Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mundekulla musikfestival får Guldfoten

https://www.klimatsmart.se/images/news/guldfoten_QVga.png

Priset Guldfoten som varje år delas ut av Miljökollektivet FOT till sveriges mest miljöanpassade festival går i år till Mundekulla musikfestival. Det är en liten festival som har sin bas i Småland. Jimmy Lindsjö som driver Miljökollektivet FOT i Malmö berättar att för att få Guldfoten måste bland annat drift och transporter vara miljöanpassade. Men även marknadsföringen spelar in. - Vi delar upp det i direkt och indirekt påverkan. Indirekt handlar om vilka signaler festivalen skickar ut via reklam och övrig verksamhet. Vi tittar till exempel på om de rekommenderar besökarna att ta tåg till festivalen istället för att köra bil, säger Jimmy. Förutom Mundekulla var även Arvikafestivalen, Mossagårdsfestivalen i Veberöd, Urkul, Växande Bandet och Skanskalossnominerade till priset. Miljökollektivet FOT bildades i Malmö sommaren 2007 och har idag ett trettiotal artister knutna till sig. Tingsek, Svenska Akademien, Regina Lund och Emil Jensen för att nämna några. FOT samarbeter också internationellt med Live Earth.

Redaktör:
Josefine Karlsson

Dela på Facebook

Mundekulla musikfestival får Guldfoten

2009-05-25
Priset Guldfoten som varje år delas ut av Miljökollektivet FOT till sveriges mest miljöanpassade festival går i år till Mundekulla musikfestival. Det är en liten festival som har sin bas i Småland.

Jimmy Lindsjö som driver Miljökollektivet FOT i Malmö berättar att för att få Guldfoten måste bland annat drift och transporter vara miljöanpassade. Men även marknadsföringen spelar in.

- Vi delar upp det i direkt och indirekt påverkan. Indirekt handlar om vilka signaler festivalen
skickar ut via reklam och övrig verksamhet. Vi tittar till exempel på om de rekommenderar besökarna att ta tåg till festivalen istället för att köra bil, säger Jimmy.

Förutom Mundekulla var även Arvikafestivalen, Mossagårdsfestivalen i Veberöd, Urkul, Växande Bandet och Skanskalossnominerade till priset.

Miljökollektivet FOT bildades i Malmö sommaren 2007 och har idag ett trettiotal artister knutna till sig. Tingsek, Svenska Akademien, Regina Lund och Emil Jensen för att nämna några. FOT samarbeter också internationellt med Live Earth.
Källor:

Senaste nyheter