Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Göteborg Energi storsatsar på laddstolpar för elbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/goteborg-energi-laddstolpar250x264.jpg

14 nya snabbladdningsstationer i centrala Göteborg och över 500 laddpunkter för boende- och besöksladdning. Det är innehållet i Göteborg Energis stora satsning på smarta laddningsmöjligheter för elbilar som presenterades vid en pressträff idag, onsdagen den 22 juni. Snabbladdningsstationerna är nu i drift och utbyggnaden av boende- och besöksladdning drar igång i augusti. – Elbilar och elbussar är en viktig del av lösningen för att kunna göra oss av med fossila bränslen som bensin och diesel. I dagarna firar elbusslinje 55 (ElectriCity) ett år och nu tar vi nästa steg.Genom vår laddsatsning blir det möjligt för fler göteborgare att välja elbil, vilket leder till en stad med renare luft och mindre buller, säger Lotta Brändström, VD för Göteborg Energi. Elen i snabbladdningsstationerna kommer uteslutande från sol, vind och vatten. Och under lanseringsperioden i sommar, fram till den 31 augusti bjuder Göteborg Energi på laddningen. Därefter kommer laddningstjänsten att kosta tre kronor per minut. De 260 boende- och besöksladdarna, vilka ger 520 laddpunkter då varje stolpe har två uttag, sätts upp i samarbete med Göteborg Energis kunder. Sammantaget satsar Göteborg Energi cirka 10 miljoner kronor på utbyggnaden av laddning med en delfinansiering på ytterligare 8 miljoner kronor från regeringens Klimatkliv. – Göteborg Energis satsning på laddinfrastruktur är bra inte bara för klimatet, utan också för konkurrenskraften. Göteborg bygger nu, i samverkan mellan politik, näringsliv och akademi, upp en styrkeposition inom elektrifieringen av fordonsflottan som kan säkra och skapa jobb under många år framöver, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg som deltog vid pressträffen. – Vi på Volvo Cars har satt ett ambitiöst men realistiskt mål att sälja 1 miljon elektrifierade bilar fram till år 2025. En rad faktorer talar för att hybrider och elbilar kommer att växa i popularitet, och där spelar en utbyggnad av laddinfrastrukturen en avgörande roll, säger Anders Kärrberg, ansvarig för myndighetskontakter hos Volvo Cars som också deltog vid pressträffen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Göteborg Energi storsatsar på laddstolpar för elbilar

2016-06-27
14 nya snabbladdningsstationer i centrala Göteborg och över 500 laddpunkter för boende- och besöksladdning. Det är innehållet i Göteborg Energis stora satsning på smarta laddningsmöjligheter för elbilar som presenterades vid en pressträff idag, onsdagen den 22 juni. Snabbladdningsstationerna är nu i drift och utbyggnaden av boende- och besöksladdning drar igång i augusti.

– Elbilar och elbussar är en viktig del av lösningen för att kunna göra oss av med fossila bränslen som bensin och diesel. I dagarna firar elbusslinje 55 (ElectriCity) ett år och nu tar vi nästa steg.Genom vår laddsatsning blir det möjligt för fler göteborgare att välja elbil, vilket leder till en stad med renare luft och mindre buller, säger Lotta Brändström, VD för Göteborg Energi.

Elen i snabbladdningsstationerna kommer uteslutande från sol, vind och vatten. Och under lanseringsperioden i sommar, fram till den 31 augusti bjuder Göteborg Energi på laddningen. Därefter kommer laddningstjänsten att kosta tre kronor per minut.

De 260 boende- och besöksladdarna, vilka ger 520 laddpunkter då varje stolpe har två uttag, sätts upp i samarbete med Göteborg Energis kunder. Sammantaget satsar Göteborg Energi cirka 10 miljoner kronor på utbyggnaden av laddning med en delfinansiering på ytterligare 8 miljoner kronor från regeringens Klimatkliv.

– Göteborg Energis satsning på laddinfrastruktur är bra inte bara för klimatet, utan också för konkurrenskraften. Göteborg bygger nu, i samverkan mellan politik, näringsliv och akademi, upp en styrkeposition inom elektrifieringen av fordonsflottan som kan säkra och skapa jobb under många år framöver, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg som deltog vid pressträffen.

– Vi på Volvo Cars har satt ett ambitiöst men realistiskt mål att sälja 1 miljon elektrifierade bilar fram till år 2025. En rad faktorer talar för att hybrider och elbilar kommer att växa i popularitet, och där spelar en utbyggnad av laddinfrastrukturen en avgörande roll, säger Anders Kärrberg, ansvarig för myndighetskontakter hos Volvo Cars som också deltog vid pressträffen.

Senaste nyheter