Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Home of Ideas - klimatsmarta göteborgare

https://www.klimatsmart.se/images/news/homeofideas207x92.jpg

Lördagen den 7 maj hålls temadagen Home of Ideas på Drottningtorget mellan klockan 10.00-18.00, en dag då du kan lära känna det gröna Göteborg. Här visas upp vad staden gör för ett miljövänligare och klimatsmartare Göteborg och vad man själv som invånare kan göra för att bidra till en mer hållbar utveckling av staden. Som besökare kommer man under dagen att kunna delta i workshops, tävlingar och utmaningar. Är man intresserad av att lära sig att leva mer klimatsmart har man här möjligheten att över en ekologisk och rättvisemärkt fika ställa frågor och få massor av tips och idéer. Aktiviteter under dagen: • Genom Green Gothenburg kan man få möjligheten att göra ett grönt studiebesök. • Med Konsument Göteborg kan du spela spelet "Välj att bli miljönär", - ett spel (likt Jeopardy) där du under några korta minuter svarar på miljö-, energi- och rättvisemärktfrågor och har möjlighet att vinna fina priser. • Miljöförvaltningen berättar om produkter som man kan vara uppmärksam på när det gäller kemikalieinnehåll. • Göteborg Energi visar upp kampanjen ”använd inte mer än du behöver” och ger smarta energitips. • Kretsloppskontoret delar ut frukt, tygkassar samt informerar om matavfall och kompostering. • Renova har bland annat ett miljöquiz och dragbil på Drottningtorget som går på flytande biogas. • Under dagen har man även möjlighet att bidra med tankar och idéer till vision och strategi för Centrala Älvstaden. Home of Ideas är ett samarbete inom Göteborgs Stad. Tanken är att ge stadens förvaltningar och bolag möjlighet att visa upp goda exempel vad gäller deras arbete för en hållbar utveckling. Medverkande i programinnehållet för Home of Ideas är Konsument Göteborg, Miljöförvaltningen, Göteborg Energi, Renova, Centrala Älvstaden, Green Gothenburg och Kretsloppskontoret. Home of Ideas projektleds av Göteborg & Co. Home of Ideas arrangeras i samband med den rullande utställningen Train of Ideas som besöker Göteborgs centralstation den 6-10 maj. Hamburg är Europas Gröna Huvudstad 2011 och under året genomför staden Train of Ideas, som visar spännande idéer och lösningar för mer miljövänliga och hållbara städer. Utställningen består av sju tågvagnar, ombord på tåget finns montrar med goda exempel på ämnet från ett tjugotal ledande städer i EU. Bidrag från Göteborg är exempel som GoBiGas och Mobility Management. Mellan april och oktober besöker Train of Ideas tåget 18 städer i Europa, i Sverige besöker tåget enbart Göteborg och Malmö. I samband med Train of ideas vistelse i Göteborg kommer även att inspirerande halvdagsseminarium att arrangeras. Seminariet är för stadsanställda och hålls den 6 maj på Stadsmuseet. För mer information, kontakta: Projektledare Sarah Marting, Göteborg & Co, 0702-32 11 37, sarah.marting@goteborg.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Home of Ideas - klimatsmarta göteborgare

2011-05-06
Lördagen den 7 maj hålls temadagen Home of Ideas på Drottningtorget mellan klockan 10.00-18.00, en dag då du kan lära känna det gröna Göteborg. Här visas upp vad staden gör för ett miljövänligare och klimatsmartare Göteborg och vad man själv som invånare kan göra för att bidra till en mer hållbar utveckling av staden.

Som besökare kommer man under dagen att kunna delta i workshops, tävlingar och utmaningar. Är man intresserad av att lära sig att leva mer klimatsmart har man här möjligheten att över en ekologisk och rättvisemärkt fika ställa frågor och få massor av tips och idéer.

Aktiviteter under dagen:
• Genom Green Gothenburg kan man få möjligheten att göra ett grönt studiebesök.
• Med Konsument Göteborg kan du spela spelet "Välj att bli miljönär", - ett spel (likt Jeopardy) där du under några korta minuter svarar på miljö-, energi- och rättvisemärktfrågor och har möjlighet att vinna fina priser.
• Miljöförvaltningen berättar om produkter som man kan vara uppmärksam på när det gäller kemikalieinnehåll.
• Göteborg Energi visar upp kampanjen ”använd inte mer än du behöver” och ger smarta energitips.
• Kretsloppskontoret delar ut frukt, tygkassar samt informerar om matavfall och kompostering.
• Renova har bland annat ett miljöquiz och dragbil på Drottningtorget som går på flytande biogas.
• Under dagen har man även möjlighet att bidra med tankar och idéer till vision och strategi för Centrala Älvstaden.

Home of Ideas är ett samarbete inom Göteborgs Stad. Tanken är att ge stadens förvaltningar och bolag möjlighet att visa upp goda exempel vad gäller deras arbete för en hållbar utveckling. Medverkande i programinnehållet för Home of Ideas är Konsument Göteborg, Miljöförvaltningen, Göteborg Energi, Renova, Centrala Älvstaden, Green Gothenburg och Kretsloppskontoret. Home of Ideas projektleds av Göteborg & Co.

Home of Ideas arrangeras i samband med den rullande utställningen Train of Ideas som besöker Göteborgs centralstation den 6-10 maj. Hamburg är Europas Gröna Huvudstad 2011 och under året genomför staden Train of Ideas, som visar spännande idéer och lösningar för mer miljövänliga och hållbara städer. Utställningen består av sju tågvagnar, ombord på tåget finns montrar med goda exempel på ämnet från ett tjugotal ledande städer i EU. Bidrag från Göteborg är exempel som GoBiGas och Mobility Management. Mellan april och oktober besöker Train of Ideas tåget 18 städer i Europa, i Sverige besöker tåget enbart Göteborg och Malmö.

I samband med Train of ideas vistelse i Göteborg kommer även att inspirerande halvdagsseminarium att arrangeras. Seminariet är för stadsanställda och hålls den 6 maj på Stadsmuseet.

För mer information, kontakta:
Projektledare Sarah Marting, Göteborg & Co, 0702-32 11 37, sarah.marting@goteborg.com.

Senaste nyheter