Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Uppsala

https://www.klimatsmart.se/images/news/heba-svanenmarktabostader250x193.jpg

Plantering av tulpanlökar som växer upp i takt med att husen växer fram, blev en variant på spadtag när Heba och Åke Sundvall bjöd in för att fira säljstarten av bostäderna i Verket i Rosendal. Först ut är 75 bostadsrätter, av totalt 159, med inflyttning i början av 2023. Deltog gjorde Erik Pelling kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Johan Lins vice vd Åke Sundvall AB och Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB. - Kvarteren som Åke Sundvall och Heba bygger här i Rosendal med bostadsrätter och hyresrätter, passar väl in i utvecklingen av Uppsala. Vi har ett stort behov av bostäder i blandade upplåtelseformer för att ge plats åt en blandning av människor. Vi har redan flera fina samarbeten bakom oss tillsammans med Åke Sundvall och jag ser fram emot fler samarbeten framöver, säger Erik Pelling. Åke Sundvall har sedan 2014 varit med och skapat omtyckta områden i Uppsala, genom bland annat radhus i Håga och Knäckepilen i Sala backe. - Att återigen bidra till utvecklingen av Uppsala, genom att skapa vackra hus och omtyckta områden känns väldigt roligt. Rosendal är både innovativt och kreativt och med Verket kommer vi bidra med vackra, funktionella och hållbara hus där människor kan växa och utvecklas, avslutar Johan Lins vice vd Åke Sundvall AB. Bostadsrätterna i Verket varierar i storlek om 1-4 rum och kök. Husen byggs runt en gård med fina möjligheter till socialt umgänge där odlingslådor, aktivitetslokal och cykelgarage ger utrymme för kreativitet, social hållbarhet, miljö och cykelliv. Här finns förutsättningar att leva ett klimatsmart liv. Kvarteret byggs enligt Svanens miljökrav och kommer vid färdigställande att Svanenmärkas.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Uppsala

2021-11-01
Plantering av tulpanlökar som växer upp i takt med att husen växer fram, blev en variant på spadtag när Heba och Åke Sundvall bjöd in för att fira säljstarten av bostäderna i Verket i Rosendal. Först ut är 75 bostadsrätter, av totalt 159, med inflyttning i början av 2023.

Deltog gjorde Erik Pelling kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Johan Lins vice vd Åke Sundvall AB och Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

- Kvarteren som Åke Sundvall och Heba bygger här i Rosendal med bostadsrätter och hyresrätter, passar väl in i utvecklingen av Uppsala. Vi har ett stort behov av bostäder i blandade upplåtelseformer för att ge plats åt en blandning av människor. Vi har redan flera fina samarbeten bakom oss tillsammans med Åke Sundvall och jag ser fram emot fler samarbeten framöver, säger Erik Pelling.

Åke Sundvall har sedan 2014 varit med och skapat omtyckta områden i Uppsala, genom bland annat radhus i Håga och Knäckepilen i Sala backe.

- Att återigen bidra till utvecklingen av Uppsala, genom att skapa vackra hus och omtyckta områden känns väldigt roligt. Rosendal är både innovativt och kreativt och med Verket kommer vi bidra med vackra, funktionella och hållbara hus där människor kan växa och utvecklas, avslutar Johan Lins vice vd Åke Sundvall AB.

Bostadsrätterna i Verket varierar i storlek om 1-4 rum och kök. Husen byggs runt en gård med fina möjligheter till socialt umgänge där odlingslådor, aktivitetslokal och cykelgarage ger utrymme för kreativitet, social hållbarhet, miljö och cykelliv. Här finns förutsättningar att leva ett klimatsmart liv. Kvarteret byggs enligt Svanens miljökrav och kommer vid färdigställande att Svanenmärkas.

Senaste nyheter