Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

IK Sturehov vinnare av Klimatmatchen 2014 i Örebro

https://www.klimatsmart.se/images/news/orebro-sturehov250x163.png

I onsdags kväll fick tjejerna i laget IK Sturehov F04 ett välkommet tillskott i sin lagkassa. Efter att ha lyckats samla ihop mest poäng i tävlingen Klimatmatchen fick de ta emot Örebro kommuns pris på 3 000 kr. Priserna är i år uppdelade i ett första, ett andra och ett tredje pris. Första pris i Klimatmatchen 2014 i Örebro kommun gick till IK Sturehov F04 som får 3 000 kronor till lagkassan. Andrapriset får Adolfsbergs IK F02/03 med 2 000 kronor och tredjepriset går till Hovsta/Lillån F01-99 som får 1 000 kronor. Priset delades ut i onsdags vid en ceremoni på Våghustorget i samband med SM-veckan. Prisutdelare var Lennart Bondeson (KD) tillsammans med Robert Åhman-Persson och Kalle Holmberg från ÖSK. Prisutdelningen tolkades till teckenspråk. - Tjejerna har varit jättepeppade att vara med i klimatmatchen, det har varit en stor uppslutning. De som bor längre bort har verkligen försökt att cykla och tjatat på sina föräldrar att inte ta bilen, och många har fortsatt att cykla även efter tävlingen säger Annette Rudin, förälder till det vinnande laget IK Sturehov F04/05. - Alla de vinnande lagen har gjort en bra insats, och särskilt tjejerna i det vinnande laget IK Sturehov F04 som är en bra förebild för andra. Det är bra att de påverkat föräldrarnas vanor och att de fortsätter även när tävlingen är slut. Att fler går och cyklar är bra för både miljön och hälsan och hjälper till att skapa ett hållbart Örebro, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd och ansvarig för kommunens arbete för hållbar utveckling. – Jag har fått veta att de flesta i det vinnande laget alltid går och cyklar till träningar och matcher, inte bara under de veckor utmaningen pågick. De förtjänar därför priset extra mycket och är föredömen för både spelare och idrottsföräldrar i hela Örebro, säger Anna Åhlgren, planerare på Enheten för hållbar utveckling. Det här är Klimatmatchen: Klimatmatchen är en tävling för idrottande barn och ungdomar i åldrarna 10–16 år. Under perioden september månad 2014 gällde det att tillsammans med sitt lag eller sina träningskompisar samla in så många poäng som möjligt genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt till träningar och tävlingar. Barn och unga runt om i Sverige deltog i tävlingen. På spel stod både nationella, regionala och kommunala priser.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

IK Sturehov vinnare av Klimatmatchen 2014 i Örebro

2015-02-09
IK Sturehov F04
I onsdags kväll fick tjejerna i laget IK Sturehov F04 ett välkommet tillskott i sin lagkassa. Efter att ha lyckats samla ihop mest poäng i tävlingen Klimatmatchen fick de ta emot Örebro kommuns pris på 3 000 kr.

Priserna är i år uppdelade i ett första, ett andra och ett tredje pris. Första pris i Klimatmatchen 2014 i Örebro kommun gick till IK Sturehov F04 som får 3 000 kronor till lagkassan. Andrapriset får Adolfsbergs IK F02/03 med 2 000 kronor och tredjepriset går till Hovsta/Lillån F01-99 som får 1 000 kronor.

Priset delades ut i onsdags vid en ceremoni på Våghustorget i samband med SM-veckan. Prisutdelare var Lennart Bondeson (KD) tillsammans med Robert Åhman-Persson och Kalle Holmberg från ÖSK. Prisutdelningen tolkades till teckenspråk.

- Tjejerna har varit jättepeppade att vara med i klimatmatchen, det har varit en stor uppslutning. De som bor längre bort har verkligen försökt att cykla och tjatat på sina föräldrar att inte ta bilen, och många har fortsatt att cykla även efter tävlingen säger Annette Rudin, förälder till det vinnande laget IK Sturehov F04/05.

- Alla de vinnande lagen har gjort en bra insats, och särskilt tjejerna i det vinnande laget IK Sturehov F04 som är en bra förebild för andra. Det är bra att de påverkat föräldrarnas vanor och att de fortsätter även när tävlingen är slut. Att fler går och cyklar är bra för både miljön och hälsan och hjälper till att skapa ett hållbart Örebro, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd och ansvarig för kommunens arbete för hållbar utveckling.

– Jag har fått veta att de flesta i det vinnande laget alltid går och cyklar till träningar och matcher, inte bara under de veckor utmaningen pågick. De förtjänar därför priset extra mycket och är föredömen för både spelare och idrottsföräldrar i hela Örebro, säger Anna Åhlgren, planerare på Enheten för hållbar utveckling.

Det här är Klimatmatchen:
Klimatmatchen är en tävling för idrottande barn och ungdomar i åldrarna 10–16 år. Under perioden september månad 2014 gällde det att tillsammans med sitt lag eller sina träningskompisar samla in så många poäng som möjligt genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt till träningar och tävlingar. Barn och unga runt om i Sverige deltog i tävlingen. På spel stod både nationella, regionala och kommunala priser.

Mer information om klimatmatchen:
- www.klimatmatchen.se
- www.facebook.com/klimatmatchenlänk
Foto: Örebro kommun

Senaste nyheter