Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gröna Örebro 6:e bästa miljökommun

https://www.klimatsmart.se/images/news/orebro-naturbild250x163.jpg

Örebro kommun har rankats som sjätte bästa miljökommun av tidningen Miljöaktuellt. I sommar har kommunen beslutat om skydd av 14 värdefulla natur- och kulturområden i en grön krans runt staden. Örebro sjätte bästa miljökommun: När tidningen Miljöaktuellt rankar Sveriges kommuner kommer Örebro på en 6:e plats. Från att förra året legat på 74: e plats har Örebro alltså tagit ett stort kliv uppåt. Satsningen på klimat- och miljöarbete ger effekt också i en jämförelse med andra kommuner. Unik grön satsning i Örebro: Örebro kommun har tagit ett unikt beslut om skydd av 14 värdefulla natur- och kulturområden i en grön krans runt staden. – Örebro satsar på att bli Sveriges attraktivaste gröna stad. Målet är att alla ska ha nära till naturen. Vi tror att beslutet har avgörande betydelse för folkhälsa, attraktionskraft och biologisk mångfald, säger Fredrik Persson (MP), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. Andra gröna pärlor i Örebro kommun: Karlslunds trädgård och park: Karlslunds herrgård är en välbevarad mellansvensk herrgårdsmiljö där både byggnader, trädgård, park och omgivande landskap är så värdefulla att miljön inte kan ersättas om den går förlorad. Naturens hus: Mitt i vattenparken som en port in i naturreservatet ligger Naturens hus. En mötesplats för alla naturvänner. Stadsparken med stadsträdgården: Rika och lättillgängliga naturområden nära bebyggelsen är viktigt för folkhälsa, trivsel och stadens attraktionskraft. Här träffas örebroare och tillresta för aktiviteter.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gröna Örebro 6:e bästa miljökommun

2010-08-23
Örebro kommun har rankats som sjätte bästa miljökommun av tidningen Miljöaktuellt. I sommar har kommunen beslutat om skydd av 14 värdefulla natur- och kulturområden i en grön krans runt staden.

Örebro sjätte bästa miljökommun:
När tidningen Miljöaktuellt rankar Sveriges kommuner kommer Örebro på en 6:e plats. Från att förra året legat på 74: e plats har Örebro alltså tagit ett stort kliv uppåt.

Satsningen på klimat- och miljöarbete ger effekt också i en jämförelse med andra kommuner.

Unik grön satsning i Örebro:
Örebro kommun har tagit ett unikt beslut om skydd av 14 värdefulla natur- och kulturområden i en grön krans runt staden.

– Örebro satsar på att bli Sveriges attraktivaste gröna stad. Målet är att alla ska ha nära till naturen. Vi tror att beslutet har avgörande betydelse för folkhälsa, attraktionskraft och biologisk mångfald, säger Fredrik Persson (MP), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Andra gröna pärlor i Örebro kommun:

Karlslunds trädgård och park:
Karlslunds herrgård är en välbevarad mellansvensk herrgårdsmiljö där både byggnader, trädgård, park och omgivande landskap är så värdefulla att miljön inte kan ersättas om den går förlorad.

Naturens hus:
Mitt i vattenparken som en port in i naturreservatet ligger Naturens hus. En mötesplats för alla naturvänner.

Stadsparken med stadsträdgården:
Rika och lättillgängliga naturområden nära bebyggelsen är viktigt för folkhälsa, trivsel och stadens attraktionskraft. Här träffas örebroare och tillresta för aktiviteter.

Ytterligare information:
6:e bästa miljökommun (www.orebro.se/7737.html), Örebros gröna satsning (www.orebro.se/7613.html), Karlsund (www.orebro.se/5554.html), Naturens Hus (www.orebro.se/2172.html), Örebros parker (www.orebro.se/6223.html)
Foto: Örebro kommun

Senaste nyheter