Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hallå där Åsa Domeij - ett år på Axfood

https://www.klimatsmart.se/images/news/asadomeijaxfood198x185a.jpg

Åsa Domeij började som miljöchef på Axfood våren 2008. Hennes uppdrag under året har varit och är att stärka Axfoods fokus på miljö och Åsa Domeij började som miljöchef på Axfood våren 2008. Hennes uppdrag under året har varit och är att stärka Axfoods fokus på miljö och socialt ansvar. Åsa har bland annat arbetat med en miljöutredning som resulterade i ett miljöprogram. I miljöprogrammet finnas det tydliga och lättbegripliga mål kopplat till åtgärder. I butikerna kan vi nu följa upp källsorteringen, energiförbrukningen och andelen miljömärkta varor. Att miljöanpassa huvudkontoret i Solna blev ett av Åsas första projekt. - Tanken var att miljöanpassa så mycket som möjligt och det har också genomförts, konstaterar Åsa Domeij. Till exempel har vi kranvatten istället för flaskvatten i konferensrummen, bättre källsortering, ekologiskt kaffe i automaterna och ekologiska fruktkorgar. I maj 2008 lanserade Axfood begreppet hållbara fiskdiskar som innebär att Axfoods butiker inte säljer rödlistad fisk. - Fiskpolicyarbetet kan mycket väl bli en modell för hur vi kan arbeta systematiskt med miljötänkandet i andra kategorier inom koncernen. En policy ger konkreta riktlinjer och är därför viktig, säger Åsa Domeij. Under året har Åsa även varit drivande i att Axfood som första dagligvarubolag gått med i BLICC. Ett nätverk som är tillgängligt för företag som aktivt och konkret arbetar med klimatfrågan. - Jag är mycket glad och stolt över medlemskapet i BLICC. Medlemskapet stärker vårt mål att aktivt driva arbetet för såväl miljö som för hållbar utveckling för att bli bäst i vår bransch. Sist men inte minst har Åsa varit tongivande när det gäller hållbarhetsarbetet inom näringslivet. Detta har resulterat till en topplacering på CSRipraktiken.se som rankat de 100 drivande hållbarhetsprofilerna inom näringsliv, myndigheter och organisationer.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hallå där Åsa Domeij - ett år på Axfood

2009-06-24
Åsa Domeij, miljöchef Axfood
Åsa Domeij började som miljöchef på Axfood våren 2008. Hennes uppdrag under året har varit och är att stärka Axfoods fokus på miljö och Åsa Domeij började som miljöchef på Axfood våren 2008. Hennes uppdrag under året har varit och är att stärka Axfoods fokus på miljö och socialt ansvar.

Åsa har bland annat arbetat med en miljöutredning som resulterade i ett miljöprogram. I miljöprogrammet finnas det tydliga och lättbegripliga mål kopplat till åtgärder. I butikerna kan vi nu följa upp källsorteringen, energiförbrukningen och andelen miljömärkta varor.

Att miljöanpassa huvudkontoret i Solna blev ett av Åsas första projekt.
- Tanken var att miljöanpassa så mycket som möjligt och det har också genomförts, konstaterar Åsa Domeij. Till exempel har vi kranvatten istället för flaskvatten i konferensrummen, bättre källsortering, ekologiskt kaffe i automaterna och ekologiska fruktkorgar.

I maj 2008 lanserade Axfood begreppet hållbara fiskdiskar som innebär att Axfoods butiker inte säljer rödlistad fisk.
- Fiskpolicyarbetet kan mycket väl bli en modell för hur vi kan arbeta systematiskt med miljötänkandet i andra kategorier inom koncernen. En policy ger konkreta riktlinjer och är därför viktig, säger Åsa Domeij.

Under året har Åsa även varit drivande i att Axfood som första dagligvarubolag gått med i BLICC. Ett nätverk som är tillgängligt för företag som aktivt och konkret arbetar med klimatfrågan.
- Jag är mycket glad och stolt över medlemskapet i BLICC. Medlemskapet stärker vårt mål att aktivt driva arbetet för såväl miljö som för hållbar utveckling för att bli bäst i vår bransch.

Sist men inte minst har Åsa varit tongivande när det gäller hållbarhetsarbetet inom näringslivet. Detta har resulterat till en topplacering på CSRipraktiken.se som rankat de 100 drivande hållbarhetsprofilerna inom näringsliv, myndigheter och organisationer.
Källa: Axfood

Senaste nyheter