Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart hemleverans med Klok Mat

https://www.klimatsmart.se/images/news/klokmat206x66.jpg

Klok Mat är en ny utmanare på den växande marknaden för hemkörning av färdiga matkassar. – Det som kostar förutom maten är plockning och distribution. Vi gör inte avkall på kvaliteten på maten men genom en effektivplockning och logistik kan vi pressa priserna jämfört med konkurrenterna,säger Thomas Ekenberg, grundare av Klok Mat. En färdig veckomeny med fem middagar för fyra-fem personer kostar hos Klok Mat endast 645 kronor. Då ingår även vår recepttidning. Konkurrenternas motsvarande kassar kostar från drygt 700 till 1 100 kronor. Klok Mat samarbetar med Matservice.se som är Sveriges största mataffär på nätet och som har eget plocklager i Göteborg. – Genom ett rationellt plocksystem och effektiva transporter spar vi både tid och pengar för våra kunder, säger Rolf Bäck, vd för Matservice.se. En annan stor fördel som konkurrenterna saknar är möjligheten att komplettera sin matkasse med egna inköp. – Det innebär att våra kunder kan få tandkräm, mjölk, blöjor och andra basvaror hemsända samtidigt med sin matkasse utan extra kostnad, förklarar Thomas Ekenberg. Klok Mat finns för närvarande i Göteborg och i Sundsvallsregionen – även där sker utkörningarna i samarbete med Matservices plocklager på orten. Om Klok mat: Journalisten och trebarnspappan Thomas Ekenberg är initiativtagare till Klok Mat. Affärsidén är att erbjuda en smart hopplockad matkasse direkt till dörren. – Att få tiden att räcka till och dessutom bjuda på goda vällagade middagar är svårt för många familjer i dag. Klok Mat vill vara en vän i vardagen som hjälper till att planera och handla. De flesta rätterna är enkla och tar högst en halvtimme att laga. I kassen hittar du grönsaker, kött, fisk, fågel. Ungefär 25 procent av varorna är ekologiska. Vi undviker hel- och halvfabrikat. Och vi gillar inte onödiga tillsatser. – Min förhoppning är att Klok Mat ska göra ditt liv lite enklare, att våra kunder får äta lite godare och lite nyttigare och att de får lite mer tid över till varandra. Förhoppningsvis kan vi också ge lite ny inspiration och bidra till ett lite mer hälsosamt och klimatsmart liv, säger Thomas Ekenberg. För mer information och kontakt: Thomas Ekenberg, thomas.ekenberg@klokmat.se, 070-592 44 67.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart hemleverans med Klok Mat

2010-02-12
Klok Mat är en ny utmanare på den växande marknaden för hemkörning av färdiga matkassar.

– Det som kostar förutom maten är plockning och distribution. Vi gör inte avkall på kvaliteten på maten men genom en effektivplockning och logistik kan vi pressa priserna jämfört med konkurrenterna,säger Thomas Ekenberg, grundare av Klok Mat.

En färdig veckomeny med fem middagar för fyra-fem personer kostar hos Klok Mat endast 645 kronor. Då ingår även vår recepttidning. Konkurrenternas motsvarande kassar kostar från drygt 700 till 1 100 kronor. Klok Mat samarbetar med Matservice.se som är Sveriges största mataffär på nätet och som har eget plocklager i Göteborg.

– Genom ett rationellt plocksystem och effektiva transporter spar vi både tid och pengar för våra kunder, säger Rolf Bäck, vd för Matservice.se.
En annan stor fördel som konkurrenterna saknar är möjligheten att komplettera sin matkasse med egna inköp.

– Det innebär att våra kunder kan få tandkräm, mjölk, blöjor och andra basvaror hemsända samtidigt med sin matkasse utan extra kostnad, förklarar Thomas Ekenberg.
Klok Mat finns för närvarande i Göteborg och i Sundsvallsregionen – även där sker utkörningarna i samarbete med Matservices plocklager på orten.

Om Klok mat:
Journalisten och trebarnspappan Thomas Ekenberg är initiativtagare till Klok Mat. Affärsidén är att erbjuda en smart hopplockad matkasse direkt till dörren.

– Att få tiden att räcka till och dessutom bjuda på goda vällagade middagar är svårt för många familjer i dag. Klok Mat vill vara en vän i vardagen som hjälper till att planera och handla. De flesta rätterna är enkla och tar högst en halvtimme att laga. I kassen hittar du grönsaker, kött, fisk, fågel.
Ungefär 25 procent av varorna är ekologiska. Vi undviker hel- och halvfabrikat. Och vi gillar inte onödiga tillsatser.

– Min förhoppning är att Klok Mat ska göra ditt liv lite enklare, att våra kunder får äta lite godare och lite nyttigare och att de får lite mer tid över till varandra. Förhoppningsvis kan vi också ge lite ny inspiration och bidra till ett lite mer hälsosamt och klimatsmart liv, säger Thomas Ekenberg.

För mer information och kontakt: Thomas Ekenberg,
thomas.ekenberg@klokmat.se, 070-592 44 67.
Källa: Klok Mat

Senaste nyheter