Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hantverk i stället för mottagningskök

https://www.klimatsmart.se/images/news/msr92x120cg.png

Runstensskolan i Haninge funderade på att bli ett mottagningskök, men kommunen valde i stället att satsa på kompetens och utrustning. Idag används utrustningen som den ska och inte bara till att värma upp halvfabrikat. - Man måste hitta alternativ, kan man inte göra pannbiffar till tusen personer så kan man göra en god gryta istället, hemlagat. Man måste ha en vision, fantasi. Vad som än händer måste det vara genuin mat, inte industriell. Det är ett hantverk, matlagningen kan inte massproduceras som en cd-skiva, det blir inte bra, säger Johan Beer, kökschef på Runstensskolan. Runstensskolan investerade för ett och ett halvt år sedan i ett helt nytt kök med toppmodern nedkylningsutrustning sedan Arbetsmiljöverket gjort ett nedslag och meddelat att skolan var tvungen att förbättra sin utrustning, annars hotades kommunen med böter. Runstensskolan i Haninge blev årets stolta vinnare av Arla Foods Guldko.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter