Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ICA-kunders elbilar laddas av EON

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-laddstation250x167.jpg

E.ON och ICA Fastigheter ingår ett samarbete som innebär att ICA Fastigheter kan tillhandahålla elbilsladdning i anslutning till ICA-butiker. E.ON står för leverans, drift och kundservice kring laddarna. ICA Fastigheter testar konceptet på tre ICA-butiker i Stockholmsregionen, där man nu är igång med att bygga om vissa p-platser till laddplatser. Karin Waldén är ansvarig för e-mobility på E.ON: - För att driva på omställningen av transportsektorn krävs det att rätt infrastruktur finns på rätt plats. Vi vet att elbilsförarna laddar elbilen medan de gör andra saker. Därför är vi glada för att ICA Fastigheter är med och bidrar till att göra det enklare att köra hållbart, kunden kan handla och samtidigt passa på att ladda bilen. Laddarna till ICA kommer från svenska GARO och ABB och kommer att finnas i två utföranden. En destinationsladdare som ger en effekt på upp till 22 kilowatt och en snabbladdare som ger en effekt på 50 kilowatt. – Vi vill erbjuda en enkel lösning som underlättar för ICA-handlare och kunder att göra hållbara val. Vi har länge erbjudit laddstolpar i anslutning till våra större handelsplatser. Genom det här projektet kan vi samla vårt totala erbjudande och vår förhoppning är att det kommer leda till fler laddstolpar intill ICA-butikerna inom en snar framtid, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter. Samarbetet med ICA är ett av flera samarbeten mellan E.ON och aktörer som driver på utvecklingen för ett hållbart samhälle. Andra exempel på partners är OKQ8 Scandinavia, Max, Preem, EasyPark och DriveNow. E.ON erbjuder också kunder och partners över hela Europa enkel och behovsanpassad tillgång till el-mobilitet genom E.ON Drive.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ICA-kunders elbilar laddas av EON

2017-07-06
EON laddstation för elbilar
E.ON och ICA Fastigheter ingår ett samarbete som innebär att ICA Fastigheter kan tillhandahålla elbilsladdning i anslutning till ICA-butiker. E.ON står för leverans, drift och kundservice kring laddarna.

ICA Fastigheter testar konceptet på tre ICA-butiker i Stockholmsregionen, där man nu är igång med att bygga om vissa p-platser till laddplatser. Karin Waldén är ansvarig för e-mobility på E.ON:

- För att driva på omställningen av transportsektorn krävs det att rätt infrastruktur finns på rätt plats. Vi vet att elbilsförarna laddar elbilen medan de gör andra saker. Därför är vi glada för att ICA Fastigheter är med och bidrar till att göra det enklare att köra hållbart, kunden kan handla och samtidigt passa på att ladda bilen.

Laddarna till ICA kommer från svenska GARO och ABB och kommer att finnas i två utföranden. En destinationsladdare som ger en effekt på upp till 22 kilowatt och en snabbladdare som ger en effekt på 50 kilowatt.

– Vi vill erbjuda en enkel lösning som underlättar för ICA-handlare och kunder att göra hållbara val. Vi har länge erbjudit laddstolpar i anslutning till våra större handelsplatser. Genom det här projektet kan vi samla vårt totala erbjudande och vår förhoppning är att det kommer leda till fler laddstolpar intill ICA-butikerna inom en snar framtid, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

Samarbetet med ICA är ett av flera samarbeten mellan E.ON och aktörer som driver på utvecklingen för ett hållbart samhälle. Andra exempel på partners är OKQ8 Scandinavia, Max, Preem, EasyPark och DriveNow. E.ON erbjuder också kunder och partners över hela Europa enkel och behovsanpassad tillgång till el-mobilitet genom E.ON Drive.
Källa: EON

Senaste nyheter