Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmarta hushåll Tema transporter

https://www.klimatsmart.se/images/news/linkopingskommun174x58d.gif

Projektet klimatsmarta hushåll är en del av Linköpings kommuns arbete med information och kommunikation om klimatsmart livsstil. Syftet med projektet är att genom arbetet i sex utvalda familjer lyfta fram exempel på hur man kan leva mer klimatsmart i sin vardag. I juni kommer familjerna i projektet att arbeta med tema långa transporter. Resorna står för en stor del av våra koldioxidutsläpp. Vi behöver transportera oss på olika sätt för att klara av våra vardagsliv. Utöver att åka till arbete, dagis och kvällsaktiviteter så önskar vi också kunna åka på semester, åka på utflykter och hälsa på släkt och vänner. Kortare sträckor kan man gå eller cykla men det är svårare med de lite längre sträckorna. Ofta tar man bilen av gammal vana men det finns många olika sätt att transportera sig som passar för olika ändamål. Har du exempelvis provat att semestra med tåg? Förutom att det är miljövänligt så är det också bekvämt och vilsamt och man kan passa på att riktigt slappna av under tiden som man reser, njuta av en god bok, prata med resgrannen eller avnjuta en fika i restaurangvagnen. Eller varför inte åka på en cykelsemester i sommar? I de fall då man väljer bilen så finns det enkla förändringar i körsätter som gör att man kan minska bränsleförbrukningen med upp till 10 procent. Familjerna uppmanas under perioden att i så hög utsträckning som möjligt välja klimatsmarta alternativ såsom tåg och buss. I samband med en utbildning i sparsam körning kommer det att göra före och eftermätningar för att se om familjerna har minskat sin bränsleförbrukning genom att anamma körteknikerna i sparsam körning. Deltagarna erbjuds att gå en kurs i sparsam körning för att lära sig om hur man med enkla förändringar i körsättet kan spara både på miljön och på plånboken.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmarta hushåll Tema transporter

2010-06-01
Projektet klimatsmarta hushåll är en del av Linköpings kommuns arbete med information och kommunikation om klimatsmart livsstil. Syftet med projektet är att genom arbetet i sex utvalda familjer lyfta fram exempel på hur man kan leva mer klimatsmart i sin vardag. I juni kommer familjerna i projektet att arbeta med tema långa transporter.

Resorna står för en stor del av våra koldioxidutsläpp. Vi behöver transportera oss på olika sätt för att klara av våra vardagsliv. Utöver att åka till arbete, dagis och kvällsaktiviteter så önskar vi också kunna åka på semester, åka på utflykter och hälsa på släkt och vänner. Kortare sträckor kan man gå eller cykla men det är svårare med de lite längre sträckorna.

Ofta tar man bilen av gammal vana men det finns många olika sätt att transportera sig som passar för olika ändamål. Har du exempelvis provat att semestra med tåg? Förutom att det är miljövänligt så är det också bekvämt och vilsamt och man kan passa på att riktigt slappna av under tiden som man reser, njuta av en god bok, prata med resgrannen eller avnjuta en fika i restaurangvagnen. Eller varför inte åka på en cykelsemester i sommar?

I de fall då man väljer bilen så finns det enkla förändringar i körsätter som gör att man kan minska bränsleförbrukningen med upp till 10 procent.

Familjerna uppmanas under perioden att i så hög utsträckning som möjligt välja klimatsmarta alternativ såsom tåg och buss. I samband med en utbildning i sparsam körning kommer det att göra före och eftermätningar för att se om familjerna har minskat sin bränsleförbrukning genom att anamma körteknikerna i sparsam körning.

Deltagarna erbjuds att gå en kurs i sparsam körning för att lära sig om hur man med enkla förändringar i körsättet kan spara både på miljön och på plånboken.

Senaste nyheter