produkterna kommer i från.

– Ursprungsmärkningen är ett perfekt komplement till KRAV-märkningen och möjlig tack vare KRAV-certifieringens krav på full spårbarhet, säger Staffan Carlberg, chef för kundvård och försäljning, KRAV.

Precis som alla andra KRAV-certifierade växthusodlare har Orust Grönt ställt om enligt KRAVs nya regler för att ytterligare minska klimatpåverkan. Bland annat genom att minska användandet av fossila bränslen, minst 80 procent av uppvärmningen sker med hjälp av förnyelsebar energi.

För mer information, kontakta:
Lisbeth Dahlin, Orust Grönt, 0733-621594
Staffan Carlberg, chef försäljning och kundvård KRAV, 018-17 45 11
Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30.

Klicka på följande länk för att läsa KRAVs regler för ursprungsmärkning: www.krav.se/For-foretag/Artiklar-fran-KRAV-aktuellt/Regler-for-ursprungsmarkning/
Källa: KRAV

Senaste nyheter