Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Paroc stärker sitt miljöarbete

https://www.klimatsmart.se/images/news/paroc145x54.jpg

Paroc, en av Europas ledande tillverkare av stenull, fortsätter sitt miljöarbete genom att ytterligare komprimera sina produkter. Under hösten ökar Paroc komprimeringen med upp till 60 procent på flera av bolagets produkter – ett arbete som gör att transporterna blir färre och att produkterna kräver mindre lagerutrymme. Paroc arbetar aktivt med sitt miljöarbete. Komprimeringen av produkterna är en viktig del i det arbetet. Komprimerade produkter ger färre transporter och kräver mindre lagerutrymme både hos Paroc och hos kunderna. Dessutom blir hanteringen av produkterna enklare och tar mindre plats ute på byggena. – Det här är ett ständigt arbete, ju mer vi kan komprimera våra produkter desto mindre påverkar de miljön under transporter och lagerhållning. Vi har kommit en bra bit på väg vilket vi är mycket stolta över, säger Lars-Eric Olsson, kvalitets- och produktchef Paroc Byggisolering. Utmaningen ligger i att behålla den höga kvaliteten på produkterna samtidigt som det fortfarande ska vara enkelt att använda dem. – Att komprimera produkterna är inte svårt i sig, men att behålla produkternas egenskaper och kvalitet är en utmaning. Vi fortsätter att aktivt arbeta med vårt miljöarbete och en del av detta är att vi strävar efter att ytterligare komprimera förpackningarna i vårt produktutbud, säger Lars Eric Olsson. För mer information, kontakta: Lars-Erik Olsson, kvalitets- och produktchef Paroc Byggisolering, 0500-46 93 42 Anders Ekhammar, 031-701 33 37.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Christoffer Orre

Dela på Facebook

Paroc stärker sitt miljöarbete

2011-10-12
Paroc, en av Europas ledande tillverkare av stenull, fortsätter sitt miljöarbete genom att ytterligare komprimera sina produkter. Under hösten ökar Paroc komprimeringen med upp till 60 procent på flera av bolagets produkter – ett arbete som gör att transporterna blir färre och att produkterna kräver mindre lagerutrymme.

Paroc arbetar aktivt med sitt miljöarbete. Komprimeringen av produkterna är en viktig del i det arbetet. Komprimerade produkter ger färre transporter och kräver mindre lagerutrymme både hos Paroc och hos kunderna. Dessutom blir hanteringen av produkterna enklare och tar mindre plats ute på byggena.

– Det här är ett ständigt arbete, ju mer vi kan komprimera våra produkter desto mindre påverkar de miljön under transporter och lagerhållning. Vi har kommit en bra bit på väg vilket vi är mycket stolta över, säger Lars-Eric Olsson, kvalitets- och produktchef Paroc Byggisolering.

Utmaningen ligger i att behålla den höga kvaliteten på produkterna samtidigt som det fortfarande ska vara enkelt att använda dem.

– Att komprimera produkterna är inte svårt i sig, men att behålla produkternas egenskaper och kvalitet är en utmaning. Vi fortsätter att aktivt arbeta med vårt miljöarbete och en del av detta är att vi strävar efter att ytterligare komprimera förpackningarna i vårt produktutbud, säger Lars Eric Olsson.

För mer information, kontakta:
Lars-Erik Olsson, kvalitets- och produktchef Paroc Byggisolering, 0500-46 93 42
Anders Ekhammar, 031-701 33 37.
Källa: Paroc

Senaste nyheter