Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Välj rätt nötkött för klimatets skull

https://www.klimatsmart.se/images/news/svensktsigill138x100.jpg

Nötkött ger hög klimatpåverkan men allt nötkött är inte lika. Den 9 maj premiärvisas Sveriges första klimatcertifierade nötkött vid ett miniseminarium om kött och klimat. Då reder vi också ut begreppen om vilket kött man bör välja. Var: Böndernas Hus i Stockholm, Franzéngatan 6 (T-bana Stadshagen) När: 9 maj kl. 13 - 14.30 Möt: Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister Bengt Persson, LRFs förbundsstyrelse Linda Cederlund, vd Svenskt Sigill Christel Cederberg, klimatforskare, SIK Anna Richert, klimatexpert Svenskt Sigill Lennarart Gladh, WWF Köttbonden som är först med klimatcertifierat nötkött Program: 13.00 Inledning, Bengt Persson LRF 13.05 Maten och klimatet, Eskil Erlandsson 13.15 Klimatcertifierad mat - ett steg på vägen, Linda Cederlund 13.25 Premiär för klimatcertifierat nötkött, Köttbonden & Anna Richert 13.35 Val av kött och klimatvinster, Christel Cederberg 13.45 Köttkonsumtionen och effekterna på miljön, Lennart Gladh 13.50 Paneldiskussion och frågor, Alla 14.00 Mingelfika med klimatcertifierat tilltugg 14.30 ca Avslutning Ett gårdsbesök planeras till 10 maj, mer information vid träffen. För mer information, kontakta: Anna Richert, Svenskt Sigill, 08-787 53 73, anna.richert@sigill.lrf.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter