Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Krydda frukosten med ekologiska Morning Wellness från Spicemaster

https://www.klimatsmart.se/images/news/spicemaster-morningwellness250x363.jpg

Kryddtillverkaren Spicemaster tycker att vi borde smaksätta gröten och filen. Därför lanserar företaget produkten Morning Wellness, en mix av exotiska kryddor som ska få frukosten att smaka mer. Den nya kryddblandningen är helt ekologisk och utan tillsatser vilket ger en ren och naturlig smak. Att krydda steken med peppar eller marinera kycklingen i ingefära är en självklarhet idag. Men hur sätter man smak på frukosten? Det frågade sig kryddexperterna på Spicemaster. Svaret blev Morning Wellness, en mustig kryddmix speciellt framtagen för att ge frukostmaten mer krydda och doft. Morning Wellness är en blandning av gurkmeja, kanel, ingefära och kardemumma och passar utmärkt till fil, yoghurt, mjölk och gröt. Ekologiska Morning Wellness är helt fri från tillsatser och kryddorna i mixen anses ha hälsobringande effekter då de innehåller antioxidanter och har antiinflammatoriska egenskaper. - Vi ville ta fram en kryddmix som passar den traditionella svenska frukostmaten och samtidigt tillför något nytt. Att kryddorna dessutom är nyttiga är förstås ett plus eftersom många svenskar tycker att dagens första mål är det viktigaste, säger Daniel Ginman på Spicemaster. Alla kryddor i Spicemasters sortiment är ekologiskt odlade och 100 procent naturliga. Det innebär att de är helt fria från tillsatser som till exempel salt, socker, klumpförebyggande, förtjockningsmedel och aromförstärkare. - Vi jobbar bara med seriösa odlare och producenter som delar vår filosofi att naturen själv är bäst på att ta fram de smaker och dofter som får oss att njuta. Och att kryddodling ska ske med respekt för jorden och framtida generationer, säger Daniel Ginman. Förutom Morning Wellness har Spicemaster ett femtiotal kryddor och kryddmixer i sortimentet. Allt från svartpeppar, ingefära, spiskummin och bockhornsklöver till Grill/BBQ-, Shawarma (kebab) och curryblandningar. Alla kryddor är packade i återvinningsbara och stilrent designade förpackningar. Du hittar Morning Wellness och andra Spicemaster-produkter i de flesta svenska livsmedelsbutiker.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Krydda frukosten med ekologiska Morning Wellness från Spicemaster

2014-06-24
Kryddtillverkaren Spicemaster tycker att vi borde smaksätta gröten och filen. Därför lanserar företaget produkten Morning Wellness, en mix av exotiska kryddor som ska få frukosten att smaka mer. Den nya kryddblandningen är helt ekologisk och utan tillsatser vilket ger en ren och naturlig smak.

Att krydda steken med peppar eller marinera kycklingen i ingefära är en självklarhet idag. Men hur sätter man smak på frukosten? Det frågade sig kryddexperterna på Spicemaster. Svaret blev Morning Wellness, en mustig kryddmix speciellt framtagen för att ge frukostmaten mer krydda och doft.

Morning Wellness är en blandning av gurkmeja, kanel, ingefära och kardemumma och passar utmärkt till fil, yoghurt, mjölk och gröt. Ekologiska Morning Wellness är helt fri från tillsatser och kryddorna i mixen anses ha hälsobringande effekter då de innehåller antioxidanter och har antiinflammatoriska egenskaper.

- Vi ville ta fram en kryddmix som passar den traditionella svenska frukostmaten och samtidigt tillför något nytt. Att kryddorna dessutom är nyttiga är förstås ett plus eftersom många svenskar tycker att dagens första mål är det viktigaste, säger Daniel Ginman på Spicemaster.

Alla kryddor i Spicemasters sortiment är ekologiskt odlade och 100 procent naturliga. Det innebär att de är helt fria från tillsatser som till exempel salt, socker, klumpförebyggande, förtjockningsmedel och aromförstärkare.

- Vi jobbar bara med seriösa odlare och producenter som delar vår filosofi att naturen själv är bäst på att ta fram de smaker och dofter som får oss att njuta. Och att kryddodling ska ske med respekt för jorden och framtida generationer, säger Daniel Ginman.

Förutom Morning Wellness har Spicemaster ett femtiotal kryddor och kryddmixer i sortimentet. Allt från svartpeppar, ingefära, spiskummin och bockhornsklöver till Grill/BBQ-, Shawarma (kebab) och curryblandningar. Alla kryddor är packade i återvinningsbara och stilrent designade förpackningar.

Du hittar Morning Wellness och andra Spicemaster-produkter i de flesta svenska livsmedelsbutiker.
Källa: Spicemaster

Senaste nyheter