Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Julförberedelser på Gunnebo Slott

https://www.klimatsmart.se/images/news/jul250x202.jpg

Inför julen sker en hel del förberedelser på Gunnebo. Denna dag julskyltades Gunnebo butik. Johanna, Birgit och Amanda pyntade butiken med nyinköpta tomtar i alla dess former och material. Här kan man nu införskaffa både gammaldags gråa gårdstomtar och mer moderna tomtar i diverse spännande material, som exempelvis gjutjärn. Mycket halmfigurer blir det också; julbockar i flera storlekar och väggarna dekoreras med små halmkringlor och -kransar. "- Vi har det mesta här" sammanfattar inköpsansvarig Birgit Grohe. "Allt från glöggmuggar till julgransmattor!" Många produkter är ekologiska eller rättvisemärkta, men det som alla varor har gemensamt är att hantverket håller hög klass. "- Dessutom kommer våra populära pepparkakor tillbaka till försäljning nu", fyller Johanna Lindén i. "Det är Cajsa Wargs recept från 1700-talet." Butiken har öppet varje dag fram till jul och under julmarknadshelgerna 17-18 samt 24-25 november delar butiken lokaler med flertalet hantverkare och matproducenter. Om man lämnar butiken och går ett tiotal meter mot kaffehuset känner man snart underbara juldofter från köket och bageriet. I det lilla bageriet bakar Enikö saffransmakroner till julbordet. "- De blir ganska små, för att man ska orka med att smaka så mycket som möjligt", berättar hon. Annie står bredvid och hon har precis öppnat varmluftsugnen och tagit ut flera plåtar med nybakade och väldoftande kanelskorpor. "- Efter att skorporna har svalnat ska vi paketera dem i påsar och leverera dem till butiken, där de kommer finnas till försäljning", säger hon. Efter de två julmarknadshelgerna är det dags för julbord i kaffehuset och förberedelserna är i full gång även där. Inom kort kommer en liten film läggas upp här på hemsidan där köksmästare Patrik Sewerin berättar om kökets förberedelser inför och visioner av årets julbord. Håll utkik!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Julförberedelser på Gunnebo Slott

2012-11-10
Inför julen sker en hel del förberedelser på Gunnebo. Denna dag julskyltades Gunnebo butik.

Johanna, Birgit och Amanda pyntade butiken med nyinköpta tomtar i alla dess former och material. Här kan man nu införskaffa både gammaldags gråa gårdstomtar och mer moderna tomtar i diverse spännande material, som exempelvis gjutjärn.
Mycket halmfigurer blir det också; julbockar i flera storlekar och väggarna dekoreras med små halmkringlor och -kransar.

"- Vi har det mesta här" sammanfattar inköpsansvarig Birgit Grohe. "Allt från glöggmuggar till julgransmattor!" Många produkter är ekologiska eller rättvisemärkta, men det som alla varor har gemensamt är att hantverket håller hög klass.

"- Dessutom kommer våra populära pepparkakor tillbaka till försäljning nu", fyller Johanna Lindén i. "Det är Cajsa Wargs recept från 1700-talet."

Butiken har öppet varje dag fram till jul och under julmarknadshelgerna 17-18 samt 24-25 november delar butiken lokaler med flertalet hantverkare och matproducenter.

Om man lämnar butiken och går ett tiotal meter mot kaffehuset känner man snart underbara juldofter från köket och bageriet. I det lilla bageriet bakar Enikö saffransmakroner till julbordet.
"- De blir ganska små, för att man ska orka med att smaka så mycket som möjligt", berättar hon.

Annie står bredvid och hon har precis öppnat varmluftsugnen och tagit ut flera plåtar med nybakade och väldoftande kanelskorpor.

"- Efter att skorporna har svalnat ska vi paketera dem i påsar och leverera dem till butiken, där de kommer finnas till försäljning", säger hon.

Efter de två julmarknadshelgerna är det dags för julbord i kaffehuset och förberedelserna är i full gång även där. Inom kort kommer en liten film läggas upp här på hemsidan där köksmästare Patrik Sewerin berättar om kökets förberedelser inför och visioner av årets julbord. Håll utkik!

Senaste nyheter