Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-ekomataffar250x145.jpg

Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas av KRAV. Med utmärkelsen vill KRAV hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och sitt KRAV-märkta sortiment i synnerhet. White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks 12 städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker. Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står KRAV för. Med utmärkelsen “Bäst på EKO” vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt. – Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem kan man inspirera och visa på goda exempel som i sin tur kan driva utveckling framåt. Målsättningen är att alla butiker i framtiden kommer att arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och lyfta fram hållbart framtaget livsmedel både i sitt utbud och i dialog med kunder, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV. Coop vill vara den goda kraften där mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand. Hos Stora Coop får du därför prisvärd, hållbar matglädje i gröna butiker. En hållbar matbutik är enligt White Guide Green den som hjälper sina kunder att göra hållbara val. Målet är att vägleda kunder till butiker med ett hållbart och ansvarsfullt utbud, där personalen är påläst och intresserad av social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall

2021-04-30
Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas av KRAV. Med utmärkelsen vill KRAV hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och sitt KRAV-märkta sortiment i synnerhet.

White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks 12 städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest.

Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker.

Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står KRAV för. Med utmärkelsen “Bäst på EKO” vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem kan man inspirera och visa på goda exempel som i sin tur kan driva utveckling framåt.

Målsättningen är att alla butiker i framtiden kommer att arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och lyfta fram hållbart framtaget livsmedel både i sitt utbud och i dialog med kunder, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

Coop vill vara den goda kraften där mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand. Hos Stora Coop får du därför prisvärd, hållbar matglädje i gröna butiker.

En hållbar matbutik är enligt White Guide Green den som hjälper sina kunder att göra hållbara val. Målet är att vägleda kunder till butiker med ett hållbart och ansvarsfullt utbud, där personalen är påläst och intresserad av social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Alla vinnare i de testade städerna presenteras på www.whiteguidegreen.se

Bakom initiativet White Guide Green står Bergkvist Publishing och WWF.
Källa: KRAV

Senaste nyheter