Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Knauf EcoBatt miljövänlig isolering

https://www.klimatsmart.se/images/news/knaufecobatt230x250.jpg

Naturligt brun färg, behaglig att hantera och helt luktfri. Det finns en ny generation miljövänlig isolering på den svenska marknaden, lanserad av Knauf Insulation, världens snabbast växande tillverkare av isolering. På bara två år har företaget blivit en kraft att räkna med på den nordiska byggmarknaden. Energieffektivitet är ett högaktuellt ämne både ur miljösynpunkt och vad gäller kostnadseffektivitet. Byggnader står för cirka 40 procent av vår totala energikonsumtion och isolering är ett enkelt och effektivt sätt att minska energiåtgången. Knauf Insulation, som ingår i Knauf Group, har utvecklat en ny miljövänlig mineralull som lanserades i Sverige och i Norden 2009. Glasmineralullen är tillverkad med företagets patenterade teknik ECOSE® Technology, som innebär att ett naturligt bindemedel fritt från fenol, formaldehyd och akryl används. Det ger isoleringen en överlägsen miljömässig hållbarhet. Knauf Insulation fick som första företag hösten 2010 emotta utmärkelsen Eurofins Indoor Quality Gold Standard, den bredaste standard för inomhusluftkvalitet som finns i Europa i dag. – Tack vare ECOSE® Technology ser inte vår isolering ut som, eller känns som, annan mineralull. Den luktar inte och känns behaglig mot huden. Isoleringen är helt fri från syntetiska färgämnen, därför har den en naturligt brun färg, säger David Matiasson, Business Manager för Knauf Insulation i Sverige. Knauf Insulations kunder är entreprenörer, byggföretag och gör-det-själv-marknaden, inklusive byggvaruhusen Bauhaus och Byggmax. Företaget samarbetar även med Deromegruppen, Nordströmgruppen, Gärdin & Persson och Karl Hedin Bygghandel. För att möta den ökade efterfrågan har Knauf Insulation rekryterat ett flertal säljare i Sverige och öppnat ett kontor för kundsupport i Göteborg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Knauf EcoBatt miljövänlig isolering

2011-05-25
Naturligt brun färg, behaglig att hantera och helt luktfri. Det finns en ny generation miljövänlig isolering på den svenska marknaden, lanserad av Knauf Insulation, världens snabbast växande tillverkare av isolering. På bara två år har företaget blivit en kraft att räkna med på den nordiska byggmarknaden.

Energieffektivitet är ett högaktuellt ämne både ur miljösynpunkt och vad gäller kostnadseffektivitet. Byggnader står för cirka 40 procent av vår totala energikonsumtion och isolering är ett enkelt och effektivt sätt att minska energiåtgången.

Knauf Insulation, som ingår i Knauf Group, har utvecklat en ny miljövänlig mineralull som lanserades i Sverige och i Norden 2009.

Glasmineralullen är tillverkad med företagets patenterade teknik ECOSE® Technology, som innebär att ett naturligt bindemedel fritt från fenol, formaldehyd och akryl används. Det ger isoleringen en överlägsen miljömässig hållbarhet. Knauf Insulation fick som första företag hösten 2010 emotta utmärkelsen Eurofins Indoor Quality Gold Standard, den bredaste standard för inomhusluftkvalitet som finns i Europa i dag.

– Tack vare ECOSE® Technology ser inte vår isolering ut som, eller känns som, annan mineralull. Den luktar inte och känns behaglig mot huden. Isoleringen är helt fri från syntetiska färgämnen, därför har den en naturligt brun färg, säger David Matiasson, Business Manager för Knauf Insulation i Sverige.

Knauf Insulations kunder är entreprenörer, byggföretag och gör-det-själv-marknaden, inklusive byggvaruhusen Bauhaus och Byggmax. Företaget samarbetar även med Deromegruppen, Nordströmgruppen, Gärdin & Persson och Karl Hedin Bygghandel.

För att möta den ökade efterfrågan har Knauf Insulation rekryterat ett flertal säljare i Sverige och öppnat ett kontor för kundsupport i Göteborg.

Senaste nyheter