Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hjordnära nytt ekologiskt mejeri

https://www.klimatsmart.se/images/news/hjordnara241x172.jpg

Den 2 september invigdes det ekologiska mejeriet Hjordnära i Hjo. Hjordnära mejeri ägs dels av Skånemejerier, dels av sju ekologiska mjölkbönder i Hjotrakten som samtliga har sina gårdar inom en tremilsradie från mejeriet. Mejeriet ligger dessutom på en av de sju gårdarna. Tillsammans har gårdarna cirka 1000 mjölkkor och de räknar med att producera åtta miljoner kilo mjölk på årsbasis, vilket motsvarar cirka 22 000 kilo per dag. Nära, kvalitet, smak och ekologi: Till en början har Hjordnära mejeri 12 ekologiska mjölk-, fil-, yoghurt- och gräddprodukter i sitt sortiment och de kom ut i butik redan en vecka efter invigningen. Hjordnära mejeri satsar främst på att sälja produkterna i närområdet, det vill säga Skaraborg, men kommer även att sälja en del av produkterna i Skåne eftersom det råder brist på ekologisk mjölk där, enligt uppgift från Skånemejerier. Snabb uppstart: Mejeriet har tidigare använts för produktion av yoghurt och mjölk, men då i mindre skala. Det senaste tre åren har mejeriet inte varit i bruk. Under maj månad 2009 byggdes mejeriet ut för att få plats med den utrustning som krävs för den stora mängden mjölk som vägs in på mejeriet idag. Det var först i augusti som fyllnings-maskinen från Tetra Pak, en TR/7 för produktion av Tetra Rex förpackningar i storlekarna 250 – 1000 ml, kom på plats. – Det har gått med en enorm fart och det känns fantastiskt roligt att få inviga vår verksamhet, berättar Richard Löfgren, VD Hjordnära Mejeri. Jag har kompetenta och engagerade medarbetare på mejeriet och dessutom har vi en fantastisk råvara, den högkvalitativa mjölken från de sju ekologiska gårdarna. Jag hoppas och tror att våra produkter kommer att tas väl emot av konsumenterna. Läs mer på: www.hjordnara.se!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hjordnära nytt ekologiskt mejeri

2009-10-08
Den 2 september invigdes det ekologiska mejeriet Hjordnära i Hjo. Hjordnära mejeri ägs dels av Skånemejerier, dels av sju ekologiska mjölkbönder i Hjotrakten som samtliga har sina gårdar inom en tremilsradie från mejeriet. Mejeriet ligger dessutom på en av de sju gårdarna. Tillsammans har gårdarna cirka 1000 mjölkkor och de räknar med att producera åtta miljoner kilo mjölk på årsbasis, vilket motsvarar cirka 22 000 kilo per dag.

Nära, kvalitet, smak och ekologi:
Till en början har Hjordnära mejeri 12 ekologiska mjölk-, fil-, yoghurt- och gräddprodukter i sitt sortiment och de kom ut i butik redan en vecka efter invigningen. Hjordnära mejeri satsar främst på att sälja produkterna i närområdet, det vill säga Skaraborg, men kommer även att sälja en del av produkterna i Skåne eftersom det råder brist på ekologisk mjölk där, enligt uppgift från Skånemejerier.

Snabb uppstart:
Mejeriet har tidigare använts för produktion av yoghurt och mjölk, men då i mindre skala. Det senaste tre åren har mejeriet inte varit i bruk. Under maj månad 2009 byggdes mejeriet ut för att få plats med den utrustning som krävs för den stora mängden mjölk som vägs in på mejeriet idag. Det var först i augusti som fyllnings-maskinen från Tetra Pak, en TR/7 för produktion av Tetra Rex förpackningar i storlekarna 250 – 1000 ml, kom på plats.

– Det har gått med en enorm fart och det känns fantastiskt roligt att få inviga vår verksamhet, berättar Richard Löfgren, VD Hjordnära Mejeri. Jag har kompetenta och engagerade medarbetare på mejeriet och dessutom har vi en fantastisk råvara, den högkvalitativa mjölken från de sju ekologiska gårdarna. Jag hoppas och tror att våra produkter kommer att tas väl emot av konsumenterna.

Läs mer på: www.hjordnara.se!

Senaste nyheter