Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KlimatVardag i Skåne jan 2010-jan 2011

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatvardag225x56.jpg

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Cirka 170 hushåll i hela Skåne deltar i KlimatVardag januari 2010-januari 2011. I projektet KlimatVardag får deltagarna tips och stöd att leva mer klimatsmart i sin vardag. Genom föreläsningar, gruppträffar och möten med bland andra energirådgivare får deltagarna kunskap och konkret vägledning till en mer klimatsmart vardag. Utifrån sina egna intressen och förutsättningar får hushållen välja vilka åtgärder de vill fokusera på inom energibesparing, avfall, transporter och livsmedel. Syftet med KlimatVardag är inte bara att visa deltagande hushåll hur de med enkla medel kan minska sina koldioxidutsläpp och därmed leva mer miljövänligt. Syftet är också att visa upp hushållen som goda exempel för andra – kollegor, bekanta, grannar, allmänhet. Projektet visar på detta sätt att det finns flera olika sätt att agera på och att det finns stora möjligheter att själv bestämma hur man vill utforma sin klimatvänliga vardag. Eftersom familjerna har olika sammansättning och personerna kommer från skilda yrken och orter kan information om KlimatVardag spridas över hela Skåne. Familjernas erfarenheter och resultat kommer att kommuniceras inom deltagande organisationer och till allmänheten med målet om en ökad medvetenhet och delaktighet i klimat- och miljöfrågor. KlimatVardag vill visa att hushållens miljöåtgärder är enkla att genomföra, att det finns flera olika lösningar och att vinsterna är många. KlimatVardag drivs av Hållbar Utveckling Skåne i samarbete med Region Skåne och Kommunförbundet Skåne. Förutom hushåll från dessa organisationer deltar hushåll från bland andra Länsstyrelsen i Skåne och kommunerna Malmö, Osby, Sjöbo, Tomelilla, Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Bjuv, Åstorp, Perstorp, Örkelljunga, Klippan, Svalöv och Trelleborg Det är enbart hushåll som har finansiering från en kommun/organisation som kan delta i KlimatVardag. I KlimatVardag fokuserar vi på att ge information och tips för en klimatsmartare vardag inom områdena energianvändning, transporter, mat och inköp samt avfall. Det finns inom dessa fyra områden ett mycket stort antal möjligheter och åtgärder att genomföra och det är upp till er i varje hushåll att bestämma hur mycket ni vill förändra och välja de åtgärder som passar er bäst. Vår förhoppning är att alla personer i varje hushåll vill engagera sig och kommer att hitta saker som lockar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KlimatVardag i Skåne jan 2010-jan 2011

2010-10-22
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Cirka 170 hushåll i hela Skåne deltar i KlimatVardag januari 2010-januari 2011.

I projektet KlimatVardag får deltagarna tips och stöd att leva mer klimatsmart i sin vardag. Genom föreläsningar, gruppträffar och möten med bland andra energirådgivare får deltagarna kunskap och konkret vägledning till en mer klimatsmart vardag. Utifrån sina egna intressen och förutsättningar får hushållen välja vilka åtgärder de vill fokusera på inom energibesparing, avfall, transporter och livsmedel.

Syftet med KlimatVardag är inte bara att visa deltagande hushåll hur de med enkla medel kan minska sina koldioxidutsläpp och därmed leva mer miljövänligt. Syftet är också att visa upp hushållen som goda exempel för andra – kollegor, bekanta, grannar, allmänhet. Projektet visar på detta sätt att det finns flera olika sätt att agera på och att det finns stora möjligheter att själv bestämma hur man vill utforma sin klimatvänliga vardag. Eftersom familjerna har olika sammansättning och personerna kommer från skilda yrken och orter kan information om KlimatVardag spridas över hela Skåne.

Familjernas erfarenheter och resultat kommer att kommuniceras inom deltagande organisationer och till allmänheten med målet om en ökad medvetenhet och delaktighet i klimat- och miljöfrågor. KlimatVardag vill visa att hushållens miljöåtgärder är enkla att genomföra, att det finns flera olika lösningar och att vinsterna är många.

KlimatVardag drivs av Hållbar Utveckling Skåne i samarbete med Region Skåne och Kommunförbundet Skåne. Förutom hushåll från dessa organisationer deltar hushåll från bland andra Länsstyrelsen i Skåne och kommunerna Malmö, Osby, Sjöbo, Tomelilla, Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Bjuv, Åstorp, Perstorp, Örkelljunga, Klippan, Svalöv och Trelleborg

Det är enbart hushåll som har finansiering från en kommun/organisation som kan delta i KlimatVardag.

I KlimatVardag fokuserar vi på att ge information och tips för en klimatsmartare vardag inom områdena energianvändning, transporter, mat och inköp samt avfall. Det finns inom dessa fyra områden ett mycket stort antal möjligheter och åtgärder att genomföra och det är upp till er i varje hushåll att bestämma hur mycket ni vill förändra och välja de åtgärder som passar er bäst. Vår förhoppning är att alla personer i varje hushåll vill engagera sig och kommer att hitta saker som lockar.

Senaste nyheter