Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gröna Bilisters nyhetsbrev september 2013

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronabilister199x120aab.jpg

Nu kan du läsa Gröna Bilisters nyhetsbrev för september. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa nyheter som: - Obamaadministrationen intresserar sig för Sveriges ledande utveckling av biogas och etanol. - Seminariet Miljöbilar och framtidens mobilitet den 17 sept avslutas med en unik chans att provköra de bästa miljöfordonen på Göteborgs berömda City Race Arena. - Den första sållningen för Årets Bil i Europa 2014 är gjord, vinnaren presenteras först i mars men GB-Goldmann tippar redan vinnaren. - Kompensera sommarresans klimatpåverkan med Gröna Bilisters bränsle- och fordonsspecifika kalkylator, med Tricoronas CDM-projekt som godkänts av FN och bekämpar fattigdom i tredje världen. Att klimatkompensera bilens utsläpp gör stor klimatnytta till liten kostnad - för bensinbilar 5 % av bränslekostnaden, något mer för diesel och mindre för bilar som går på förnybara drivmedel. - Camino är magasinet som inte blundar för de tuffa miljö- och samhällsutmaningar som världen står inför. Men som tror på att lyfta fram inspirerande berättelser och positiva förebilder för att människor ska vilja engagera sig. I Caminos höstnummer, med utgivning 24:e september, möter du kulturutövare som tänkt till kring hur de använder sin tid i rampljuset och arrangörer som vill något mer än bara bjuda på en show. - I tre år har distributionstransporterna effektiviserats i centrala Göteborg, med 400 fordon. Klimatpåverkan minskade i snitt 30 % genom bränslebyte, bättre logistiksystem och samordnade transportupphandlingar. Projektet är nu avslutat. Mer information om ovanstående nyheter hittar du i nyhetsbrevet där du även kan läsa fler nyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gröna Bilisters nyhetsbrev september 2013

2013-09-02
Nu kan du läsa Gröna Bilisters nyhetsbrev för september. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa nyheter som:

- Obamaadministrationen intresserar sig för Sveriges ledande utveckling av biogas och etanol.

- Seminariet Miljöbilar och framtidens mobilitet den 17 sept avslutas med en unik chans att provköra de bästa miljöfordonen på Göteborgs berömda City Race Arena.

- Den första sållningen för Årets Bil i Europa 2014 är gjord, vinnaren presenteras först i mars men GB-Goldmann tippar redan vinnaren.

- Kompensera sommarresans klimatpåverkan med Gröna Bilisters bränsle- och fordonsspecifika kalkylator, med Tricoronas CDM-projekt som godkänts av FN och bekämpar fattigdom i tredje världen. Att klimatkompensera bilens utsläpp gör stor klimatnytta till liten kostnad - för bensinbilar 5 % av bränslekostnaden, något mer för diesel och mindre för bilar som går på förnybara drivmedel.

- Camino är magasinet som inte blundar för de tuffa miljö- och samhällsutmaningar som världen står inför. Men som tror på att lyfta fram inspirerande berättelser och positiva förebilder för att människor ska vilja engagera sig. I Caminos höstnummer, med utgivning 24:e september, möter du kulturutövare som tänkt till kring hur de använder sin tid i rampljuset och arrangörer som vill något mer än bara bjuda på en show.

- I tre år har distributionstransporterna effektiviserats i centrala Göteborg, med 400 fordon. Klimatpåverkan minskade i snitt 30 % genom bränslebyte, bättre logistiksystem och samordnade transportupphandlingar. Projektet är nu avslutat.

Mer information om ovanstående nyheter hittar du i nyhetsbrevet där du även kan läsa fler nyheter.

Senaste nyheter