
Redaktör:
Jens Ljunggren
Lilys Burger KRAV-märker sina restauranger
2015-05-21

Det kändistäta hamburgerhaket Lilys Burger öppnar sin andra restaurang i Stockholm. I samband med det passar de även på att KRAV-certifiera sig.
Skådespelarna Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci har inte bara spelat mot varandra i Snabba Cash – de har också grundat hamburgerrestaurangen Lilys Burger på Kungsholmen i Stockholm tillsammans. Nu öppnar de en andra Lilys Burger, vid Nytorget på Södermalm, samtidigt som de certifierar sina båda restauranger på nivå ett.
– Ända från början har vi bara serverat svenskt kött och att KRAV-certifiera oss är ytterligare ett steg, en garanti för ett gott kött och en bättre miljö. Vi månar också om att djuren ska behandlas bra och vill gärna påverka andra restauranger att välja KRAV, säger Mahmut Suvakci, ägare på Lilys Burger.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.
För Mahmut Suvakci på Lily’s Burger ligger fokus till en början bland annat på att hitta KRAV-märkt nötkött, men han vill inte stanna vid ett KRAV-märke.
– Vårt mål är 90 procent KRAV-godkända produkter. Men vi tar ett steg i taget för att kunna leverera det vi utlovar. Vi ligger helt rätt i tiden – våra kunder efterfrågar KRAV-märkt mer och mer, säger Mahmut Suvakci.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Lily’s Burger certifieras av certifieringsföretaget HS.
För mer information kontakta:
- Mahmut Suvakci, ägare Lily’s Burger, 076-012 30 07
- Anders Hjorth, miljörevisor HS Certifiering AB, 076-879 15 24
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Läs mer:
KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Skådespelarna Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci har inte bara spelat mot varandra i Snabba Cash – de har också grundat hamburgerrestaurangen Lilys Burger på Kungsholmen i Stockholm tillsammans. Nu öppnar de en andra Lilys Burger, vid Nytorget på Södermalm, samtidigt som de certifierar sina båda restauranger på nivå ett.
– Ända från början har vi bara serverat svenskt kött och att KRAV-certifiera oss är ytterligare ett steg, en garanti för ett gott kött och en bättre miljö. Vi månar också om att djuren ska behandlas bra och vill gärna påverka andra restauranger att välja KRAV, säger Mahmut Suvakci, ägare på Lilys Burger.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.
För Mahmut Suvakci på Lily’s Burger ligger fokus till en början bland annat på att hitta KRAV-märkt nötkött, men han vill inte stanna vid ett KRAV-märke.
– Vårt mål är 90 procent KRAV-godkända produkter. Men vi tar ett steg i taget för att kunna leverera det vi utlovar. Vi ligger helt rätt i tiden – våra kunder efterfrågar KRAV-märkt mer och mer, säger Mahmut Suvakci.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Lily’s Burger certifieras av certifieringsföretaget HS.
För mer information kontakta:
- Mahmut Suvakci, ägare Lily’s Burger, 076-012 30 07
- Anders Hjorth, miljörevisor HS Certifiering AB, 076-879 15 24
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Läs mer:
KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…