Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lär dig om de viktiga matvalen 3 nov

https://www.klimatsmart.se/images/news/slowfoodstockholmhaga200x132.jpg

Slow Food Stockholm bjuder in till den tredje av höstens fyra tillfällen där råvaran står i fokus. Vi, leker, lär och smakar denna höstlovsdag, liten som stor. Vetskap om identitet är en förutsättning för att vi ska kunna göra medvetna val. Mat utan identitet ger oss inga val alls. Dagens innehåll: – Bonden Elin Rydström från Lovö Prästgård och LRF Mälardalen lär dig hur man mjölkar en ko och berättar om bonden och djuren på gården. – Birgitta Larsson och Marianne Andersson från Konsumentföreningen Stockholm visar hur stora rum hönan, tuppen och hennes kompisar har, ”kom och prova själv”. – Skriv en slogan om varför det är viktigt att veta varifrån maten kommer och vinn ett pris. – Ta reda på varför snigeln är Slow Foods favoritdjur och annat kul. Ekokocken Ulrika Brydling steker även pannkakor gjorda av äggen, mjölken och smöret från djuren på gården. Det goda ekologiska fullkornsmjölet av dinkel – virvelmjölet kommer från Warbro Kvarn. Vi får oss en liten smakbit av det nygräddade. Mellan kl. 13.00–13.45 och 14.00–14.45 har Eva Fröman på EkoMatCentrum workshops för föräldrar, mor och farföräldrar, storkökspersonal samt andra som berörs av barnens mat. Vi får bl.a. veta hur man jobbar med information och marknadsföring av ekologiska livsmedel, framför allt för de ekologiska intresse- och försäljningsorganisationerna. Under dagen delar hon med sig av sina erfarenheter av den offentliga upphandlingen. Hon vill att vi ska kunna erbjuda god, nyttig och klimatsmart mat även till skola, sjuk och åldringsvård. Dagen ger oss nya kunskaper om värdet av att veta ursprunget på våra råvaror. Vi bjuds att provsmaka en bit rykande nygräddad pannkaka och i samband med aktiviteten serveras också pannkaka med grädde och sylt för 50 kronor som betalas på plats av besökaren själv. Programmet hålls samman av den välkända ekokocken Ulrika Brydling I Teaterbaren, Kulturhuset, serveras pannkor med grädde och sylt under torsdagen 3/11. Plats: Kulturhuset, Ekoteket våning 2 Datum: torsdagen den 3:e november Tid: 11.00–15.00 Föredrag och provsmakning av nystekt pannkaka är gratis. Pannkor med grädde och sylt för 50 kr betalas på plats. Ingen föranmälning behövs.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lär dig om de viktiga matvalen 3 nov

2011-10-27
Slow Food Stockholm bjuder in till den tredje av höstens fyra tillfällen där råvaran står i fokus. Vi, leker, lär och smakar denna höstlovsdag, liten som stor. Vetskap om identitet är en förutsättning för att vi ska kunna göra medvetna val. Mat utan identitet ger oss inga val alls.

Dagens innehåll:
– Bonden Elin Rydström från Lovö Prästgård och LRF Mälardalen lär dig hur man mjölkar en ko och berättar om bonden och djuren på gården.
– Birgitta Larsson och Marianne Andersson från Konsumentföreningen Stockholm visar hur stora rum hönan, tuppen och hennes kompisar har, ”kom och prova själv”.
– Skriv en slogan om varför det är viktigt att veta varifrån maten kommer och vinn ett pris.
– Ta reda på varför snigeln är Slow Foods favoritdjur och annat kul.

Ekokocken Ulrika Brydling steker även pannkakor gjorda av äggen, mjölken och smöret från djuren på gården. Det goda ekologiska fullkornsmjölet av dinkel – virvelmjölet kommer från Warbro Kvarn. Vi får oss en liten smakbit av det nygräddade.

Mellan kl. 13.00–13.45 och 14.00–14.45 har Eva Fröman på EkoMatCentrum workshops för föräldrar, mor och farföräldrar, storkökspersonal samt andra som berörs av barnens mat. Vi får bl.a. veta hur man jobbar med information och marknadsföring av ekologiska livsmedel, framför allt för de ekologiska intresse- och försäljningsorganisationerna. Under dagen delar hon med sig av sina erfarenheter av den offentliga upphandlingen. Hon vill att vi ska kunna erbjuda god, nyttig och klimatsmart mat även till skola, sjuk och åldringsvård.

Dagen ger oss nya kunskaper om värdet av att veta ursprunget på våra råvaror. Vi bjuds att provsmaka en bit rykande nygräddad pannkaka och i samband med aktiviteten serveras också pannkaka med grädde och sylt för 50 kronor som betalas på plats av besökaren själv.

Programmet hålls samman av den välkända ekokocken Ulrika Brydling

I Teaterbaren, Kulturhuset, serveras pannkor med grädde och sylt under torsdagen 3/11.

Plats: Kulturhuset, Ekoteket våning 2
Datum: torsdagen den 3:e november
Tid: 11.00–15.00

Föredrag och provsmakning av nystekt pannkaka är gratis.
Pannkor med grädde och sylt för 50 kr betalas på plats.
Ingen föranmälning behövs.

Senaste nyheter