Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ICell först med miljövänliga borfria isoleringsskivor

https://www.klimatsmart.se/images/news/icell-skiva250x139.jpg

Nu på torsdag, den 3 september, lämnar de allra första miljövänliga isolering i skivform i cellulosaisolering Icell i Älvdalen. Bakom dessa ligger envisa entreprenörer, mängder av forskning av KTH, bygget av världens största och modernaste fabrik för cellulosaisolering – och 250 miljoner kronor i kapital. Icells nya miljövänliga isoleringskivor är inte bara är miljövänliga utom dessutom billigare med bättre funktion rakt igenom. De nya skivorna kommer att ruska om i bryggbranschen, där några stora drakar i dag styr och håller emot den här utvecklingen. Det råder bostadsbrist och Sverige står inför en stor byggboom. Byggbranschen är betydligt mer trögrörlig än andra branscher men nu kommer äntligen efterfrågan på miljövänliga material även här. Icells miljövänliga isoleringsskivor är världens första borfria isoleringsskiva som är gjord på återvunnet papper och är revolutionerande i sitt slag. Marknaden för Icells miljövänliga isoleringsskivor beräknas vara 6-6,5 miljarder bara i Norden. Det går bara åt en bråkdel av energin vid produktion av Icells cellulosaisolering jämfört med vad som går åt till att tillverka den mineralull som i dag dominerar marknaden. Till det kommer bättre prestanda, lägre pris och betydligt bättre arbetsmiljö för dem som jobbar med isoleringen. Ingen har någonsin byggt en sådan här produktionsanläggning, och vägen har varit lång och krokig. Men den här veckan går första pallarna ut till kund. Kenneth Wahlström på Kewab-ägda förtaget Huspartner kommer att lassa av de första 32 pallarna på sin husfabrik Huspartner i Hagfors den 4 september, om allt går som det ska.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ICell först med miljövänliga borfria isoleringsskivor

2015-10-06
Nu på torsdag, den 3 september, lämnar de allra första miljövänliga isolering i skivform i cellulosaisolering Icell i Älvdalen. Bakom dessa ligger envisa entreprenörer, mängder av forskning av KTH, bygget av världens största och modernaste fabrik för cellulosaisolering – och 250 miljoner kronor i kapital.

Icells nya miljövänliga isoleringskivor är inte bara är miljövänliga utom dessutom billigare med bättre funktion rakt igenom. De nya skivorna kommer att ruska om i bryggbranschen, där några stora drakar i dag styr och håller emot den här utvecklingen.

Det råder bostadsbrist och Sverige står inför en stor byggboom. Byggbranschen är betydligt mer trögrörlig än andra branscher men nu kommer äntligen efterfrågan på miljövänliga material även här.

Icells miljövänliga isoleringsskivor är världens första borfria isoleringsskiva som är gjord på återvunnet papper och är revolutionerande i sitt slag. Marknaden för Icells miljövänliga isoleringsskivor beräknas vara 6-6,5 miljarder bara i Norden.

Det går bara åt en bråkdel av energin vid produktion av Icells cellulosaisolering jämfört med vad som går åt till att tillverka den mineralull som i dag dominerar marknaden. Till det kommer bättre prestanda, lägre pris och betydligt bättre arbetsmiljö för dem som jobbar med isoleringen.

Ingen har någonsin byggt en sådan här produktionsanläggning, och vägen har varit lång och krokig. Men den här veckan går första pallarna ut till kund.

Kenneth Wahlström på Kewab-ägda förtaget Huspartner kommer att lassa av de första 32 pallarna på sin husfabrik Huspartner i Hagfors den 4 september, om allt går som det ska.
Källa: ICell

Senaste nyheter