Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatpositiva Effort anordnar seminarie om hållbarhetsarbete 13 nov

https://www.klimatsmart.se/images/news/effort-klimatkompenserad200x200.jpg

Ett genuint hållbarhetsarbete är en viktig del i det som är Effort och där vår miljöpåverkan är en av flera viktiga delar. Vi vill leva som vi lär och dessutom kunna lära av det sätt vi lever. Kan vi lägga av oss kraven och istället hitta det kreativa blir det kul att testa nya idéer. På så sätt kan vi även öka insikterna om vår egen miljöpåverkan, vårt sociala engagemang etcetera. En milstolpe i Efforts hållbarhetsarbete är att vi från den första september 2014 har kunnat kalla oss för ett klimatneutraltt företag. Nu har vi tagit nästa steg och blivit klimatpositiva. Det innebär att vi jobbar för att minimera vår egen påverkan samtidigt som vi klimatkompenserar för mer än det vi i dagsläget inte har möjlighet att åtgärda. Utöver detta, och det som egentligen är det allra viktigaste, är att vi hjälper många av våra kunder att minska sin miljöpåverkan. Genom våra utbildningar och uppdrag vill vi öka medvetenheten om miljö och klimatfrågor och inspirera till handling hos privarpersoner. Det kallar vi för en win-win-win situation – bra för miljön, våra kunder och för oss! Vi gör vår klimatkompensation i samarbete med ZeroMission​​​​ i CDM och Gold Standard-projekt i utvecklingsländer. Just nu investerar vi i ett spisprojekt i Kenya som bidrar positivt såväl miljömässigt som jämställdhetsmässigt. Med hjälp av vår kommunikatörspraktikant Patrik vill vi framöver även stärka vår kommunikation kring vårt sätt att arbeta för att nå en hållbar framgång. Hur ser det ut i ditt företag? Behöver ni hjälp att komma igång med ert hållbarhetsarbete? Vi kan svara på era frågor och vi arrangerar också ett seminarium på detta tema den 13 november. Välkomna!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatpositiva Effort anordnar seminarie om hållbarhetsarbete 13 nov

2015-10-16
Ett genuint hållbarhetsarbete är en viktig del i det som är Effort och där vår miljöpåverkan är en av flera viktiga delar. Vi vill leva som vi lär och dessutom kunna lära av det sätt vi lever.

Kan vi lägga av oss kraven och istället hitta det kreativa blir det kul att testa nya idéer. På så sätt kan vi även öka insikterna om vår egen miljöpåverkan, vårt sociala engagemang etcetera.

En milstolpe i Efforts hållbarhetsarbete är att vi från den första september 2014 har kunnat kalla oss för ett klimatneutraltt företag. Nu har vi tagit nästa steg och blivit klimatpositiva.

Det innebär att vi jobbar för att minimera vår egen påverkan samtidigt som vi klimatkompenserar för mer än det vi i dagsläget inte har möjlighet att åtgärda. Utöver detta, och det som egentligen är det allra viktigaste, är att vi hjälper många av våra kunder att minska sin miljöpåverkan.

Genom våra utbildningar och uppdrag vill vi öka medvetenheten om miljö och klimatfrågor och inspirera till handling hos privarpersoner. Det kallar vi för en win-win-win situation – bra för miljön, våra kunder och för oss!

Vi gör vår klimatkompensation i samarbete med ZeroMission​​​​ i CDM och Gold Standard-projekt i utvecklingsländer. Just nu investerar vi i ett spisprojekt i Kenya som bidrar positivt såväl miljömässigt som jämställdhetsmässigt.

Med hjälp av vår kommunikatörspraktikant Patrik vill vi framöver även stärka vår kommunikation kring vårt sätt att arbeta för att nå en hållbar framgång.

Hur ser det ut i ditt företag? Behöver ni hjälp att komma igång med ert hållbarhetsarbete?

Vi kan svara på era frågor och vi arrangerar också ett seminarium på detta tema den 13 november.

Välkomna!
Källa: Effort

Senaste nyheter