Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Grattis till vinnarna på Ekogalan

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-ekogalan250x177.jpg

Tre KRAV-certifierade företag korades på Ekogalan som hölls på Grand Hôtel i Stockholm på torsdagen. Vadsbo Mjölk i Västergötland som har 1 250 mjölkkor utsågs till ”Årets ekoproducent”. Juryn lyfter fram att Vadsbo Mjölk ”samarbetar med andra för att få större areal, tillgång på kapital, en bättre arbetsfördelning och minskad sårbarhet”. De motiverar utnämningen med att Vadsbo mjölk ”driver en storskalig ekoproduktion där användande av ny teknik, effektivitet och djuromsorg går hand i hand. Lars Svensson från Vadsbo mjölk är väldigt glad över priset. Det är många som har förutspått att det inte skulle gå att få igång och driva en så stor mjölkbesättning som Vadsbo har och det har varit en utmaning att få tag på tillräckligt med djur och att få igång produktionen utan att drabbas av bakslag och katastrofer, förklarar Lars Svensson strax efter prisutdelningen för Johan Cejie KRAVs försäljningschef. Priset innebär en slags erkännande av att de har lyckats, men Lars konstaterar att de fortfarande är udda som företag och har mycket kvar att arbeta med när det gäller bete och avkastning. Arla vann priset ”Årets mylla till hylla”. ”Med världens största ekoproduktion av mejeriprodukter har man i åratal drivit marknadsutvecklingen på ekologiskt, volymmässigt, inom produktutveckling och produktionsmässigt”, står det bland annat i motiveringen. – Det är jätteroligt att få det här priset! Det är en bra uppmuntran efter en tung period då vi ändå har jobbat vidare och konsekvent utvecklat det ekologiska segmentet, säger Ann Freudentahl, ansvarig för Arlas ekologiska sortiment. Hon är noga med att säga att priset går till många människor. Det går till de 430 lantbrukare med familjer som levererar varje dag och det är många inom Arla som gjort ett bra jobb i många år. Årets Garant Ekostjärna gick till Green n´Lean som utvecklar vegetarisk färdigmat. Motiveringen var att vinnaren på ett innovativt sätt har ”utvecklat värdekedjan för ekologisk mat med hälsa i fokus. Inom en svagt utvecklad kategori i dagligvaruhandeln där det finns stort behov av nytänkande har man en offensiv målsättning att nå fler än ’de redan frälsta” – Fantastiskt roligt och ett mycket klokt jurybeslut, säger grundaren och styrelseordföranden för Green n' Lean, Joakim Borell och ler. – Green n' Leans ekologiska och hälsosamma produkter ligger rätt i tiden då hälso- och miljöaspekter får allt starkare betydelse för konsumentens val. Denna utmärkelse på Ekogalan är oerhört viktig för oss i vår ambition att nå ut brett till konsumenterna.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Grattis till vinnarna på Ekogalan

2014-02-03
Vinnarna på Ekogalan
Tre KRAV-certifierade företag korades på Ekogalan som hölls på Grand Hôtel i Stockholm på torsdagen.

Vadsbo Mjölk i Västergötland som har 1 250 mjölkkor utsågs till ”Årets ekoproducent”. Juryn lyfter fram att Vadsbo Mjölk ”samarbetar med andra för att få större areal, tillgång på kapital, en bättre arbetsfördelning och minskad sårbarhet”. De motiverar utnämningen med att Vadsbo mjölk ”driver en storskalig ekoproduktion där användande av ny teknik, effektivitet och djuromsorg går hand i hand.

Lars Svensson från Vadsbo mjölk är väldigt glad över priset. Det är många som har förutspått att det inte skulle gå att få igång och driva en så stor mjölkbesättning som Vadsbo har och det har varit en utmaning att få tag på tillräckligt med djur och att få igång produktionen utan att drabbas av bakslag och katastrofer, förklarar Lars Svensson strax efter prisutdelningen för Johan Cejie KRAVs försäljningschef. Priset innebär en slags erkännande av att de har lyckats, men Lars konstaterar att de fortfarande är udda som företag och har mycket kvar att arbeta med när det gäller bete och avkastning.

Arla vann priset ”Årets mylla till hylla”. ”Med världens största ekoproduktion av mejeriprodukter har man i åratal drivit marknadsutvecklingen på ekologiskt, volymmässigt, inom produktutveckling och produktionsmässigt”, står det bland annat i motiveringen.

– Det är jätteroligt att få det här priset! Det är en bra uppmuntran efter en tung period då vi ändå har jobbat vidare och konsekvent utvecklat det ekologiska segmentet, säger Ann Freudentahl, ansvarig för Arlas ekologiska sortiment.

Hon är noga med att säga att priset går till många människor. Det går till de 430 lantbrukare med familjer som levererar varje dag och det är många inom Arla som gjort ett bra jobb i många år.

Årets Garant Ekostjärna gick till Green n´Lean som utvecklar vegetarisk färdigmat. Motiveringen var att vinnaren på ett innovativt sätt har ”utvecklat värdekedjan för ekologisk mat med hälsa i fokus. Inom en svagt utvecklad kategori i dagligvaruhandeln där det finns stort behov av nytänkande har man en offensiv målsättning att nå fler än ’de redan frälsta”

– Fantastiskt roligt och ett mycket klokt jurybeslut, säger grundaren och styrelseordföranden för Green n' Lean, Joakim Borell och ler.

– Green n' Leans ekologiska och hälsosamma produkter ligger rätt i tiden då hälso- och miljöaspekter får allt starkare betydelse för konsumentens val. Denna utmärkelse på Ekogalan är oerhört viktig för oss i vår ambition att nå ut brett till konsumenterna.
Källa: KRAV

Senaste nyheter