Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatupprop för Örebro

https://www.klimatsmart.se/images/news/orebro250x163.jpg

En kraftsamling för klimatet bland företag och organisationer, det är vad Örebroregionens klimatupprop handlar om. Nu i maj undertecknar tjugo företag och organisationer de första klimatåtagandena. De åtar sig att kartlägga sin energianvändning och beräkna sin klimatpåverkan. Därefter görs ett klimatåtagande, som innebär att man anger hur mycket man kan minska klimatpåverkan och energianvändning. Till sist ska de genomföra konkreta åtgärder och informera om resultatet. Syftet med klimatuppropet är att företagen och organisationerna själva vill ta ansvar för den negativa klimatutvecklingen, genom att minska sina utsläpp och effektivisera sin energianvändning. Samtidigt uppmanar de andra att följa efter. De företag och organisationer som undertecknar Örebroregionens klimatupprop är: Asplunds Fastigheter, Browik Installation i Örebro, E-man, EON, ICA Parkhallen/City/EKO, Karlskoga Energi och Miljö, Korsnäs Frövi, Laxå Pellets, Lindesbergsbostäder, Länsstyrelsen Örebro län, Nethouse, Norrporten, Regionförbundet Örebro, Skyllbergs Bruk, Tre nätverk: Handelskammaren Mälardalen, Örebro Promotion och Möckelnföretagen, ÖGS Bolaget, Örebrobostäder samt Örebro kommun. Uppropet innebär starten för att bjuda in andra företag och organisationer i regionen för att göra egna klimatåtaganden. Efter starten kommer arbetet att ledas av Tre Nätverk: Handelskammaren, Örebro Promotion och Möckelnföretagen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatupprop för Örebro

2009-05-18
En kraftsamling för klimatet bland företag och organisationer, det är vad Örebroregionens klimatupprop handlar om. Nu i maj undertecknar tjugo företag och organisationer de första klimatåtagandena.

De åtar sig att kartlägga sin energianvändning och beräkna sin klimatpåverkan. Därefter görs ett klimatåtagande, som innebär att man anger hur mycket man kan minska klimatpåverkan och energianvändning. Till sist ska de genomföra konkreta åtgärder och informera om resultatet. Syftet med klimatuppropet är att företagen och organisationerna själva vill ta ansvar för den negativa klimatutvecklingen, genom att minska sina utsläpp och effektivisera sin energianvändning. Samtidigt uppmanar de andra att följa efter.

De företag och organisationer som undertecknar Örebroregionens klimatupprop är:
Asplunds Fastigheter, Browik Installation i Örebro, E-man, EON, ICA Parkhallen/City/EKO, Karlskoga Energi och Miljö, Korsnäs Frövi, Laxå Pellets, Lindesbergsbostäder, Länsstyrelsen Örebro län, Nethouse, Norrporten, Regionförbundet Örebro, Skyllbergs Bruk, Tre nätverk: Handelskammaren Mälardalen, Örebro Promotion och Möckelnföretagen, ÖGS Bolaget, Örebrobostäder samt Örebro kommun.

Uppropet innebär starten för att bjuda in andra företag och organisationer i regionen för att göra egna klimatåtaganden. Efter starten kommer arbetet att ledas av Tre Nätverk: Handelskammaren, Örebro Promotion och Möckelnföretagen.
Källor:

Senaste nyheter