Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ringblomma - en värdefull växt i Weledas baby & barnhudvård

https://www.klimatsmart.se/images/news/weleda-ringblomma250x220.jpg

I Weledas produktsortiment är ringblomma (Calendula) en värdefull nyckelväxt. Ringblomman är en av de mest mångsidiga och effektiva läkeväxterna för hudens naturliga hälsa. Dess höga innehåll av näringsämnen är särskilt värdefullt för återbildning av skadad hud. Tack vare ringblommans många bra funktioner har den varit nyckelväxten i vår baby- och barnvård i över 50 år. Hudvårdsserien Calendula Baby är bara ett exempel på hur denna lugnande och näringsrika blomma används. Tack vare sina läkande egenskaper är ringblomman utmärkt för den ömtåliga huden hos små barn och nyfödda. På spädbarn och små barn bildar huden ett värmande och skyddande lager av fettreserver för att säkra de inre organens funktion. Men ung hud kan inte anpassa sig till plötsliga temperaturförändringar på egen hand, utan behöver extra stöd i form av kärleksfull omsorg, kläder och värmande behandlingar och här kommer ringblommans lugnande extrakt in och hjälper till att utveckla motståndskraft och skydd. - Jag rekommenderar att man vid val av hudvård till sina barn alltid väljer en så ren produkt som möjligt, säger Helena Maass, leg. barnmorska Weledas odling av ringblommor: Odling av ringblommorna sker huvudsakligen i Europas största biodynamiska läkeväxtträdgård, på vår egen hemmaplan i Schwäbisch Gmünd i södra Tyskland. I juni varje år börjar trädgården att blomma. Hundratusentals orange blommor lyser upp landskapet som täcker en yta på en hektar. Omkring tre ton blommor plockas för hand och därefter skördas över fjorton ton blad och stjälkar. De utgör grunden till tinkturer (alkoholextrakt) och örtextrakt i ca 30 av Weledas läkande hudvårdsprodukter. Weledas odling av ringblommor är biodynamisk, och grundläggande för biodynamisk odling är ”kretsloppstänkande”. Detta visar att organiska rester är helt återvinningsbara och bevarar vitaliteten i jorden. Eftersom syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel inte används är det vanligtvis mycket manuellt arbete. Jorden behöver till exempel vändas regelbundet för att hållas uppluckrad så att ringblomman kan ta upp näringsämnen. Även skörden görs manuellt, vilket leder till högre kvalitet samt att blommornas näringsinnehåll bibehålls. Inom bara ett par timmar går de från att ha varit blommor på en äng till att bli en tinktur som används i Weledas milda barnprodukter. I Weledas produktsortiment för baby och barn ingår: Calendula Baby Oil, Calendula Nappy Change Cream, Calendula Body Cream, Calendula Body Lotion, Calendula Shampoo & Body Wash, Calendula Weather Protection Cream, Calendula Face Cream, Calendula Cream Bath och Calendula Bath.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Josefine Karlsson

Dela på Facebook

Ringblomma - en värdefull växt i Weledas baby & barnhudvård

2017-03-01
I Weledas produktsortiment är ringblomma (Calendula) en värdefull nyckelväxt. Ringblomman är en av de mest mångsidiga och effektiva läkeväxterna för hudens naturliga hälsa. Dess höga innehåll av näringsämnen är särskilt värdefullt för återbildning av skadad hud. Tack vare ringblommans många bra funktioner har den varit nyckelväxten i vår baby- och barnvård i över 50 år.

Hudvårdsserien Calendula Baby är bara ett exempel på hur denna lugnande och näringsrika blomma används. Tack vare sina läkande egenskaper är ringblomman utmärkt för den ömtåliga huden hos små barn och nyfödda. På spädbarn och små barn bildar huden ett värmande och skyddande lager av fettreserver för att säkra de inre organens funktion. Men ung hud kan inte anpassa sig till plötsliga temperaturförändringar på egen hand, utan behöver extra stöd i form av kärleksfull omsorg, kläder och värmande behandlingar och här kommer ringblommans lugnande extrakt in och hjälper till att utveckla motståndskraft och skydd.

- Jag rekommenderar att man vid val av hudvård till sina barn alltid väljer en så ren produkt som möjligt, säger Helena Maass, leg. barnmorska

Weledas odling av ringblommor:
Odling av ringblommorna sker huvudsakligen i Europas största biodynamiska läkeväxtträdgård, på vår egen hemmaplan i Schwäbisch Gmünd i södra Tyskland. I juni varje år börjar trädgården att blomma. Hundratusentals orange blommor lyser upp landskapet som täcker en yta på en hektar. Omkring tre ton blommor plockas för hand och därefter skördas över fjorton ton blad och stjälkar. De utgör grunden till tinkturer (alkoholextrakt) och örtextrakt i ca 30 av Weledas läkande hudvårdsprodukter.

Weledas odling av ringblommor är biodynamisk, och grundläggande för biodynamisk odling är ”kretsloppstänkande”. Detta visar att organiska rester är helt återvinningsbara och bevarar vitaliteten i jorden. Eftersom syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel inte används är det vanligtvis mycket manuellt arbete. Jorden behöver till exempel vändas regelbundet för att hållas uppluckrad så att ringblomman kan ta upp näringsämnen. Även skörden görs manuellt, vilket leder till högre kvalitet samt att blommornas näringsinnehåll bibehålls. Inom bara ett par timmar går de från att ha varit blommor på en äng till att bli en tinktur som används i Weledas milda barnprodukter.

I Weledas produktsortiment för baby och barn ingår:
Calendula Baby Oil, Calendula Nappy Change Cream, Calendula Body Cream, Calendula Body Lotion, Calendula Shampoo & Body Wash, Calendula Weather Protection Cream, Calendula Face Cream, Calendula Cream Bath och Calendula Bath.
Källa: Weleda

Senaste nyheter