Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gröna Bilister uppmärksammar Samåkningsdagen 7 okt

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronabilister-ridesharing250x252.jpg

Gröna Bilister kommer att medverka och uppmärksamma den internationella samåkningsdagen, #ridesharingday, som går av stapeln den 7 oktober. Vi bjuder in till samtal om samåkning och hållbar mobilitet i ett samarrangemang med den nylanserade samåkningstjänsten för taxiresor, WayWay. Kom förbi kafé Tårtan och träffa vår mobilitetsexpert Jesper Johansson, ordförande Johanna Grant och Joakim Lundborg, en av grundarna till WayWay. Gröna Bilister bjuder på ett kostnadsfritt medlemskap i Gröna Bilister året ut och WayWay bjuder på fika. Samåkningsdagen är ett initiativ från Skjutsgruppen, som för nionde året i rad uppmärksammar samåkning genom att bjuda in till lokala aktiviteter runt om i landet och även på vissa ställen utanför Sverige. Syftet är att uppmärksamma det miljövänliga gemensamma resandet extra mycket, exempelvis genom att dela ut äpplen till kollektivresenärer, anordna konserter och en rad andra aktiviteter. Gröna Bilister stödjer samåkningsrörelsen, bland annat genom lanseringen av plattformen Färdplan 2030 som sätter fokus på mobilitet och beteende som viktiga åtgärder för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030. - Samåkning medför många fördelar. Inte minst för plånbok, miljö, men även för att ta tillvara på outnyttjade resurser och effektivisera vägtrafiken där de flesta sitter själv i sin bil säger Johanna Grant. Men det mest spännande tycker jag är den sociala aspekten. Oväntade möten mellan människor som ska åt samma håll. Alla borde prova! Tid: Fredag 7 oktober 11.30 - 13.00 Plats: Kafé Tårtan, Hornsgatan 32, 11820, Stockholm Anmälan sker på eventsidan på Facebook. Eventet går också att följa på twitter under #RidesharingDay och #Samåkningsdagen För mer information kontakta: - Jesper Johansson, mobilitetsexpert Gröna Bilister, jesper.johansson@gronabilister.se - Johanna Grant, ordförande Gröna Bilister, johanna.grant@gronabilister.se - Joakim Lundborg, grundare WayWay, joakim.lundborg@wayway.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gröna Bilister uppmärksammar Samåkningsdagen 7 okt

2016-10-04
Gröna Bilister kommer att medverka och uppmärksamma den internationella samåkningsdagen, #ridesharingday, som går av stapeln den 7 oktober. Vi bjuder in till samtal om samåkning och hållbar mobilitet i ett samarrangemang med den nylanserade samåkningstjänsten för taxiresor, WayWay. Kom förbi kafé Tårtan och träffa vår mobilitetsexpert Jesper Johansson, ordförande Johanna Grant och Joakim Lundborg, en av grundarna till WayWay. Gröna Bilister bjuder på ett kostnadsfritt medlemskap i Gröna Bilister året ut och WayWay bjuder på fika.

Samåkningsdagen är ett initiativ från Skjutsgruppen, som för nionde året i rad uppmärksammar samåkning genom att bjuda in till lokala aktiviteter runt om i landet och även på vissa ställen utanför Sverige. Syftet är att uppmärksamma det miljövänliga gemensamma resandet extra mycket, exempelvis genom att dela ut äpplen till kollektivresenärer, anordna konserter och en rad andra aktiviteter.

Gröna Bilister stödjer samåkningsrörelsen, bland annat genom lanseringen av plattformen Färdplan 2030 som sätter fokus på mobilitet och beteende som viktiga åtgärder för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030.

- Samåkning medför många fördelar. Inte minst för plånbok, miljö, men även för att ta tillvara på outnyttjade resurser och effektivisera vägtrafiken där de flesta sitter själv i sin bil säger Johanna Grant. Men det mest spännande tycker jag är den sociala aspekten. Oväntade möten mellan människor som ska åt samma håll. Alla borde prova!

Tid: Fredag 7 oktober 11.30 - 13.00
Plats: Kafé Tårtan, Hornsgatan 32, 11820, Stockholm

Anmälan sker på eventsidan på Facebook.

Eventet går också att följa på twitter under #RidesharingDay och #Samåkningsdagen

För mer information kontakta:
- Jesper Johansson, mobilitetsexpert Gröna Bilister, jesper.johansson@gronabilister.se
- Johanna Grant, ordförande Gröna Bilister, johanna.grant@gronabilister.se
- Joakim Lundborg, grundare WayWay, joakim.lundborg@wayway.se

Senaste nyheter