Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fazer först ut med certifiering enligt nya KRAV-regler

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-fazer250x215.jpg

Varje dag serveras över 80 000 måltider på någon av Fazers 220 restauranger och caféer i Sverige. För att kunna förklara en del av sitt miljöarbete för gästerna på ett enkelt sätt är Fazer först ut med KRAVs nya kedjecertifiering. Hittills har 29 restauranger kedjecertifierats. För Fazer är miljöarbetet integrerat i verksamheten. En del av miljöarbetet innebär hållbara inköp, till exempel av ekologiska produkter. På ett år serveras bland annat cirka 1 500 ton KRAV-märkt mjölk och 4 miljoner koppar KRAV-märkt kaffe i Fazers restauranger. – Att KRAV-märka restaurangerna och caféerna är ett enkelt och effektivt sätt för oss att berätta för våra kunder och gäster om det arbete som vi gör när det gäller ekologiska produkter. KRAV är dessutom en välrenommerad miljömärkning som många känner till och uppskattar, säger Mariana Granström, CR Specialist, Fazer Group. Fazer är först ut med kedjecertifiering, ett praktiskt sätt att snabbt kunna certifiera många restauranger. – För oss innebär kedjecertifieringen en förenklad administration för restaurangerna och caféerna, de slipper själva administrera certifieringen. Eftersom vi är en kedja och har gemensamma inköpsrutiner och gemensamma leverantörer, är det enkelt att certifiera flera samtidigt. Varje restaurang behöver inte själva se över varor och leverantörer och ansöka om KRAV-certifiering, säger Mariana Granström. KRAV-certifieringen innebär att restaurangen kan certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av maten som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: • Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel • Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter • Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter Fazer är certifierade på den första nivån. – Vi har just skärpt reglerna kring kedjecertifieringen, för att ge gästen ytterligare trygghet, säger Johan Cejie som är försäljningschef på KRAV. Fazer är först ut med att klara de nya reglerna och det är alltid lite extra krångligt att vara den som bryter isen. Jag vill verkligen gratulera Fazer till sin nya certifiering, avslutar Johan Cejie. Kontakt: Mariana Granström, CR Specialist, Fazer, 08-470 72 91 Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Josefine Karlsson

Dela på Facebook

Fazer först ut med certifiering enligt nya KRAV-regler

2014-02-26
Varje dag serveras över 80 000 måltider på någon av Fazers 220 restauranger och caféer i Sverige. För att kunna förklara en del av sitt miljöarbete för gästerna på ett enkelt sätt är Fazer först ut med KRAVs nya kedjecertifiering. Hittills har 29 restauranger kedjecertifierats.

För Fazer är miljöarbetet integrerat i verksamheten. En del av miljöarbetet innebär hållbara inköp, till exempel av ekologiska produkter. På ett år serveras bland annat cirka 1 500 ton KRAV-märkt mjölk och 4 miljoner koppar KRAV-märkt kaffe i Fazers restauranger.

– Att KRAV-märka restaurangerna och caféerna är ett enkelt och effektivt sätt för oss att berätta för våra kunder och gäster om det arbete som vi gör när det gäller ekologiska produkter. KRAV är dessutom en välrenommerad miljömärkning som många känner till och uppskattar, säger Mariana Granström, CR Specialist, Fazer Group.

Fazer är först ut med kedjecertifiering, ett praktiskt sätt att snabbt kunna certifiera många restauranger.

– För oss innebär kedjecertifieringen en förenklad administration för restaurangerna och caféerna, de slipper själva administrera certifieringen. Eftersom vi är en kedja och har gemensamma inköpsrutiner och gemensamma leverantörer, är det enkelt att certifiera flera samtidigt. Varje restaurang behöver inte själva se över varor och leverantörer och ansöka om KRAV-certifiering, säger Mariana Granström.

KRAV-certifieringen innebär att restaurangen kan certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av maten som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
• Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

Fazer är certifierade på den första nivån.
– Vi har just skärpt reglerna kring kedjecertifieringen, för att ge gästen ytterligare trygghet, säger Johan Cejie som är försäljningschef på KRAV. Fazer är först ut med att klara de nya reglerna och det är alltid lite extra krångligt att vara den som bryter isen. Jag vill verkligen gratulera Fazer till sin nya certifiering, avslutar Johan Cejie.

Kontakt:
Mariana Granström, CR Specialist, Fazer, 08-470 72 91
Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Källa: KRAV

Senaste nyheter