Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Textilia i Boden klarar Svanens krav

https://www.klimatsmart.se/images/news/textilia55x70.png

– Svanen är ett viktigt verktyg för att kommunicera vårt miljöarbete så för oss var det självklart att arbeta för att klara också de nya skärpta kraven, säger Magnus Östlund, driftchef på Textilia. En Svanenmärkt textilserviceleverantör har klarat hårt uppsatta krav på vattenförbrukning och tvättar rent med hjälp av ett minimum av farliga kemikalier. Textilias anläggning i Boden använder endast miljömärkt tvättmedel och har också visat att de klarar tuffa krav på energianvändning och koldioxidutsläpp. – Svanens uppdaterade krav ställde nya utmaningar på vårt hållbarhetsarbete vilket kändes inspirerande. Det känns bra att veta att vårt miljöarbete ligger i framkant då vi är bland de första att ompröva oss mot de nya kraven, säger Roger Nilsson, Textilias platschef i Boden. Textilia i Boden tar främst hand om smutstvätt från Norrbottens läns landsting, kommunkunder, Försvarsmakten och hotell. I och med att Textilia i Boden nu har klarat Svanens nya krav säkerställs att 3 200 ton textilier årligen också i fortsättningen hanteras miljöanpassat. – De nya kraven innebär på många sätt en rejäl skärpning jämfört med de förra vilket gör att Textilia i Boden nu tar sitt hållbarhetsarbete till en helt ny nivå, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef på Svanen och fortsätter: – Det är glädjande att en sådan stor aktör som Textilia som har hand om så stora mängder tvätt årligen vill fortsätta att arbeta med Svanen. Det gör också att det blir lättare för medvetna inköpare att välja rätt alternativ i upphandlingar. Textilia är den största aktören i Sverige inom textilservice till kunder inom Hälsa & Sjukvård. Även inom Hotell & Restaurang har Textilia kunder över hela landet. Modern textilservice är en utpräglad tjänsteverksamhet där Textilia i kundanpassade och integrerade textiluthyrningssystem frigör resurser för sina kunder. Varje dag hämtar, tvättar och levererar Textilia närmare 100 ton textilier.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Textilia i Boden klarar Svanens krav

2011-01-18
– Svanen är ett viktigt verktyg för att kommunicera vårt miljöarbete så för oss var det självklart att arbeta för att klara också de nya skärpta kraven, säger Magnus Östlund, driftchef på Textilia.

En Svanenmärkt textilserviceleverantör har klarat hårt uppsatta krav på vattenförbrukning och tvättar rent med hjälp av ett minimum av farliga kemikalier. Textilias anläggning i Boden använder endast miljömärkt tvättmedel och har också visat att de klarar tuffa krav på energianvändning och koldioxidutsläpp.

– Svanens uppdaterade krav ställde nya utmaningar på vårt hållbarhetsarbete vilket kändes inspirerande. Det känns bra att veta att vårt miljöarbete ligger i framkant då vi är bland de första att ompröva oss mot de nya kraven, säger Roger Nilsson, Textilias platschef i Boden.

Textilia i Boden tar främst hand om smutstvätt från Norrbottens läns landsting, kommunkunder, Försvarsmakten och hotell. I och med att Textilia i Boden nu har klarat Svanens nya krav säkerställs att 3 200 ton textilier årligen också i fortsättningen hanteras miljöanpassat.

– De nya kraven innebär på många sätt en rejäl skärpning jämfört med de förra vilket gör att Textilia i Boden nu tar sitt hållbarhetsarbete till en helt ny nivå, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef på Svanen och fortsätter:
– Det är glädjande att en sådan stor aktör som Textilia som har hand om så stora mängder tvätt årligen vill fortsätta att arbeta med Svanen. Det gör också att det blir lättare för medvetna inköpare att välja rätt alternativ i upphandlingar.

Textilia är den största aktören i Sverige inom textilservice till kunder inom Hälsa & Sjukvård. Även inom Hotell & Restaurang har Textilia kunder över hela landet. Modern textilservice är en utpräglad tjänsteverksamhet där Textilia i kundanpassade och integrerade textiluthyrningssystem frigör resurser för sina kunder. Varje dag hämtar, tvättar och levererar Textilia närmare 100 ton textilier.
Källor: Textilia, Svanen

Senaste nyheter