Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Karlskronas nya laddstolpar för elbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronabilister199x120aabba.jpg

Karlskrona får nu tio nya laddstolpar för elbilar, genom Affärsverken Karlskrona. Gröna Bilister applåderar satsningen och uppmanar blekingeborna att överväga avgasfri bilism. Affärsverken i Karlskrona installerar nya laddstolpar från Park & Charge vid Scandics parkering och på centrala Trossö i Karlskrona. Gröna Bilister applåderar de nya laddmöjligheterna, som är ett viktigt steg för att komma förbi den hönan-och-ägget-situation som elbilarna haft. Elbilen ger bättre luft och lägre buller lokalt, och minskad klimatpåverkan globalt. - När elbilen laddas med grön el har den nästan ingen klimatpåverkan alls, och den ger nollutsläpp i närmiljö vilket är särskilt värdefullt i Karlskrona som periodvist har dålig luftkvalitet, säger Mattias Goldmann, Gröna Bilister. Gröna Bilister konstaterar att de flesta klarar sig utmärkt med elbilens räckvidd på 15-20 mil, och kommer att ladda bilen hemma nattetid eller möjligen på jobbet under arbetsdagen. Men för att verkligen få fart på omställningen rekommenderar organisationen att man också installerar snabbladdare, så att taxinäringen, budfirmor och hantverkare kan köra på el. - Det viktigaste för miljön och klimatet är förstås att de som kör många mil byter till el och då är snabbladdare helt centrala. Här hoppas vi på initiativ i Blekinge! Gröna Bilister uppmanar de boende i Karlskrona att testa en elbil inför nästa bilbyte. - Många har fortfarande fördomar om elbilar, som man snabbt blir av med om man får testa en elbil över en eftermiddag eller en helg. Då upptäcker man hur pigg elbilen är hur trivsamt det är att köra utan avgaser och hur låga driftskostnaderna är. Den som en gång kört elbil vill inte gärna byta tillbaks, säger Mattias Goldmann. För mer information, kontakta: Mattias Goldmann, 070-309 00 45 Martin Prieto Beaulieu, 0702-132 055.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Karlskronas nya laddstolpar för elbilar

2012-12-06
Karlskrona får nu tio nya laddstolpar för elbilar, genom Affärsverken Karlskrona. Gröna Bilister applåderar satsningen och uppmanar blekingeborna att överväga avgasfri bilism.

Affärsverken i Karlskrona installerar nya laddstolpar från Park & Charge vid Scandics parkering och på centrala Trossö i Karlskrona. Gröna Bilister applåderar de nya laddmöjligheterna, som är ett viktigt steg för att komma förbi den hönan-och-ägget-situation som elbilarna haft. Elbilen ger bättre luft och lägre buller lokalt, och minskad klimatpåverkan globalt.

- När elbilen laddas med grön el har den nästan ingen klimatpåverkan alls, och den ger nollutsläpp i närmiljö vilket är särskilt värdefullt i Karlskrona som periodvist har dålig luftkvalitet, säger Mattias Goldmann, Gröna Bilister.

Gröna Bilister konstaterar att de flesta klarar sig utmärkt med elbilens räckvidd på 15-20 mil, och kommer att ladda bilen hemma nattetid eller möjligen på jobbet under arbetsdagen. Men för att verkligen få fart på omställningen rekommenderar organisationen att man också installerar snabbladdare, så att taxinäringen, budfirmor och hantverkare kan köra på el.

- Det viktigaste för miljön och klimatet är förstås att de som kör många mil byter till el och då är snabbladdare helt centrala. Här hoppas vi på initiativ i Blekinge!

Gröna Bilister uppmanar de boende i Karlskrona att testa en elbil inför nästa bilbyte.

- Många har fortfarande fördomar om elbilar, som man snabbt blir av med om man får testa en elbil över en eftermiddag eller en helg. Då upptäcker man hur pigg elbilen är hur trivsamt det är att köra utan avgaser och hur låga driftskostnaderna är. Den som en gång kört elbil vill inte gärna byta tillbaks, säger Mattias Goldmann.

För mer information, kontakta:
Mattias Goldmann, 070-309 00 45
Martin Prieto Beaulieu, 0702-132 055.

Senaste nyheter