Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Katrineholms bilpark näst bäst i Sverige

https://www.klimatsmart.se/images/news/katrineholmskommun200x30pa.gif

Trafikverkets och Konsumentverkets bilindex visar att kommunerna leder vägen mot en svensk bilpark med lägre utsläpp. Enligt undersökningen är bilparken i Katrineholms kommun näst bäst i Sverige vid en jämförelse av koldioxidutsläpp från nyinköpta bilar. De bästa kommunerna i denna kategori har en fordonspark med hög andel miljöbilar som drivs med förnybart drivmedel som etanol och biogas. Bilindexet är ett samarbete mellan Trafikverket och Konsumentverket för att visa hur nya bilar påverkar klimatet. Resultatet visar att kvinnorna och kommunala fordonsinköpare har mer än andra sett till att Sverige lyft sig i statistiken. Granskningen omfattar de kommuner som förra året registrerade minst fem nya personbilar. Koldioxidutsläpp kan beräknas på olika sätt. När hänsyn tas till etanol- och gasbilar släpper kommunernas nya bilar ut i genomsnitt 122 gram koldioxid per kilometer. Motsvarande siffra för Katrinehoms kommuns bilar är 80 gram koldioxid per kilometer. – Det här är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg i vårt miljöarbete inom Katrineholms kommun, förklarar kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström. Det är viktigt att kommunerna ligger i framkant och är ett gott föredöme i miljöfrågor. Av Katrineholms kommuns totalt 118 personbilar är 88 miljöbilar. - Vi köpte in 29 bilar under förra året, varav 27 var miljöbilar. I tätorten ska vi enbart köra biogasbilar, men eftersom det bara finns en tankstation måste en del bilar köras på miljödiesel, säger Mattias Haraldsson, bilsamordnare. För mer information, kontakta: Mattias Haraldsson, Bilsamordnare, 0150-572 02.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Katrineholms bilpark näst bäst i Sverige

2012-05-03
Trafikverkets och Konsumentverkets bilindex visar att kommunerna leder vägen mot en svensk bilpark med lägre utsläpp. Enligt undersökningen är bilparken i Katrineholms kommun näst bäst i Sverige vid en jämförelse av koldioxidutsläpp från nyinköpta bilar. De bästa kommunerna i denna kategori har en fordonspark med hög andel miljöbilar som drivs med förnybart drivmedel som etanol och biogas.

Bilindexet är ett samarbete mellan Trafikverket och Konsumentverket för att visa hur nya bilar påverkar klimatet. Resultatet visar att kvinnorna och kommunala fordonsinköpare har mer än andra sett till att Sverige lyft sig i statistiken.

Granskningen omfattar de kommuner som förra året registrerade minst fem nya personbilar. Koldioxidutsläpp kan beräknas på olika sätt. När hänsyn tas till etanol- och gasbilar släpper kommunernas nya bilar ut i genomsnitt 122 gram koldioxid per kilometer. Motsvarande siffra för Katrinehoms kommuns bilar är 80 gram koldioxid per kilometer.

– Det här är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg i vårt miljöarbete inom Katrineholms kommun, förklarar kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström. Det är viktigt att kommunerna ligger i framkant och är ett gott föredöme i miljöfrågor.

Av Katrineholms kommuns totalt 118 personbilar är 88 miljöbilar.

- Vi köpte in 29 bilar under förra året, varav 27 var miljöbilar. I tätorten ska vi enbart köra biogasbilar, men eftersom det bara finns en tankstation måste en del bilar köras på miljödiesel, säger Mattias Haraldsson, bilsamordnare.

För mer information, kontakta:
Mattias Haraldsson, Bilsamordnare, 0150-572 02.

Senaste nyheter