Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lund undertecknar Borgmästaravtalet

https://www.klimatsmart.se/images/news/covenant_of_mayors_logo_158x111.png

Lunds kommun undertecknade tisdagen den 10 november 2009 EU-kommissionens Borgmästaravtal i Linköping. Därmed verkar Lunds kommun, tillsammans med över 900 andra europeiska städer, för att sänka sina koldioxidutsläpp med mer än 20 procent till år 2020. En ständigt växande skara av städer i Europa sätter allt högre klimatmål. Allt fler genomför också åtgärder för att sänka utsläppen av växthusgaser. - Vi närmar oss ett nytt globalt klimatavtal och nu måste vi politiker i världens alla städer och kommuner visa att vi är beredda att göra vad som krävs för att rädda jordens klimat, säger Annika Annerby Jansson (M), kommunfullmäktiges ordförande i Lunds kommun. Borgmästaravtalet är ett initiativ från EU-kommissionen. Över 900 städer över hela världen, de flesta inom EU, har undertecknat avtalet. Den 10 november arrangeras en ceremoni i Linköping för svenska kommuner som vill skriva på avtalet. Energimyndigheten, Sveriges Kommuner och Landsting, Klimatkommunerna, Sveriges Ekokommuner och Linköpings kommun arrangerar ceremonin. - Den lokala nivån är extremt viktig och vi kan göra skillnad. En och en må vi vara små men tillsammans blir vi en kraft att räkna med. De svenska kommunerna utgör ett gott exempel för resten av världen. Därför måste vi också synliggöra det viktiga arbete som görs på lokal nivå, säger Håkan Samuelsson, samordnare för Klimatkommunerna. För mer information, kontakta: Annika Annerby Jansson (M), kommunfullmäktiges ordförande i Lund, 0703 - 27 99 68 Karin Loodberg, Enhetschef Kommunkontorets miljöstrategiska enhet, Lunds kommun, 046 - 35 58 40. För mer information om Borgmästaravtalet, besök: www.eumayors.eu.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lund undertecknar Borgmästaravtalet

2009-12-10
Lunds kommun undertecknade tisdagen den 10 november 2009 EU-kommissionens Borgmästaravtal i Linköping. Därmed verkar Lunds kommun, tillsammans med över 900 andra europeiska städer, för att sänka sina koldioxidutsläpp med mer än 20 procent till år 2020.

En ständigt växande skara av städer i Europa sätter allt högre klimatmål. Allt fler genomför också åtgärder för att sänka utsläppen av växthusgaser.

- Vi närmar oss ett nytt globalt klimatavtal och nu måste vi politiker i världens alla städer och kommuner visa att vi är beredda att göra vad som krävs för att rädda jordens klimat, säger Annika Annerby Jansson (M), kommunfullmäktiges ordförande i Lunds kommun.

Borgmästaravtalet är ett initiativ från EU-kommissionen. Över 900 städer över hela världen, de flesta inom EU, har undertecknat avtalet. Den 10 november arrangeras en ceremoni i Linköping för svenska kommuner som vill skriva på avtalet. Energimyndigheten, Sveriges Kommuner och Landsting, Klimatkommunerna, Sveriges Ekokommuner och Linköpings kommun arrangerar ceremonin.

- Den lokala nivån är extremt viktig och vi kan göra skillnad. En och en må vi vara små men tillsammans blir vi en kraft att räkna med. De svenska kommunerna utgör ett gott exempel för resten av världen. Därför måste vi också synliggöra det viktiga arbete som görs på lokal nivå, säger Håkan Samuelsson, samordnare för Klimatkommunerna.

För mer information, kontakta:
Annika Annerby Jansson (M), kommunfullmäktiges ordförande i Lund, 0703 - 27 99 68
Karin Loodberg, Enhetschef Kommunkontorets miljöstrategiska enhet, Lunds kommun, 046 - 35 58 40.

För mer information om Borgmästaravtalet, besök: www.eumayors.eu.

Senaste nyheter