Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatjakten SM i klimatkunskap 20 nov

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatjakten250x118a.png

Den unika webbaserade kunskapstävlingen, Klimatjakten® avgörs den 20:e november. Hittills har över 100 lag anmält sig och tävlar om att bli Svenska mästare i klimatkunskap. Vinnare blir det laget som är klurigt, duktigt på att snabbt hitta information samt är bra på att samarbeta. Bland lagen som anmält sig finns bl. a. Göteborg Energi, IL Recycling AB, Rewise AB, SEE U, Tillväxtverket, TV-bolag, VisitSweden. Just nu tränar deltagarna i de anmälda lagen inför tävlingen genom att delta i Uppladdningen, Klimatjaktens individuella webbaserade utbildning. – Det är självklart att om man skall vara med i en tävling så måste man träna, säger Artur Gunnarsson, på Energitjänster inom Göteborg Energi. Klimatjaktens Uppladdning innehåller mycket information, frågeställningar och länkar som tillsammans ger en bra bild av vad man som medarbetare och privatperson kan göra för att spara energi och minska utsläppen av växthusgaser. Jessica Cederberg Wodmar, expert på klimatkommunikation, föredragshållare samt författare till Klimatkoden, kommenterar sitt engagemang i Klimatjakten: – Det räcker inte med att prata utan vi behöver gå från ord till handling inom klimatfrågan. Det är en utmaning som kräver engagemang, kunskap och kommunikation. All kommunikation sker på mottagarens villkor och Klimatjakten tillför en ytterligare tillgänglighet eftersom utbildningen och tävlingen är webbaserade och därmed når många i sin arbetsmiljö. Klimatjakten är ett utmärkt exempel på hur man konkret kan bidra och det är därför jag också vill bidra. I Klimatjaktens nätverk finns, utöver Jessica Cederberg Wodmar, flera namnkunniga personer som stödjer projektet med sin kompetens; Martin Hedberg, TV-meteorolog och klimatexpert, Örjan Lönngren, sakkunnig på miljöförvaltningen Stockholms Stad, Håkan Nordin, författare och expert på Grön IT, och Markus Robèrt, teknisk doktor och expert på kopplingen mellan klimat och resande. - Klimatjakten är en webbaserad kunskapstävlings som syftar till att höja kunskapen om vilka åtgärder som sparar energi och skonar klimatet - Alla Sveriges företag, organisationer och kommuner är välkomna att delta – anmälan kan göras på Klimatjaktens hemsida! - Uppladdningen till tävlingen bygger på övning – att gå från ord till handling - Själva tävlingen – Jakten – består av kunskapsfrågor och problemlösning under fyra intensiva timmar - Klimatjakten har final den 20:e november 2010 och är årligen återkommande - Klimatjakten är ett privat initiativ och är politiskt och branschoberoende För mer information se www.klimatjakten.se eller kontakta: Birgitta Erlandsson, 0761-35 82 63, birgitta@klimatjakten.se Michael Hallgren, 070-542 34 58, michael@klimatjakten.se Mats Segerström, 070-267 14 09, mats@klimatjakten.se Henrik Fors, 070-542 34 57, henrik@klimatjakten.se Artur Gunnarsson, 070-462 59 85, Artur.Gunnarsson@goteborgenergi.se Jessica Cederberg Wodmar, mobil: 0708-90 11 00, jessica.c.wodmar@gmail.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatjakten SM i klimatkunskap 20 nov

2010-11-19
Den unika webbaserade kunskapstävlingen, Klimatjakten® avgörs den 20:e november. Hittills har över 100 lag anmält sig och tävlar om att bli Svenska mästare i klimatkunskap. Vinnare blir det laget som är klurigt, duktigt på att snabbt hitta information samt är bra på att samarbeta.

Bland lagen som anmält sig finns bl. a. Göteborg Energi, IL Recycling AB, Rewise AB, SEE U, Tillväxtverket, TV-bolag, VisitSweden.

Just nu tränar deltagarna i de anmälda lagen inför tävlingen genom att delta i Uppladdningen, Klimatjaktens individuella webbaserade utbildning.

– Det är självklart att om man skall vara med i en tävling så måste man träna, säger Artur Gunnarsson, på Energitjänster inom Göteborg Energi. Klimatjaktens Uppladdning innehåller mycket information, frågeställningar och länkar som tillsammans ger en bra bild av vad man som medarbetare och privatperson kan göra för att spara energi och minska utsläppen av växthusgaser.

Jessica Cederberg Wodmar, expert på klimatkommunikation, föredragshållare samt författare till Klimatkoden, kommenterar sitt engagemang i Klimatjakten:
– Det räcker inte med att prata utan vi behöver gå från ord till handling inom klimatfrågan. Det är en utmaning som kräver engagemang, kunskap och kommunikation. All kommunikation sker på mottagarens villkor och Klimatjakten tillför en ytterligare tillgänglighet eftersom utbildningen och tävlingen är webbaserade och därmed når många i sin arbetsmiljö. Klimatjakten är ett utmärkt exempel på hur man konkret kan bidra och det är därför jag också vill bidra.

I Klimatjaktens nätverk finns, utöver Jessica Cederberg Wodmar, flera namnkunniga personer som stödjer projektet med sin kompetens; Martin Hedberg, TV-meteorolog och klimatexpert, Örjan Lönngren, sakkunnig på miljöförvaltningen Stockholms Stad, Håkan Nordin, författare och expert på Grön IT, och Markus Robèrt, teknisk doktor och expert på kopplingen mellan klimat och resande.

- Klimatjakten är en webbaserad kunskapstävlings som syftar till att höja kunskapen om vilka åtgärder som sparar energi och skonar klimatet
- Alla Sveriges företag, organisationer och kommuner är välkomna att delta – anmälan kan göras på Klimatjaktens hemsida!
- Uppladdningen till tävlingen bygger på övning – att gå från ord till handling
- Själva tävlingen – Jakten – består av kunskapsfrågor och problemlösning under fyra intensiva timmar
- Klimatjakten har final den 20:e november 2010 och är årligen återkommande
- Klimatjakten är ett privat initiativ och är politiskt och branschoberoende

För mer information se www.klimatjakten.se eller kontakta:
Birgitta Erlandsson, 0761-35 82 63, birgitta@klimatjakten.se
Michael Hallgren, 070-542 34 58, michael@klimatjakten.se
Mats Segerström, 070-267 14 09, mats@klimatjakten.se
Henrik Fors, 070-542 34 57, henrik@klimatjakten.se
Artur Gunnarsson, 070-462 59 85, Artur.Gunnarsson@goteborgenergi.se
Jessica Cederberg Wodmar, mobil: 0708-90 11 00, jessica.c.wodmar@gmail.com

Senaste nyheter