Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Håll Sverige Rent har märkt Team Biogas

https://www.klimatsmart.se/images/news/hallsverigerentmiljodiplomerat220x54.gif

Det är tredje året i rad som E.ON tillsammans med Volkswagen och LRF tävlar i STCC med Team Biogas.se, som bevisat att det går att vinna Sveriges största och tuffaste racingserie med klimatsmart bränsle i tanken. I år tar Team Biogas sin miljömedvetenhet ytterligare ett steg. Evenemangen i Göteborg och Mantorp har blivit miljödiplomerade av Stiftelsen Håll Sverige Rent. – Hela vår satsning med Team Biogas.se syftar till att öka medvetenheten kring biogas som ett konkurrenskraftigt och klimatsmart bränsle, både på racingbanan och utanför. Att vi nu tar evenemangen runt själva racen ett steg till och miljödiplomerar de två största tävlingarna för säsongen är fantastiskt roligt och helt i rätt riktning, säger Louise Sarbäcken, projektledare Team Biogas, E.ON Sverige Syftet med Håll Sverige Rents miljödiplomering är att minska olika arrangemangs totala belastning på miljön. Diplomet delas ut till arrangörer som aktivt och målinriktat arbetar med att minska sin miljöbelastning utifrån sina egna förutsättningar. Arrangören måste uppnå särskilda kriterier inom åtta områden för att erhålla miljömärkningen. Bland annat genomlyser stiftelsen hur arrangemangen hanterar inköp, transporter och avfallshantering. För evenemangen i Göteborg och Mantorp har Team Biogas.se lagt ner mycket jobb på att se över hur de som arrangörer kan minska sina eventuella negativa miljöeffekter. Genom att se över allt ifrån transporter, materialval och sponsringssamarbeten till menyer och catering har Team Biogas.se aktivt arbetat för att få de båda evenemangen miljödiplomerade. Rent konkret har det bland annat inneburit hårdare miljökrav på underleverantörer, användning av regionala leverantörer som erbjuder närproducerat mat, effektivare källsortering och att se över transporter till och från evenemanget. – Det är verkligen kul att se att Team Biogas.se har en helhetssyn kring sin satsning i STCC. Miljömedvetenhet återspeglas inte bara i att bilarna kör på biogas utan även genom att de två större stoppen under årets STCC är miljömärkta. Det är en positiv känsla kring hela projektet, säger Martin Karlsson, projektledare på Håll Sverige Rent. Team Biogas.se miljömärkta evenemang i Göteborg, den 17-18 juni, och i Mantorp, den 23-24 september, är i gott sällskap med andra evenemang. Bland dessa kan nämnas Vasaloppet, O-Ringen, Vätternrundan och Kretsloppet. Ni hittar en aktuell lista på www.hsr.se/miljodiplomerat. För mer information kontakta: Louise Sarbäcken, projektledare Team Biogas 070-525 98 05, louise.sarbacken@eon.se Marcus Thomasfolk, Volkswagen Personbilar, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se Martin Karlsson, projektledare för Miljödiplomerat arrangemang, 08-505 263 47, martin.karlsson@hsr.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Håll Sverige Rent har märkt Team Biogas

2011-09-22
Det är tredje året i rad som E.ON tillsammans med Volkswagen och LRF tävlar i STCC med Team Biogas.se, som bevisat att det går att vinna Sveriges största och tuffaste racingserie med klimatsmart bränsle i tanken. I år tar Team Biogas sin miljömedvetenhet ytterligare ett steg. Evenemangen i Göteborg och Mantorp har blivit miljödiplomerade av Stiftelsen Håll Sverige Rent.

– Hela vår satsning med Team Biogas.se syftar till att öka medvetenheten kring biogas som ett konkurrenskraftigt och klimatsmart bränsle, både på racingbanan och utanför. Att vi nu tar evenemangen runt själva racen ett steg till och miljödiplomerar de två största tävlingarna för säsongen är fantastiskt roligt och helt i rätt riktning, säger Louise Sarbäcken, projektledare Team Biogas, E.ON Sverige

Syftet med Håll Sverige Rents miljödiplomering är att minska olika arrangemangs totala belastning på miljön. Diplomet delas ut till arrangörer som aktivt och målinriktat arbetar med att minska sin miljöbelastning utifrån sina egna förutsättningar. Arrangören måste uppnå särskilda kriterier inom åtta områden för att erhålla miljömärkningen. Bland annat genomlyser stiftelsen hur arrangemangen hanterar inköp, transporter och avfallshantering.

För evenemangen i Göteborg och Mantorp har Team Biogas.se lagt ner mycket jobb på att se över hur de som arrangörer kan minska sina eventuella negativa miljöeffekter. Genom att se över allt ifrån transporter, materialval och sponsringssamarbeten till menyer och catering har Team Biogas.se aktivt arbetat för att få de båda evenemangen miljödiplomerade. Rent konkret har det bland annat inneburit hårdare miljökrav på underleverantörer, användning av regionala leverantörer som erbjuder närproducerat mat, effektivare källsortering och att se över transporter till och från evenemanget.

– Det är verkligen kul att se att Team Biogas.se har en helhetssyn kring sin satsning i STCC. Miljömedvetenhet återspeglas inte bara i att bilarna kör på biogas utan även genom att de två större stoppen under årets STCC är miljömärkta. Det är en positiv känsla kring hela projektet, säger Martin Karlsson, projektledare på Håll Sverige Rent.

Team Biogas.se miljömärkta evenemang i Göteborg, den 17-18 juni, och i Mantorp, den 23-24 september, är i gott sällskap med andra evenemang. Bland dessa kan nämnas Vasaloppet, O-Ringen, Vätternrundan och Kretsloppet. Ni hittar en aktuell lista på www.hsr.se/miljodiplomerat.

För mer information kontakta:
Louise Sarbäcken, projektledare Team Biogas 070-525 98 05, louise.sarbacken@eon.se
Marcus Thomasfolk, Volkswagen Personbilar, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se
Martin Karlsson, projektledare för Miljödiplomerat arrangemang, 08-505 263 47, martin.karlsson@hsr.se.

Senaste nyheter