Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kommer hela taxibranschen vara fossilfri om 3 år?

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronabilister-taxi250x248.jpg

På ett år har 700 kontor i Sverige anslutit sig till Nollzon för att automatiskt få förtur till elbilstaxi. Näringslivets tydliga efterfrågan på mer klimatsmarta transporter i kombination med att taxibolagen byter ut nästan hela fordonsflottan på tre år bäddar för grön omställning. Initiativet startade för drygt ett år sedan för att snabba på omställningen till mer tyst och ren stadstrafik. Därför ligger fokus inledningsvis på taxinäringen, en bransch som kan göra stor skillnad med sina ca 6 500 bilar som bara i Stockholm vardera kör lika långt som 7-8 personbilar per år. - Genom att över 9 miljoner hotellgäster och ca 50 000 anställda i företag är anslutna till Nollzon stimulerar vi taxibranschen att investera i mer klimatsmarta bilar istället för fossila, säger Roland Elander projektledare för Nollzon på Sustainable Innovation och fortsätter; Vi ser att taxibolag gärna investerar i fler el- och bränslecellsbilar och att utvecklingen kan gå ännu snabbare när utbudet av fordon på marknaden blir större. Enbart i Stockholm investerar samtliga taxibolag uppskattningsvis 770 miljoner kronor årligen i nya fordon. Målet med Nollzon är att påvisa den stora efterfrågan och stimulera taxibranschen till att investera pengarna i riktigt klimatsmarta fordon. - Stockholms stad ser det här som ett intressant initiativ som visar hur betydelsefullt näringslivet är för en effektiv omställning, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholms stad (MP). - För att nå utsläppsmålen till 2030 och för att omställningen ska ta fart krävs den här typen av initiativ. Nollzon sammanför kunder och leverantörer till en win-win-affär för alla. Det stora intresset visar tydligt att företag vill ställa om till hållbara transporter, säger Martin Prieto Beaulieu, styrelseledamot i Gröna Bilister. För mer information kontakta: - Jessica Kriström, jessica.kristrom@sust.se, 073-7092284, www.nollzon.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Josefine Karlsson

Dela på Facebook

Kommer hela taxibranschen vara fossilfri om 3 år?

2017-01-09
På ett år har 700 kontor i Sverige anslutit sig till Nollzon för att automatiskt få förtur till elbilstaxi. Näringslivets tydliga efterfrågan på mer klimatsmarta transporter i kombination med att taxibolagen byter ut nästan hela fordonsflottan på tre år bäddar för grön omställning.

Initiativet startade för drygt ett år sedan för att snabba på omställningen till mer tyst och ren stadstrafik. Därför ligger fokus inledningsvis på taxinäringen, en bransch som kan göra stor skillnad med sina ca 6 500 bilar som bara i Stockholm vardera kör lika långt som 7-8 personbilar per år.

- Genom att över 9 miljoner hotellgäster och ca 50 000 anställda i företag är anslutna till Nollzon stimulerar vi taxibranschen att investera i mer klimatsmarta bilar istället för fossila, säger Roland Elander projektledare för Nollzon på Sustainable Innovation och fortsätter; Vi ser att taxibolag gärna investerar i fler el- och bränslecellsbilar och att utvecklingen kan gå ännu snabbare när utbudet av fordon på marknaden blir större.

Enbart i Stockholm investerar samtliga taxibolag uppskattningsvis 770 miljoner kronor årligen i nya fordon. Målet med Nollzon är att påvisa den stora efterfrågan och stimulera taxibranschen till att investera pengarna i riktigt klimatsmarta fordon.

- Stockholms stad ser det här som ett intressant initiativ som visar hur betydelsefullt näringslivet är för en effektiv omställning, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholms stad (MP).

- För att nå utsläppsmålen till 2030 och för att omställningen ska ta fart krävs den här typen av initiativ. Nollzon sammanför kunder och leverantörer till en win-win-affär för alla. Det stora intresset visar tydligt att företag vill ställa om till hållbara transporter, säger Martin Prieto Beaulieu, styrelseledamot i Gröna Bilister.

För mer information kontakta:
- Jessica Kriström, jessica.kristrom@sust.se, 073-7092284, www.nollzon.se

Senaste nyheter