Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV nominerat till Miljömålspriset 2021

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-miljomalspriset250x219.jpg

KRAV har nominerats till ”Miljömålspriset 2021” i kategorin ”Uthållighet och långsiktighet”. Genom detta pris uppmärksammar och belönar Naturvårdsverket miljöarbete som bidrar till att Sveriges miljömål uppnås. – Det är oerhört hedrande att KRAV har nominerats till detta fina pris. Vi har drivit utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel i mer än 35 år – något som verkligen kräver uthållighet, säger KRAVs Anita Falkenek. KRAV är en av tre nominerade i kategorin ”Uthållighet och långsiktighet”, ett pris som delas ut till en organisation eller företag som aldrig ger upp, som jobbar i motgångar och som har nått resultat på sikt. För att bli nominerad ska man ha uppvisat ett mätbart resultat som är betydande. – I dag finns nästan 4000 lantbrukare i Sverige och många tusen lantbrukare runt om i världen som varje dag arbetar hårt för att uppfylla KRAVs omfattande regelverk. På det sättet bidrar de till många av miljömålen, exempelvis Ett rikt odlingslandskap, Ingen övergödning, Giftfri miljö och Begränsad klimatpåverkan, säger KRAVs vd Anita Falkenek. Miljömålspriset delas ut i tre kategorier. Även i kategorin ”Årets inspiratör” finns nominerade som verkar för hållbarhet, ekologiskt och KRAV. De är Coops hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski som också sitter i KRAVs styrelse och kocken och krögaren Paul Svensson som har blivit känd för att använda klimatsmarta och hållbara ekologiska råvaror. Den tredje kategorin är ”Mod och tempo”. ”Årets inspiratör” utses genom en omröstning på Naturvårdsverkets webbplats, medan vinnaren i de andra två kategorierna utses av en jury bestående av framstående personer inom näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor. Priset delas ut i samband med konferensen Miljömålsdagarna 6 maj, som i år sker digitalt på grund av coronapandemin. Sveriges miljömål är en del av miljömålssystemet som beslutades av riksdagen 1999. Miljömålen är en viktig utgångspunkt i det nationella genomförandet av de globala målen i Agenda 2030.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV nominerat till Miljömålspriset 2021

2021-04-20
KRAV har nominerats till ”Miljömålspriset 2021” i kategorin ”Uthållighet och långsiktighet”. Genom detta pris uppmärksammar och belönar Naturvårdsverket miljöarbete som bidrar till att Sveriges miljömål uppnås.

– Det är oerhört hedrande att KRAV har nominerats till detta fina pris. Vi har drivit utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel i mer än 35 år – något som verkligen kräver uthållighet, säger KRAVs Anita Falkenek.

KRAV är en av tre nominerade i kategorin ”Uthållighet och långsiktighet”, ett pris som delas ut till en organisation eller företag som aldrig ger upp, som jobbar i motgångar och som har nått resultat på sikt. För att bli nominerad ska man ha uppvisat ett mätbart resultat som är betydande.

– I dag finns nästan 4000 lantbrukare i Sverige och många tusen lantbrukare runt om i världen som varje dag arbetar hårt för att uppfylla KRAVs omfattande regelverk. På det sättet bidrar de till många av miljömålen, exempelvis Ett rikt odlingslandskap, Ingen övergödning, Giftfri miljö och Begränsad klimatpåverkan, säger KRAVs vd Anita Falkenek.

Miljömålspriset delas ut i tre kategorier. Även i kategorin ”Årets inspiratör” finns nominerade som verkar för hållbarhet, ekologiskt och KRAV. De är Coops hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski som också sitter i KRAVs styrelse och kocken och krögaren Paul Svensson som har blivit känd för att använda klimatsmarta och hållbara ekologiska råvaror. Den tredje kategorin är ”Mod och tempo”.

”Årets inspiratör” utses genom en omröstning på Naturvårdsverkets webbplats, medan vinnaren i de andra två kategorierna utses av en jury bestående av framstående personer inom näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor. Priset delas ut i samband med konferensen Miljömålsdagarna 6 maj, som i år sker digitalt på grund av coronapandemin.

Sveriges miljömål är en del av miljömålssystemet som beslutades av riksdagen 1999. Miljömålen är en viktig utgångspunkt i det nationella genomförandet av de globala målen i Agenda 2030.

Mer information om Miljömålspriset:
www.naturvardsverket.se/miljomalspriset

Senaste nyheter