Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elever söker lösningar på klimatfrågor

https://www.klimatsmart.se/images/news/malmostad75x100pa.jpg

Torsdagen den 8 september samlas 280 högstadieelever från Lund, Malmö och Köpenhamn för att tillsammans delta i ett dagsläger, Educamp, i Beijers Park i Malmö. Här ska eleverna tillsammans söka lösningar på framtida klimatproblematik. Året är 2030 och på grund av klimatförändringarna har vi ofta kraftiga stormar och regn i Öresundsregionen. Malmö, Lund och Köpenhamn är avskurna från omvärlden som en följd av höjda vattennivåer och översvämningar. Detta klimatscenario ställs danska och svenska elever inför på Educamp. - Om man ska lära om hållbar utveckling så får man tillämpa global undervisning där man får kunskap om andra kulturer så vi kan arbeta tillsammans. När nu Danmark är så nära Sverige är det upplagt för att vi arbetar tillsammans, säger Harriet Axelsson, fil.dr. i pedagogik från Öresundsklassrummet. Educamp är en del av det treåriga projektet Öresundsklassrummet, som fokuserar på ungas roll för ett hållbart samhälle. I projektet får danska och svenska elever möjlighet att träffas och arbeta tillsammans över kultur- och språkgränser. En rad workshops tar plats på Educamp. Bland annat får eleverna lära sig att kommunicera genom att göra egna serier & posters. Den bästa postern eller serien kommer att bli publicerad i tidningen Grön Stad. För mer information, kontakta: Åsa Hellstöm, projektledare Miljöförvaltningen Malmö stad, 0703-11 14 17, asa.hellstrom@malmo.se Helena Persson, projektsekreterare Miljöförvaltningen Malmö stad, 0739-46 79 51, helena.persson13@malmo.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elever söker lösningar på klimatfrågor

2011-09-07
Torsdagen den 8 september samlas 280 högstadieelever från Lund, Malmö och Köpenhamn för att tillsammans delta i ett dagsläger, Educamp, i Beijers Park i Malmö. Här ska eleverna tillsammans söka lösningar på framtida klimatproblematik.

Året är 2030 och på grund av klimatförändringarna har vi ofta kraftiga stormar och regn i Öresundsregionen. Malmö, Lund och Köpenhamn är avskurna från omvärlden som en följd av höjda vattennivåer och översvämningar. Detta klimatscenario ställs danska och svenska elever inför på Educamp.

- Om man ska lära om hållbar utveckling så får man tillämpa global undervisning där man får kunskap om andra kulturer så vi kan arbeta tillsammans. När nu Danmark är så nära Sverige är det upplagt för att vi arbetar tillsammans, säger Harriet Axelsson, fil.dr. i pedagogik från Öresundsklassrummet.

Educamp är en del av det treåriga projektet Öresundsklassrummet, som fokuserar på ungas roll för ett hållbart samhälle. I projektet får danska och svenska elever möjlighet att träffas och arbeta tillsammans över kultur- och språkgränser. En rad workshops tar plats på Educamp. Bland annat får eleverna lära sig att kommunicera genom att göra egna serier & posters. Den bästa postern eller serien kommer att bli publicerad i tidningen Grön Stad.

För mer information, kontakta:
Åsa Hellstöm, projektledare Miljöförvaltningen Malmö stad, 0703-11 14 17, asa.hellstrom@malmo.se
Helena Persson, projektsekreterare Miljöförvaltningen Malmö stad, 0739-46 79 51, helena.persson13@malmo.se.
Källa: Malmö stad

Senaste nyheter