Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Restaurang Volt utnämnd till Årets Hållbara Gastronomi

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-restaurang-volt250x185.jpg

KRAV-certifierade Restaurang Volt tog hem priset för Årets Hållbara Gastronomi på årets White Guide-gala på Svenska Mässan i Göteborg. Den årliga galan hyllar Sveriges bästa restauranger och restaurangupplevelser genom priser i olika kategorier. Med priset Årets Hållbara Gastronomi premierar White Guide och KRAV en restaurang som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. Restaurangerna rankas utifrån en vägd kombination av gastronomiska poäng satta av White Guide och hur många stjärnor restaurangen har på sin KRAV-certifiering. Restaurang Volt vinner med motiveringen: ”För att med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet kontinuerligt utveckla egensinniga, gastronomiska upplevelser i mästarklass, där det ekologiska och hållbara bidrar till totalupplevelsen.” – Fantastiskt, detta är ett pris vi verkligen ville ha! Det är ju det här vi har jobbat för hela tiden. Och som KRAV-certifierade kan vi tillsammans hjälpas åt att påverka branschen och leverantörerna för hållbarheten, säger Johan Bengtsson, restaurangchef och delägare i Restaurang Volt. Restaurang Volt är KRAV-certifierade på andra nivån med två stjärnor. De andra nominerade i kategorin var Eco by Strandnära, Mörbylånga (3 stjärnor), Kalf & Hansen, Stockholm (3 stjärnor) och Lilla Bjers Gårdskrog, Visby (3 stjärnor). – Restaurang Volt är en restaurang som verkligen driver den svenska gastronomin framåt. Vi är mycket imponerade av hur de har fått med sig sina leverantörer på resan mot en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV. KRAV och White Guide samarbetar kring att tydligt märka ut alla KRAV-märkta restauranger i guiden. I årets White Guide finns hela 36 KRAV-märkta restauranger, spridda över hela Sverige. Totalt finns mer än 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda: - En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter - Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel - Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel Kontakt: - Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 070-665 93 76 - Johan Bengtsson, restaurangchef Restaurang Volt, tel 070-3699729

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Restaurang Volt utnämnd till Årets Hållbara Gastronomi

2017-03-07
Restaurang Volt vann på White Guide-galan
KRAV-certifierade Restaurang Volt tog hem priset för Årets Hållbara Gastronomi på årets White Guide-gala på Svenska Mässan i Göteborg. Den årliga galan hyllar Sveriges bästa restauranger och restaurangupplevelser genom priser i olika kategorier.

Med priset Årets Hållbara Gastronomi premierar White Guide och KRAV en restaurang som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. Restaurangerna rankas utifrån en vägd kombination av gastronomiska poäng satta av White Guide och hur många stjärnor restaurangen har på sin KRAV-certifiering.

Restaurang Volt vinner med motiveringen: ”För att med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet kontinuerligt utveckla egensinniga, gastronomiska upplevelser i mästarklass, där det ekologiska och hållbara bidrar till totalupplevelsen.”

– Fantastiskt, detta är ett pris vi verkligen ville ha! Det är ju det här vi har jobbat för hela tiden. Och som KRAV-certifierade kan vi tillsammans hjälpas åt att påverka branschen och leverantörerna för hållbarheten, säger Johan Bengtsson, restaurangchef och delägare i Restaurang Volt.

Restaurang Volt är KRAV-certifierade på andra nivån med två stjärnor. De andra nominerade i kategorin var Eco by Strandnära, Mörbylånga (3 stjärnor), Kalf & Hansen, Stockholm (3 stjärnor) och Lilla Bjers Gårdskrog, Visby (3 stjärnor).

– Restaurang Volt är en restaurang som verkligen driver den svenska gastronomin framåt. Vi är mycket imponerade av hur de har fått med sig sina leverantörer på resan mot en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

KRAV och White Guide samarbetar kring att tydligt märka ut alla KRAV-märkta restauranger i guiden. I årets White Guide finns hela 36 KRAV-märkta restauranger, spridda över hela Sverige.

Totalt finns mer än 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda:

- En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter
- Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel
- Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel

Kontakt:
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 070-665 93 76
- Johan Bengtsson, restaurangchef Restaurang Volt, tel 070-3699729
Källa: KRAV

Senaste nyheter