Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV satsar på Hållbara Restauranger

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-junibacken250x232.jpg

KRAV går in som samarbetspartner i Hållbara Restauranger för att vara med och driva utvecklingen av hållbara och ekologiska livsmedel inom restaurangbranschen. – Vi vill få fler restauranger att efterfråga och använda mer ekologiska och KRAV-märkta råvaror och därmed göra det lätt för restaurangbesökare att välja hållbara alternativ. Det känns jätteroligt att vi är med i nätverket igen, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV. KRAV var med och startade nätverket Hållbara Restauranger 2013 men har gjort ett uppehåll de senaste åren. Som deltagare i styrgruppen kan KRAV från och med nu återigen vara med och påverka och inspirera fler restauranger. – Vi är verkligen glada att KRAV är med oss igen, vi behöver samarbeta för att hjälpa restaurangnäringen att bli mer hållbar och få nätverket att växa, säger Julia Senninger, generalsekreterare på Hållbara Restauranger. Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen. – KRAV-certifieringen är ett bra verktyg för att stärka ett företags hållbarhetsarbete. Målet är att fler restauranger certifieras och att personalen får en ökad kunskap om KRAV-märkta råvaror. Vi vill att fler ansluter sig till nätverket Hållbara Restauranger för att kunna växa i sitt hållbarhetsarbete, säger Cecilia Lenbäck. Hållbara Restauranger har vuxit sedan starten 2013 och idag är drygt 50 restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå med i nätverket. Som medlem får man stöd i sitt hållbarhetsarbete genom exempelvis utbildningar, coachning och erfarenhetsutbyte. Andra samarbetspartners är U&We, Vista, WWF, Kafferosteriet Löfbergs, Saltå Kvarn, Mässrestauranger, Umeå kommun och Diskteknik. Hållbara Restauranger är nominerade till Änglamarkspriset 2018. Mer om Hållbara Restauranger: www.hållbararestauranger.se

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV satsar på Hållbara Restauranger

2018-09-18
Junibackens kökschef Johanna Nystedt
KRAV går in som samarbetspartner i Hållbara Restauranger för att vara med och driva utvecklingen av hållbara och ekologiska livsmedel inom restaurangbranschen.

– Vi vill få fler restauranger att efterfråga och använda mer ekologiska och KRAV-märkta råvaror och därmed göra det lätt för restaurangbesökare att välja hållbara alternativ. Det känns jätteroligt att vi är med i nätverket igen, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

KRAV var med och startade nätverket Hållbara Restauranger 2013 men har gjort ett uppehåll de senaste åren. Som deltagare i styrgruppen kan KRAV från och med nu återigen vara med och påverka och inspirera fler restauranger.

– Vi är verkligen glada att KRAV är med oss igen, vi behöver samarbeta för att hjälpa restaurangnäringen att bli mer hållbar och få nätverket att växa, säger Julia Senninger, generalsekreterare på Hållbara Restauranger.

Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen.

– KRAV-certifieringen är ett bra verktyg för att stärka ett företags hållbarhetsarbete. Målet är att fler restauranger certifieras och att personalen får en ökad kunskap om KRAV-märkta råvaror. Vi vill att fler ansluter sig till nätverket Hållbara Restauranger för att kunna växa i sitt hållbarhetsarbete, säger Cecilia Lenbäck.

Hållbara Restauranger har vuxit sedan starten 2013 och idag är drygt 50 restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå med i nätverket. Som medlem får man stöd i sitt hållbarhetsarbete genom exempelvis utbildningar, coachning och erfarenhetsutbyte. Andra samarbetspartners är U&We, Vista, WWF, Kafferosteriet Löfbergs, Saltå Kvarn, Mässrestauranger, Umeå kommun och Diskteknik.

Hållbara Restauranger är nominerade till Änglamarkspriset 2018.

Mer om Hållbara Restauranger: www.hållbararestauranger.se
Källa: KRAV

Senaste nyheter