Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Invigning av OKQ8s nya station

https://www.klimatsmart.se/images/news/okq869x68.gif

Under lång tid har drivmedelsbranschen fokuserat på förnybara drivmedel, miljöanpassade bilprodukter, hållbara transporter och logistik. Nu tar OKQ8 hållbarhetsarbetet ett steg längre. Den 12 januari inviger vi vår nya drivmedelsstation OKQ8 Häggvik utanför Sollentuna (Stockholm). Tanken är att implementera delar av konceptet i befintliga och framtida stationsbyggen. Stationen - som är den första i sitt slag i Europa - är byggd med ambitionen att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan och gör av med 50 procent mindre energi än en normal station. Även byggnaden är miljöoptimerad med maximal användning av hållbara material. Andra miljöattribut är återanvändning av regnvatten till biltvätten och Sveriges första snabbladdstolpar för elbilar. På invigningen hålls anföranden av Göran Lindblå, styrelseordförande OKQ8, Hussain E. Esmaiel, vd och styrelseordförande Kuwait Petroleum samt kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna Douglas Lithborn. På plats finns även OKQ8s samarbetspartners Siemens, Volvo och E.ON för att demonstrera tekniker i framkant och lösningar för en mer hållbar bilism. Plats: OKQ8s drivmedelsstation i Häggvik, Emblavägen 2, Sollentuna Tid: Torsdag 12 januari kl. 13.45 Kl. 13.45 Filmvisning “Om OKQ8 Häggvik” Kl. 14.00-14.20 Invigninsceremoni Göran Lindblå, styrelseordförande OKQ8 Hussein E Esmail, vd och styrelseordförande Kuwait Petroleum International Douglas Lithborn, Kommunstyrelsens ordförande Sollentuna kommun Kl. 14.30 Guidad visning på anläggningen. Representanter från OKQ8, KPI, Siemens, Volvo och E.ON finns på plats för eventuella frågor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Invigning av OKQ8s nya station

2012-01-02
Under lång tid har drivmedelsbranschen fokuserat på förnybara drivmedel, miljöanpassade bilprodukter, hållbara transporter och logistik. Nu tar OKQ8 hållbarhetsarbetet ett steg längre. Den 12 januari inviger vi vår nya drivmedelsstation OKQ8 Häggvik utanför Sollentuna (Stockholm). Tanken är att implementera delar av konceptet i befintliga och framtida stationsbyggen.

Stationen - som är den första i sitt slag i Europa - är byggd med ambitionen att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan och gör av med 50 procent mindre energi än en normal station. Även byggnaden är miljöoptimerad med maximal användning av hållbara material. Andra miljöattribut är återanvändning av regnvatten till biltvätten och Sveriges första snabbladdstolpar för elbilar.

På invigningen hålls anföranden av Göran Lindblå, styrelseordförande OKQ8, Hussain E. Esmaiel, vd och styrelseordförande Kuwait Petroleum samt kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna Douglas Lithborn. På plats finns även OKQ8s samarbetspartners Siemens, Volvo och E.ON för att demonstrera tekniker i framkant och lösningar för en mer hållbar bilism.

Plats: OKQ8s drivmedelsstation i Häggvik, Emblavägen 2, Sollentuna
Tid: Torsdag 12 januari kl. 13.45
Kl. 13.45 Filmvisning “Om OKQ8 Häggvik”
Kl. 14.00-14.20 Invigninsceremoni

Göran Lindblå, styrelseordförande OKQ8
Hussein E Esmail, vd och styrelseordförande Kuwait Petroleum International
Douglas Lithborn, Kommunstyrelsens ordförande Sollentuna kommun

Kl. 14.30 Guidad visning på anläggningen.

Representanter från OKQ8, KPI, Siemens, Volvo och E.ON finns på plats för eventuella frågor.
Källa: OKQ8

Senaste nyheter